Київ

Згадка про Бучу з’явилася на найполярнішій точці України

689 0
Буча з’явилася на найполярнішій точці України — арктичній станції «Академік Вернадський».
Фото: Національний антарктичний науковий центр

Фото: Національний антарктичний науковий центр

Нещодавно полярні дослідники з України оновили вказівник на найпівнічнішій точці країни — арктичній станції "Академік Вернадський", що вказував на відстань від цієї найпівденнішої точки країни до різних міст. Таким чином, там вперше з'явилась Буча, інформує міськрада міста, а також Національний антарктичний науковий центр.

Після більш як 20-річної експлуатації, вказівник потребував серйозного оновлення, як фізично, так і змістовно. Для цього були залучені лікар Василь Матковський та механік Максим Білоус.

Вони "декомунізували" Кіровоград на Кропивницький, а також "дерусифікували" транслітерацію Вінниці та Одеси, додали до переліку нові міста-символи України, серед яких з'явилася Буча.

Окрім цього, експедитори виготовили новий стовп для табличок, замінили потрісканий фундамент та кріплення, а ще реставрували флюгер та вказівники сторін світу.

 

ТЕГИ: Буча

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!