Нові правила набуття громадянства та заборона на географічні назви рф: президент підписав два закони

1280 0
Тепер для отримання громадянства України потрібно буде скласти іспити на знання української мови, історії та Конституції.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський підписав законопроект №7606 про нові правила отримання громадянства України.

Джерело: сайт Верховної Ради.

Зокрема, йдеться про проєкт закону про внесення змін до Законів України «Про громадянство України» та «Про забезпечення функціонування української мови як державної» щодо умов прийняття до громадянства України.

Статус закону зараз – повернутий з підписом президента України.

Згідно із законом, для отримання громадянства України потрібно буде скласти іспити на знання української мови, історії та Конституції.

Також президент Володимир Зеленський підписав закон «Про географічні назви», він забороняє надавати географічним об’єктам назви, пов’язані з Росією та її діячами.

Як зазначається в повідомленні на сайті Верховної Ради України, йдеться про законопроєкт №7253 «Про внесення змін до Закону України «Про географічні назви» щодо деколонізації топонімії та впорядкування використання географічних назв у населених пунктах України».

Статус його – повернутий з підписом президента.

Законом забороняється надавати географічним об’єктам назви, що символізують, звеличують росію або її пам’ятні місця, дати, події, діячів, які здійснювали агресію проти України (чи іншої країни), а також тоталітарну політику та практику, пов’язану з переслідуванням за критику тоталітарного радянського та російського режимів, у тому числі українців на тимчасово окупованих територіях.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!