ЗСУ чекають на дрони-камікадзе Switchblade 600

1033 0
Безпілотна авіація стала невід'ємним чинником у військових конфліктах.
Switchblade 300 у використанні. Фото: Українська правда

Switchblade 300 у використанні. Фото: Українська правда

Україна використовує дрони-камікадзе Switchblade 300, надані партнерами, і очікує також на новітні безпілотники Switchblade 600. Про це повідомив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Українська правда. 

«Безпілотна авіація стала невід'ємним чинником у військових конфліктах. У нас є БПЛА ударного типу Bayraktar TB 2. У нас є дрони-камікадзе також уже, надані нам нашими партнерами, вони використовуються. І очікуємо вже новітній дрон – мали ми Switchblade 300, і вже нам партнери будуть передавати декілька комплектів ударних БПЛА Switchblade 600. Це теж новітній БПЛА, який має дуже потужні тактико-технічні характеристики і, сподіваємося, дуже гарно зарекомендує себе в бойових діях в Україні», – пояснив він.

Ігнат додав, що є й певні вітчизняні розробки в плані безпілотної авіації, але поки що можемо розраховувати лише на допомогу партнерів. 

Читайте також: Ціни на пальне зростатимуть до 20% на рік, – НБУ

Довідково. Switchblade – тактичний ударний безпілотний авіаційний комплекс розробки американської компанії AeroVironment, призначений для ураження противника методом самознищення. Може бути класифікований як «літак-снаряд», «дрон-камікадзе» чи «баражуючий боєприпас». Switchblade 300 в Україні використовували з весни 2022 року.

Нагадаємо, за останню добу російська федерація у війні в Україні втратила ще близько 480 військовослужбовців, а також 9 танків, 14 ББМ, один літак, два гелікоптери й три безпілотники.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!