Зеленський пропонує партнерам домовитися про компенсацію росії за збитки від війни в Україні

1070 0
Зеленський пропонує партнерам заснувати фонд і створити спеціальну міжнародну комісію.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський пропонує міжнародним партнерам підписати багатосторонній договір, який передбачатиме конфіскацію російських активів на території інших держав для компенсації збитків, завданих росією у війні в Україні. Про це він заявив у своєму зверненні.

Читайте також: 10 причин, чому перемога України важлива для світу

«Ми пропонуємо державам-партнерам підписати багатосторонній договір і створити механізм, завдяки якому кожен і кожна, хто постраждав від дій росії, зможе отримати компенсацію цих втрат. На основі такого договору російські кошти і майно, які знаходяться в юрисдикціях держав-партнерів, мають бути арештовані або заморожені, конфісковані, а потім направлені у спеціально створений фонд, з якого усі, хто постраждав від російської агресії, зможуть отримати відповідну компенсацію», – сказав Зеленський.

З його слів, це буде справедливо, і росія відчує справжню вагу кожної ракети, кожної бомби, кожного снаряду, які вона випустила по українських містах і селах.

Президент закликав партнерів України стати засновниками такого фонду, також запропонував створити спеціальну міжнародну комісію, яка розглядає позови, звернення фізичних та юридичних осіб. Виконання поставленого завдання не буде простим, проте вже стартувала дискусія щодо необхідності такої компенсації за рахунок російських активів.

Читайте також: Ми входимо у нову довготривалу фазу війни

«Починаємо такий спеціальний діалог з нашими партнерами, щоб агресор відчував, що війна здатна нанести максимальні збитки не комусь іншому, а саме тому, хто пішов з нею до сусіда», – додав Зеленський.

Російські гроші мають отримати усі постраждалі – кожна родина, кожен бізнес. Звісно, що росія не визнає того, що вона є країною-агресором, проте нам для компенсації збитків її визнання не потрібно, наголосив Володимир Зеленський.  



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!