Зеленський відреагував на петицію про виїзд чоловіків за кордон

3311 0
Він каже, що за Конституцією, захист суверенітету і територіальної цілісності держави – це справа та обов'язок всього народу.
Фото: ОП

Фото: ОП

Скасування обмежень на виїзд за кордон для чоловіків віком 18-60 вроків без військового досвіду та обмеження придатних до військової служби відбудеться після закінчення воєнного стану. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Читайте також: Як водії призовного віку, що перевозять гуманітарку, можуть перетнути кордон. Пояснення

Він зазначив, що, за Конституцією, захист суверенітету і територіальної цілісності держави – це справа та обов'язок всього народу, і всі громадяни України мають рівні конституційні права та свободи.

«Комплектування ЗСУ та інших військових формувань здійснюється також і військовозобов'язаними, які не мають військового досвіду і раніше не проходили військової служби, але пройшли підготовку у навчальних військових частинах», – сказав президент.

Читайте також: Зеленського просять заборонити видавати повістки на вулиці, блокпостах і АЗС

За статтею 33 Конституції закріплено право законно залишати територію України – за винятком встановлених законом обмежень, і таке право за статтею 64 може обмежуватися за умов воєнного чи надзвичайного стану із зазначенням терміну дії цих обмежень.

«Скасування зазначених обмежень передбачається зробити після завершення дії правового режиму воєнного стану», – йдеться у відповіді до петиції. 

Зазначимо, електронна петиція №22/140908-еп із закликом зняти обмеження на виїзд з України для чоловіків від 18 до 60 років без військового досвіду набрала необхідних 25 тисяч голосів ще наприкінці липня.

Нагадаємо, в умовах дії воєнного стану чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть виїхати з країни. В Україні діє вичерпний довідник, який пояснює випадки, за яких умов чоловіки призовного віку можуть виїхати за кордон. Державна прикордонна служба України також нагадує про обмеження в перетині кордону для окремої категорії громадян. Йдеться про чоловіків віком від 18 до 60 років. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!