ЗСУ відбили штурм на кількох напрямках та завдали авіаударів по позиціях окупантів, – Генштаб

1198 0
Росіяни продовжують штурм на Донбасі та готуються до наступу на Слов'янськ.
Фото: Гліб Гараніч/ Reuters

Фото: Гліб Гараніч/ Reuters

Українські військові відбили штурми окупантів на Донбасі та завдали потужних авіударів по позиціях російських військ практично на усіх напрямках. Водночас агресор не припиняє обстріли та здійснює підготовку до наступу на Слов’янськ. Про це повідомили у зведенні Генштабу ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках збройні сили республіки білорусь проводять планове тренування зі зв’язку, залучаючи вузли зв’язку пунктів управління.

Читайте також: З білорусі найближчим часом очікуються чергові ракетні запуски, – Генштаб 

На Сіверському напрямку агресор завдав вогневого ураження із ствольної та реактивної артилерії у районах Покровка, Старикове, Порозок та Верхня Пожня Сумської області. Провів повітряну розвідку позицій українських військ БпЛА типу «Орлан-10» у прикордонних районах Чернігівської області.

На Харківському напрямку угруповання російських військ основні зусилля зосереджує на недопущенні просування військ ЗСУ до державного кордону України, також продовжує ведення штурмових дій з метою покращення тактичного положення та сковування дій підрозділів сил оборони.

У Генштабі інформують, що росія завдала авіаудару в районі населеного пункту Явірське та обстріляла з артилерії елементи інфраструктури в районах населених пунктів Харків, Руська Лозова, Старий Салтів, Перемога, Чепіль та Мілова.

Зазначається, що українські воїни успішно відбили штурмові дії противника у напрямку Довгалівка – Залиман. Окупанти відійшли.

На Слов’янському напрямку росіяни ведуть штурмові дії в напрямку Довгеньке – Долина та створюють умови для наступу на Слов’янськ. Основні зусилля зосереджують на продовженні наступу на напрямку Ізюм – Слов’янськ.

Читайте також: Ховайтеся. Ви не знаєте, куди прилетять ці кляті ракети

Окупанти здійснили обстріли позицій військ ЗСУ з артилерії та реактивних систем залпового вогню та провели повітряну розвідку БпЛА в районі населеного пункту Грушуваха. За інформацією Генштабу, українські захисники рішуче зупинили спробу ворожого наступу в напрямку Довгеньке – Долина та відкинули ворога назад.

На Краматорському напрямку ворог активних дій ворог не вів. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Маяки та Тетянівка із ствольної артилерії.

На Лисичанському напрямку, щоб завдати втрат, окупанти, окрім застосування мінометів та ствольної артилерії, завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Миколаївка та Яковлівка. Також ведуть штурмові дії у напрямку Вовчоярівка – південна околиця Лисичанського НПЗ, бойові дії тривають.

Росія не полишає надії взяти під контроль автодорогу Бахмут – Лисичанськ. З метою викриття вогневих позицій українських підрозділів окупанти провели розвідку боєм у напрямку Миколаївка – Спірне, в подальшому вели наступ у зазначеному напрямку. Українські воїни успішно придушили всі ці спроби та змусили ворога відійти.

На Бахмутському напрямку росіяни обстрілюють з артилерії райони Костянтинівки, Білогорівки, Виїмки, Покровського, Бахмута і Соледара. Також ворог проводить штурмові дії у напрямку Миронівка – Вуглегірська ТЕС, бойові дії тривають.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій противник не вів, водночас здійснює обстріли із ствольної та реактивної артилерії районів населених пунктів Водяне, Авдіївка, Катеринівка, Комар, Щербаки, Зелений Гай та Новоданилівка. Армія рф завдала авіаударів поблизу Кам’янки, Авдіївки та Шевченко.

У Генштабі зазначають, що воїни ЗСУ відбили штурм у напрямку Єгорівка – Павлівка. Ворог із втратами відійшов.

Читайте також: У США підтвердили, що планують передати Україні системи ППО середньої і великої дальності

На Південнобузькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні раніше зайнятих рубежів, недопущенні проведення українськими військами контрнаступальних дій у Херсонській та Миколаївській областях. Щоб недопустити перегрупування підрозділів сил оборони, окупанти здійснювали вогневе ураження підрозділів українських військ із застосуванням ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню, також завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Потьомкине.

В північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання чорноморського флоту продовжує виконувати завдання з блокування морських комунікацій та ведення розвідки. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває два носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

У Генштабі ЗСУ додають, що ударна авіація Повітряних Сил завдала потужних авіаударів по позиціях окупантів. Фактично на усіх напрямках ведення бойових дій українські штурмовики Су-25 та бомбардувальники Су-24м здійснили до двадцяти групових бойових вильотів. Також українські воїни продовжують успішні виконання ракетно-артилерійських вогневих завдань. Результати дорозвідуються.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!