Українські співаки проведуть концерт пам’яті музиканта й актора Міська Барбари

1462 0
Tvoemisto.tv транслюватиме концерт для Міська Барбари на своїх каналах.
Фото: Місько Барбара

Фото: Місько Барбара

17 лютого у Будинку звукозапису Українського радіо відбудеться концерт пам’яті легендарного українського музиканта й актора Міська Барбари. Концерт розпочнеться о 19:00 год.

Читайте також: У Львові і Харкові одночасно презентували новий альбом Міська Барбари

Кавери на пісні Міська Барбари й гурту «Мертвий Півень», співзасновником і вокалістом якого був Барбара, заспівають 15 відомих українських гуртів та виконавців.

Зокрема, у концерті візьмуть участь Святослав Вакарчук, Тарас Чубай, «ТНМК», Каша Сальцова, «ТЕЛЬНЮК: Сестри», Мирослав Кувалдін, Юрко Єфремов, Галина Бреславець, Христина Соловій, «СонСови», Юрій Андрухович, «Bud’more», «Вій», «Мандри», Євген Константінич. Андрій Середа та Сергій Жадан читатимуть поезію.

«Це мав би бути ювілейний концерт Міська, на якому він би мав бути у футболці з написом “Ще по 50”. Але буде концерт для Міська. Я дуже вдячна всім, хто допомагає мені цей концерт організовувати, хто буде на ньому виступати, і тим, хто буде це дивитися та слухати», – зазначила режисерка Світлана Олешко.

Концерт організовує Українське радіо за ініціативи Світлани Олешко. Tvoemisto.tv транслюватиме концерт для Міська Барбари на своїх каналах – на Фейсбук-сторінці і на Ютуб-каналі медіа-хабу.

Читайте також: «Генії поруч з нами, але вони тут ненадовго, вони позичені». Спогади про Міська Барбару

Нагадаємо, що відомий львівський музикант Місько Барбара раптово помер 11 жовтня 2021 року. Tvoemisto.tv підготувало спогади про відомого музиканта – люди, які знали його, ділилися лише хорошими спогодами і казали, що Місько Барбара був найважливішим чоловічим голосом у їх житті та був глибокий як справжній український актор. 

Музикант підготував і хотів презентувати новий альбом у свій день народження, 14 листопада, але через раптову смерть так і не зміг цього зробити.  Tvoemisto.tv разом з харківським «Накипіло» приготувало телеміст, в якому разом з його рідними слухали нові пісні.

Також у 2020 році, в умовах карантину, Tvoemisto.tv у співпраці з харківським «Накипіло» провело онлайн-концерт «Прокидання з Міськом Барбарою». Це був подарунок львів’янам на День міста та продовження старої традиції, коли концерт відбувався вранці, а не ввечері. Місько Барбара виконав тоді як хіти «Мертвого півня», які неодноразово звучали у центрі Львова, так і абсолютно нові пісні.

Також медіа-хаб «Твоє місто» у співпраці із Міськом Барбарою започаткував аудіопроєкт «Слухай українською». Музикант і актор Місько Барбара уже почав начитувати книгу «Мед і Паштет – фантастичні вітрогони» видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!