Зручні та комфортні. Хто може скористатися палатами підвищеного комфорту в ОХМАТДИТі

3805 0
Наразі у лікарні ОХМАТДИТ відкрили дві іменні палати підвищеного комфорту, а на черзі ще три.
Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ, що на вул. Лисенка, 31, уже відкрили дві оновлені комфортні палати. У них є невеличка кухня, вся необхідна побутова техніка, умивальник, ліжка з новенькими матрацами, стіни пофарбовані в яскраві кольори. У найближчих планах лікарні відкрити ще три такі палати. Для пацієнтів лікарні перебування у палатах є безкоштовним. Про це Тvoemisto.tv розповіла заступниця головного лікаря дитячої лікарні ОХМАТДИТ з медичної частини Олена Березовська.

Читайте також: У львівському ОХМАТДИТі відкрили палати підвищеного комфорту. Фото

Першу іменну палату відкрили у квітні. Ремонт та оновлення у ній зробили за кошти однієї з членкинь опікунської ради лікарні Тетяни Бей. Палата носить назву BAY ROOM. На початку червня у лікарні відкрили другу таку палату і назвали LVIV ANGELS ROOM – на честь дитячого клубу благодійниці Наталії Блажко, яка є засновницею і керівницею першого у Західній Україні клубу черлідингу «Lviv Angels – Спортивний клуб черлідингу».

Як зазначила Олена Березовська, комфортні палати розміщені на третьому поверсі лікарні, у хірургічному відділенні.

Читайте також: Львівські лікарі врятували півторарічного хлопчика із зупинкою серця

«Наразі у нашій дитячій лікарні є дві іменні палати підвищеного комфорту. Кожна має спільний блок із двома палатами. У коридорі блоку невеликий кухонний куток, макрохвильова піч, холодильник, умивальник, шафи. У палаті зручні ліжка з новенькими матрацами, медичні тумбочки, які трансформуються у столик, умивальники та затишний ремонт – усі умови для спільного перебування дитини з мамою чи татом», – каже Олена Березовська.

За її словами, у найближчих планах відкрити ще кілька палат підвищеного комфорту. В одній з них ремонт уже завершують.

«Зараз у лікарні вже завершують ремонт у палаті, спонсором якої є голова Львівської ОДА Максим Козицький. Цю палату мають відкрити найближчим часом. На стадії ремонту палата від львівського бізнесмена Григорія Козловського, ще одну обіцяв зробити заступник голови Львівської облради Юрій Холод», – зазначає співрозмовниця.

Читайте також: Коли дитина боїться дихати. Як Covid-19 впливає на дитячу психіку

Усіма процесами щодо ремонту та облаштування нових палат курує Тетяна Бей. У середньому, як уточнила Олена Березовська, ремонт спонсорам обходиться у 220-250 тисяч гривень.

Ті палати, які вже відкриті, є одномісні, проте наступні можуть бути й двомісні. Перебування у них є безкоштовним.

«Перебувати у покращених палатах можуть усі діти, яким надавали допомогу у хірургічному відділенні лікарні. Вони безкоштовні. Туди «поселяємо» відразу при наявності вільного місця», – додала лікарка.

Загалом у планах керівництва – зробити комфортні палати у цілому хірургічному відділенні, а згодом й у цілій лікарні.

Ті, хто хоче долучитися та допомогти відкрити інші палати підвищеного комфорту у дитячій лікарні ОХМАТДИТ, варто сконтактувати з керівництвом.

Нагадаємо, першу оновлену та покращену палату у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ відкрили у квітні. Про те, як у львівській лікарні ОХМАТДИТ одужати діткам допомагає психолог, читайте у матеріалі Тvoemisto.tv.

Ольга Шведа

Фото львівського ОХМАТДИТу


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!