Зеленський підписав закон про скасування ЄСВ для низки підприємців

4005 0
Закон удосконалює норми законодавства щодо нарахування і сплати ЄСВ особами, які провадять незалежну професійну діяльність.
ілюстративне фото: Економічна правда

ілюстративне фото: Економічна правда

Президент Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» про внесення змін до закону про збір та облік ЄСВ. Про це повідомляє сайт Офісу президента.

Закон удосконалює норми законодавства щодо нарахування і сплати ЄСВ особами, які ведуть незалежну професійну діяльність.

Читайте також: Це не каста для багатих. Як IT впливає на розвиток Львова

Зокрема, перелік осіб, звільнених від сплати ЄСВ, доповнили особами, які ведуть незалежну професійну діяльність, якщо вони отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю. Вони зможуть бути платниками ЄСВ виключно за умови добровільної участі.

Від сплати ЄСВ за себе звільнять осіб, які ведуть незалежну професійну діяльність, за умови взяття їх на облік як ФОПів та провадження одного виду діяльності одночасно в якості ФОПів. Також звільнили осіб, які провадять незалежну професійну діяльність.

Крім цього, ФОПам скасували зобов'язання (окрім тих, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності) сплачувати мінімальний розмір ЄСВ за місяці, у яких вони не отримали прибутку.

Нагадаємо, що напередодні, 27 травня, президент Володимир Зеленський підписав закон про пільги і послаблення для бізнесу до кінця карантину, який Верховна Рада прийняла 13 травня.  Документ передбачає можливість отримання часткової допомоги по безробіттю для фізичних осіб-підприємців в разі втрати ними частини доходу через карантин. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!