Зеленський призначив делегатів на переговорах з росією про гарантії безпеки

2804 0
Указ про утворення делегації підписаний презилентом 4 квітня.
Фото: klymenko-time.com

Фото: klymenko-time.com

Президент Володимир Зеленський утворив делегацію для участі у переговорах з росією щодо підготовки та узгодження проєкту договору про гарантії безпеки України. Про це йдеться в указі від 4 квітня 2022 року.

Главою делегації призначено народного депутата Давида Арахамію. Члени делегації – міністр юстиції Денис Малюська, радник голови ОП Михайло Подоляк, міністр оборони Олексій Резніков, заступник міністра закордонних справ Микола Точицький. Також членами делегації за згодою призначено нардепів Андрія Костіна, Дмитра Лубінця та Рустема Умєрова.

Читайте також: Лавров заявив про шанси на угоду з українською стороною

Крім того, експертами делегації стали юрист-міжнародник Олександр Малиновський та посол України Олександр Чалий.

Згідно з указом, глава делегації має право за погодженням з міністром закордонних справ вносити зміни до складу делегації, а також залучати в установленому порядку для забезпечення роботи делегації працівників державних органів, підприємств, установ, організацій за погодженням з їх керівниками, наукових радників та експертів.

Також указом затверджуються директиви делегації України для участі у переговорах з Російською Федерацією з підготовки та узгодження проекту договору про гарантії безпеки України (додаються, таємно).

Кабінет Міністрів отримав доручення забезпечити фінансування витрат, пов'язаних із участю делегації України у переговорах щодо гарантій безпеки.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!