Зеленський прибув із візитом до Німеччини та подякував за рекордний пакет військової допомоги

860 0
Це – перший його візит до Німеччини після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.
Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Президент Володимир Зеленський прибув із офіційним візитом до Німеччини одразу після того, як відвідав Італію, де зустрівся із лідерами країни та Папою Римським. Про це повідомили у Bild.

У повідомленні йдеться, що Президент України Володимир Зеленський приземлився в Берліні в аеропорту BER. Звідти гелікоптер доставив його до Бендлерблоку в Берліні-Тіргартен, другої офіційної резиденції міністра оборони. Зеленського під час візиту до Німеччини у Берліні прийняв федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Як повідомив Президент у Telegram, це перший його візит до Німеччини після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Раніше Володимир Зеленський повідомив, що прибув у ФРН, щоб обговорити з лідерами Німеччини подальшу військову допомогу Україні, післявоєнну реконструкцію держави та інтеграцію з НАТО і ЄС.

Читайте також: «До контрнаступу ми готові», – Зеленський

Водночас Володимир Зеленський подякував Німеччині за найбільший пакет військової допомоги від початку повномасштабного вторгнення рф.

«Дякую Німеччині за найбільший пакет військової допомоги від початку повномасштабного російського вторгнення. Німецькі системи ППО, артилерія, танки та БМП рятують українські життя й наближають нас до перемоги. Німеччина – надійний союзник. Разом наближаємо мир», – зазначив він у Telegram.

Нагадаємо, що Міністерство оборони Німеччини в суботу офіційно оголосило про надання військової допомоги Україні в розмірі 2,7 млрд євро, що є найбільшим пакетом з моменту вторгнення Росії.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!