Київ

ЗМІ повідомили про «відремонтоване» за 1,3 млн грн укриття. В КМДА кажуть, що на фото не те укриття

858 0
В Києві вже перевірили понад 3800 укриттів
Фото: Олександр Камишін

Фото: Олександр Камишін

Міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін, який інспектував київські укриття, показав фотографії  таких у Святошинському районі. Одне з таких укриттів, яке, як повідомили ЗМІ, нібито було відремонтоване за 1,3 млн грн, але ремонт у ньому виглядає значно дешевшим. В КМДА спростовують повідомлення ЗМІ.

«Ситуація трохи краща ніж в інших районах де ми вже побували. Більшість укриттів були відкриті. Та до прийнятного стану укриттів ще далеко. Із цікавого. Побачив перше свіжо відремонтоване укриття. 1,3 млн грн за ремонт 103м2 укриття. Це з тих 1,2 млрд про виділення яких казав наш мер Кличко», – зазначив Камишін.

У відповідь заступник голови КМДА Петро Пантелеєв заявив, що фото для ілюстрації у повідомленні міністра взяті з іншого укриття. 

«Новина в ЗМІ – на основі публікації міністра, але фото для ілюстрації взяті некоректні, з іншого укриття. Інформую, що мова йде про капітальний ремонт укритття, що знаходиться на вулиці Чистяківська, 13-А. Тема укриттів знову стає приводом для спекулювання та викривлення інформації. Там виконаний капітальний ремонт: замінені двері, освітлення, вентиляція, в укритті облаштували вбиральні, повністю відремонтовані стіни й інженерні мережі. Враховуючи площу укриття, 103 квадратних метри, та масштаби робіт загальний обсяг коштів, спрямованих на облаштування укриття 1,3 млн грн. Розпорядниками коштів, нагадаю, є райдержадміністрації Києва. Публікую реальні фото відремонтованого укритті і маю надію, що медіа виправлять публікацію», – зазначив Пантелеєв, опублікувавши, як він стверджує, фотогоафії укриття, яке дійсно було відремонтоване.

Також в КМДА повідомили, що  загалом в Києві вже перевірили 3800 укриттів з 4600. За оперативними даними, придатними є майже 2,6 тисячі укриттів та сховищ, ще 683 – можуть бути укриттями за умови належного облаштування, 554 – не відповідають нормативним вимогам до приміщень, де можуть бути укриття. За кожною адресою формується висновок щодо його стану та придатності незалежно від форми власності та балансоутримувача.

Також під час інспекцій фіксували оперативність відкриття і доступ до укриттів. Так, вільний доступ забезпечений до 1866 об’єктів, протягом 5 хвилин доступ забезпечується до 718 об’єктів, закритими виявили 96 приміщень.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко на початку засідання Київради 8 червня, депутати мають ухвалити комплексний проєкт рішень, який стосується укриттів. Зокрема, попередити власників приватних приміщень, що в разі неналежного їх утримання чи недопуску людей під час повітряної тривоги, ці приміщення у них можуть бути вилучені. 

Мер Києва нагадав, що загалом за цей період місто виділило районам, як відповідальним розпорядникам коштів, понад 1,2 млрд грн на ремонтні роботи в спорудах цивільного захисту.

«Тепер же голови районів розказують, що в них, нібито, мало повноважень та недостатньо коштів. Із тих, що ми з вами виділили, підкреслю, цього року РДА освоїли на ремонт укриттів трохи більше 10 відсотків коштів! А виділили цього року понад 900 мільйонів (минулого – понад 300 мільйонів). То кому не вистачає грошей?!» – наголосив Віталій Кличко.

Саме тому, зазначив мер столиці, він звернувся 1 червня до Президента та уряду щодо відсторонення на період розслідування голови Деснянського району. Бо призначає глав РДА Президент, за поданням уряду.

Нагадаємо, Кличко заявив, що його фактично позбавляють важелів управлінні містом, тому Київрада звернеться до президента повернути право меру подавати кандидатури на призначення та звільнення голів районів столиці. Він також звернеться до СБУ щодо дій голів районів. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!