Зеленський закликав світові компанії виходити з рф і працювати в Україні

850 0
Володимир Зеленський закликав компанії не лише відкривати свої офіси, а знайти ті пласти бізнесу, в які вони будуть готові увійти: від цифровізації до відновлювальної енергетики.
Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський звернувся до топ-менеджменту найбільших світових компаній із закликав заходити на український ринок та створювати робочі місця для відновлення України. Про це президент заявив під час виступу на Yale CEO Summit, повідомляє Офіс Президента.

Зеленський наголосив, що для України дуже важливо, аби світ пам’ятав, що російська війна проти України продовжується.

Читайте також: Євросоюз вводить ембарго на 2/3 російської нафти

«Для нас найголовніше – це конкретні кроки, які ви, як конкретні люди, і ваші компанії, як конкретні суб’єкти економіки світу, можете зробити», – зазначив президент.

Зокрема, компанії, які представлені на російському ринку, за можливості мали б остаточно піти з рф.

«Найголовніше для нас навіть не те, що вони підуть з ринку рф, а що вони просто не фінансуватимуть своїми податками в їхній системі ту зброю, якою вони нас вбивають», – зазначив Володимир Зеленський.

Більше того, Володимир Зеленський, як президент України, дуже хотів би, щоб компанії розглядали можливість не тільки виходу з рф, а й заходу і пошуку свого місця в економіці України.

«Для нас це передусім робочі місця», – каже він, нагадавши про 12 мільйонів переміщених українців, які через війну втратили свої домівки і робочі місця.

Володимир Зеленський закликав компанії не лише відкривати свої офіси, а знайти ті пласти бізнесу, в які вони будуть готові увійти: від цифровізації до відновлювальної енергетики. Україна не готова робити мінімальну податкову систему, додав він, але готова надати комфортні умови, прозорість та швидкий менеджмент для початку бізнесу в країні.

Нагадаємо, Євросоюз послабив шостий пакет санкцій проти росії, з якого викреслили заборону доступу до хмарних сервісів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!