Зеленський присвоїв польському Жешуву почесну відзнаку «Місто-рятівник»

1023 0
Це спеціальне почесне звання запровадили для міст, які допомагають українцям.
Місто Жешув/Фото: Інтерфакс-Україна

Місто Жешув/Фото: Інтерфакс-Україна

Президент України Володимир Зеленський підписав указ № 355/2022 щодо встановлення почесної відзнаки «Місто-рятівник», і першим цю відзнаку отримав польський Жешув. Про це глава держави повідомив на пленарному засіданні Верховної Ради України, передає ОП.

Читайте також: Між Україною та Польщею можуть спростити перетин кордону 

«Перед цим виступом я підписав указ, який відзначає особливу роль польського міста Жешув. Я запровадив спеціальне почесне звання Місто-рятівник для міст – партнерів нашої держави, які сьогодні роблять неможливе для допомоги нам, для допомоги нашим людям, для допомоги нашій армії. Від імені всього українського народу я висловлюю велику подяку місту Жешуву – першому Місту-рятівнику», – сказав він.

Нагадаємо, 22 травня, президент Польщі Анджей Дуда прибув з візитом до України. Він виступив з промовою у Верховній Раді, де наголосив, що Україна обов'язково стане членом Євросоюзу та отримає статус кандидата. Зокрема, Зеленський анонсував законопроєкт про особливий статус полякам в Україні та домовленість з Польщею про двосторонню угоду, яка має спростити перетин кордону між країнами. Також, президент під час виступу у Верховній Раді заявив, що ніхто не може порушити єдність Польщі та України, зокрема пожартував, що навіть журі пісенного конкурсу «Євробачення». 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!