Зеленський просить ЄС відключити Росію від SWIFT і зупинити торгівлю нафтою й газом

1836 0
Україна потребує міжнародно-правових гарантій безпеки, чіткої європейської перспективи, швидких та конкретних дій.
Фото: Володимир Зеленський

Фото: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський закликав лідерів ЄС – учасників надзвичайного засідання Європейської ради стати пліч-о-пліч з Україною та зупинити агресора.

Читайте також: Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію 

За його словами, в Україні вирішується доля Європи: якщо Путін не отримає гідної відсічі зараз, він піде далі. Тому слід негайно ухвалити потужні економічні та фінансові санкції проти агресора, позбавити його засобів для продовження агресії: відключити від SWIFT, накласти ембарго на торгівлю нафтою й газом, допомогти українській армії озброєнням та боєприпасами, підтримати миротворчу операцію ООН, наголосив президент.

«Наші люди гинуть за свободу України та Європи. Ми довго чекали біля відкритих дверей. Ми запитали про членство в НАТО – відповіді не почув. Зараз потребуємо міжнародно-правових гарантій безпеки, чіткої європейської перспективи, швидких та конкретних дій», – заявив Володимир Зеленський.

Читайте також: Кремль готує нову хвилю атак, в тому числі десант, – Резніков 

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін о 4 ранку виступив з екстреним зверненням до росіян та заявив про початок «спеціальної військової операції». Він каже, що своє рішення ухвалив, після того, як до нього звернулися ватажки самопроголошених «республік» на Донбасі. Через це на всій території України введено воєнний стан. Небо над Україною закрили. Зокрема, через закриття повітряного простору України всі рейси з/до аеропорту Львів скасували

Понад 16 годин Україна дає відсіч російським окупантам. ЗСУ, гвардійці, прикордонники, рятувальники, бійці інших силових структур продовжують тримати оборону. Водночас Кремль готує нову хвилю атак, в тому числі повітряний десант.

Оперативна інформація про напад Росії на Україну, що постійно оновлюється, читайте за посиланням

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!