Політична реклама

З’їзд «Слуг». Хто йде в мери від правлячої партії

1713 0
Жоден із них раніше не обіймав цю посаду.

Партія «Слуга народу» на публічній частині свого з’їзду офіційно оголосила про  кандидатів у мери обласних центрів. Деякі прізвища вже озвучували раніше, але на заході їх затвердили офіційно.

Захід відбувався на даху партійного офісу – в «Парковому». Голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко заявив, що вважає заслугами партії те, що вдалося зняти депутатську недоторканність, повернули відповідальність за незаконне збагачення.  Ввдалося запустити ринок землі та розпочалося «велике будівництво» доріг і соціальної інфраструктури по всій країні.

Водночас голова партії визнав, що не все із запланованого реалізоване. За його словами, «використовуючи недосконале законодавство, представники старої системи на цих місцевих виборах намагаються взяти реванш».

Відбулося представлення ключових претендентів на посади міських голів. Як звернув увагу Корнієнко, жоден із них раніше не обіймав цю посаду.

Серйозним претендентом на посаду рівненського міського голови вважають Віталія Коваля – голову Рівненської облдержадміністрації. Йому ще немає й 40 років, але він багато чого досяг і готовий застосовувати весь свій досвід для розбудови рідного міста. У його розумінні, поняття будівництво – значно ширше, ніж побудова нових шкіл і дитсадків.

«Є давня легенда про будівництво церкви. Один будівельник сказав, що кладе цеглину, другий – що зводить будівлю, а третій – що створює храм, який служитиме поколінням людей. Ми ставимося до великого будівництва як до такого храму для нашого й наступних поколінь, які житимуть на нашій, Богом даній землі. Усе залежить від того, які наміри ми будемо вкладати в наші дії. А наміри в нас точно чисті», – наголосив у промові Коваль.

Серед кандидатів у мери на з’їзді представили багато молодих людей до 40 років. Одна з наймолодших претендентів на крісло міського голови – Тетяна Рябуха, 85-го року народження. Вона – народний депутат від фракції «Слуга Народу», але хоче позмагатися й за посаду мера Сум, щоб довести, що молодій людині це під силу.

На мери Дніпра балотується Сергій Риженко – авторитетна людина, добре відомий дніпрянам головний лікар місцевої клінічної лікарні ім. Мечникова, який за останні роки витягнув з того світу не одну тисячу наших військових, поранених на передовій.

«Я дуже люблю Дніпро й не погоджуюся з хамством і беззаконням. Іду в мери, щоб обличчя мера Дніпра було людянішим», – зазначив Риженко.

Його колегу, лікаря Тараса Кльофу, висувають у мери Львова. Кльофа – депутат Львівської міськради, учасник АТО, раніше служив в Іраку в складі миротворчого контингенту.

Улюблений багатьма одеський «джентльмен» Олег Філімонов балотується в мери Одеси. Можливо, для інших міст така постать здалася б дивною, але не для столиці гумору. Заради справедливості варто відзначити, що Філімонов за останні роки аж надто посерйознішав, став доктором філологічних наук, викладачем Одеського державного університету, відкинув гумористичну риторику й говорив про серйозні речі. Пообіцяв зробити Одесу живильним середовищем для появи письменників, митців, спортсменів. «Я покладу своє життя, щоб це стало правдою. Ми повернемо Одесі Одесу», – запевнив Філімонов.

Кандидатка в мери столиці, вже відома киянам з білбордів «пані-мер» Ірина Верещук, яка має досвід роботи на посаді очільниці невеличкого міста Рава-Руська на Львівщині, у своїй промові протиставила себе чинному меру Києва.

«Сьогодні міський голова Києва почуває себе впевнено. Він і його любі друзі думають, що за гроші вони врятуються. Але голосують не гроші, а люди. Вони думають, що сила – це гроші, а ми віримо, що сила – це люди. Це ми з вами. Ми і є народ. Ми прийдемо до влади й будемо відповідати за те, що відбувається в наших містах. Ми віримо в те, що ми робимо. Ми – інші», – наголосила Верещук.

Прем’єр Денис Шмигаль пообіцяв, що уряд докладе всіх зусиль, щоб українці відчули «синергію влади в Україні».

А президент Володимир Зеленський зазначив, що попри шпильки з боку недоброзичливців, його команді вдалося зробити чимало. І пообіцяв не відхилятися від курсу, проголошеного рік тому.

Детальніше про кандидатів тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!