Зі Львова до Австрії евакуювали дівчину, що ледь не загинула під час обстрілу на День Незалежності

1390 0
Дівчина постраждала, коли росіяни обстрілювали станцію «Чаплине» на Дніпропетровщині 24 серпня. Її батьки загинули.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Зі Львова до Австрії на наступне лікування евакуювали 17-річну Настю Пигонець з Дніпропетровщини, за життя якої боролися медики Дніпра, Києва та Львова. На День Незалежності дівчина постраждала внаслідок обстрілу станції Чаплине на Дніпропетровщині. Вона отримала 25% опіків рук і ніг, черепно-мозкову травму та складні мінно-вибухові травми. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

«17-річна Настя ледь встигла вибратися з палаючої автівки. Це сталося на День Незалежності, коли дівчина разом із батьками потрапила під обстріл. Мати з батьком тоді загинули. Настя до останнього залишалася у автівці з батьками, бо чекала, що ось-ось вони отямляться. Та коли вогонь дістався її сидіння, розстібнула пасок безпеки і вискочила надвір», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кількість жертв унаслідок удару росіян по Дніпропетровщині зросла до 25. Оновлено

Із Дніпра, де спершу медики боролися за життя дівчинки, її доправили до столичного ОХМАТДИТу. Потім – до лікарні святого Миколая у Львові. Тут медики підготували Настю для наступної евакуації до Австрії. Дівчині підключили постачання потрібних ліків, перевірили усі показники життєдіяльності та необхідність додаткових сеансів діалізу. Її стан ускладнювався нирковою недостатністю та зараженням крові.

Нагадаємо, що 24 серпня стався обстріл росіянами залізничної станції «Чаплине» на Дніпропетровщині, який повністю зруйнував два приватні будинки, ще 30 були пошкоджені. Горіло також п’ять пасажирських вагонів. Зокрема, поранень зазнала провідниця. Її відкинуло на 50 метрів від епіцентру подій. Під час ракетного удару поряд зі станцією проїздив автомобіль, у якому була сім'я переселенців з Донецької області. Батьки загинули, а 17-річну Настю Пигонець викинуло на дорогу, де її знайшли й шпиталізували.

Спершу стало відомо, що загинуло щонайменше 15 осіб і близько 50 зазнали поранень. Пізніше число загиблих зросло до 22, потім ще до 25, серед яких двоє дітей.

Софія Шавранська

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!