«Значно жахливіше, ніж ми уявляємо». Президент Німеччини поділився враженнями від візиту в Україну

1785 0
Він сказав, що наразі не бачить ознак того, що переговори між рф та Україною відбудуться найближчим часом.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр був шокований руйнуваннями, спричиненими російським вторгненням в Україну.

Джерело: Громадське

«Звичайно, будь-хто, хто вміє думати та має співчуття, хоче, щоб бойові дії в Україні закінчилися… Це все набагато жахливіше, ніж ми собі уявляємо в Німеччині»– заявив президент Німеччини.

Він сказав, що наразі не бачить ознак того, що переговори між рф та Україною відбудуться найближчим часом. І сумнівається, що москва зможе домовитися про мир з Україною і Заходом.

Читайте також: Більшість федеральних земель у Німеччині призупиняють прийом біженців

Також під час візиту в Україну президент Франк-Вальтер Штайнмаєр пообіцяв главі держави Володимиру Зеленському швидке постачання нових німецьких систем ППО.

«Більше реактивних систем залпового вогню типу Mars II та додатково чотири самохідні гаубиці 2000 будуть передані Україні найближчими днями», – заявив він.

Зазначимо, під час візиту в Україну Франк-Вальтер Штайнмаєр був змушений пройти в укриття під час повітряної тривоги, де перебував разом із українцями.

Нагадаємо, що президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр 25 жовтня прибув до України з візитом, аби висловити державі свою підтримку вперше з початку повномасштабної війни. Під час зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським він повідомив про постачання Україні додатково двої систем залпового вогню MARS та чотирьох гаубиць. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!