ЗСУ відбили понад 40 атак на п'яти напрямках, в епіцентрі подій – три міста, – Генштаб

738 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: Генштаб

Фото: Генштаб

Протягом доби противник завдав 3 ракетних та 17 авіаційних ударів, понад 20 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де ЗСУ відбили понад 45 атак. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявили. Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах. Рф і надалі використовує  повітряний простір та територію білорусі, її військову інфраструктуру. На білоруських полігонах відбувається підготовка підрозділів збройних сил рф. Зберігається присутність підрозділів противника у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей.
  • Протягом доби ворог здійснив обстріли населених пунктів Запсілля та Миропілля Сумської області, а також населених пунктів Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Зибине, Волохівка, Рублене та Вільхуватка на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Кам'янка, Петро-Іванівка, Дворічна, Кутьківка, Западне, Масютівка Харківської області; Крохмальне Луганської області та Терни і Серебрянка на Донеччині.
  • На Лиманському – протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії біля Невського та Серебрянського лісництва. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Веселе, Спірне і Роздолівка Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку ворог намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, продовжує його штурмувати. Вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Оріхово-Василівка та Іванівське. Підрозділи сил оборони протягом доби відбили близько 20 атак противника на зазначеній ділянці лінії бойового зіткнення. Від ворожих обстрілів постраждали, зокрема, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Озарянівка, Дачне, Олександро-Шультине, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському та Мар’їнському – противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Сєверного, Первомайського та Мар’їнки. Ворог обстріляв Авдіївку, Водяне, Сєверне, Нетайлове, Первомайське, Георгіївку, Мар’їнку та Побєду Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Для коригування вогню артилерії активно застосовував БпЛА, обстріляв населені пункти: Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Велика Новосілка та Времівка Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському – противник активних дій не проводив, нарощував оборонні спроможності, обстріляв населені пункти, що поряд з лінією бойового зіткнення. 

 

У Скадовському районі Херсонської області російська окупаційна так звана влада розпочала складання списків осіб із числа місцевих жителів, які погоджуються на «евакуацію» до Криму або на територію росії. «Евакуація» поки що проводитиметься на добровільній основі, перш ща все вивозитимуть жінок та дітей.

Читайте також: Сили оборони за добу відбили понад 50 атак росіян, – Генштаб

Авіація сил оборони за добу завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також українські захисники збили ворожий розвідувальний БпЛА. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження живої сили противника.

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!