Зі Львова до Польщі на подальше лікування доправили групу українських паліативних дітей

1094 0
У діток важкі діагнози: дитячий церебральний параліч, синдром Едвардса, судомний синдром, гідроцефалія.
Фото: ЗУСДМЦ

Фото: ЗУСДМЦ

Із Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, що на вул. Дністерська, 27 до Польщі доправили групу паліативних пацієнтів, яких напередодні евакуювали із зони бойових дій. Там вони проходитимуть подальше лікування, йдеться у повідомленні лікарні.

Читайте також: Близько 40 онкохворих діток зі Львова доправили на лікування до Польщі

Зокрема, до Польщі доправили 18 дітей віком від 3 до 16 років з Харкова та Київської області та їх родини. У діток важкі діагнози: дитячий церебральний параліч, синдром Едвардса, судомний синдром, гідроцефалія. Такі діти щодня потребують спеціалізованої паліативної допомоги, яка може полегшити симптоми та страждання, покращити якість життя.

Читайте також: Як зі Львова евакуюють онкохворих дітей до Польщі. Фоторепортаж

Медики львівського дитячого центру контролюватимуть стан хворих до кордону, а на митному пості у Медика-2 для пацієнтів підготують спеціальний потяг, який доправить малечу та їхніх опікунів у хоспіси.

Загалом від початку війни на лікування у Польщу виїхало майже 20 підопічних львівського мобільного хоспісу, серед яких діти та підлітки віком від 3 міс і до 18 років з надважкими захворюваннями.

Нагадаємо, що зі Львова, із Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, до Польщі вирушили автобуси з понад 70 діток із онкологічними, орфанними (рідкісними) та іншими важкими захворюваннями. Загалом разом із родичами та опікунами виїхало понад 200 осіб, повідомили у лікарні. За останній тиждень це уже третій виїзд важкохворих дітей на подальше лікування за кордон. Більшість пацієнтів цього гуманітарного конвою евакуйовані з областей України, де тривають активні бойові дії – Києва, Харкова, Запоріжжя, Вінниці, Дніпра, Одеси, Миколаєва.

Фото Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!