ЗСУ завдали ударів по 20 російських об'єктах і дали відсіч біля восьми населених пунктів

1425 0
В зону ураження потрапили об’єкти ППО та понтонні переправи російських окупантів.
Артилерійські снаряди, запущені бійцями ЗСУ / Фото: Костянтин і Влада Ліберови, Ukraїner

Артилерійські снаряди, запущені бійцями ЗСУ / Фото: Костянтин і Влада Ліберови, Ukraїner

Протягом останньої доби авіація Сил оборони здійснила 20 ударів. Так, є підтвердження ураження 15 районів зосередження живої сили противника та опорних пунктів, також чотирьох позицій зенітних ракетних комплексів. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ увечері 18 вересня.

Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони знищили один БпЛА окупантів. Ракетні війська і артилерія завдали вогневого впливу по 7 пунктах управління і 9 опорних пунктах та районах зосередження особового складу і військової техніки. В зону ураження потрапили об’єкти ППО та понтонні переправи російських окупантів. Підрозділи Сил оборони України також відбили атаки противника в районах населених пунктів Куп’янськ, Гоптівка, Миколаївка Друга, Весела Долина, Одрадівка, Мар’їнка, Новомихайлівка та Правдине.

Читайте також: Українські військові збили ще п’ять безпілотників і «Алігатор» росіян 

Противник продовжує зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області, організації оборони та утриманні захоплених територій, а також зриві активних дій Сил оборони на окремих напрямках. За добу російські окупанти завдали 3 ракетних та 11 авіаційних ударів, здійснили понад 40 обстрілів з РСЗВ по об’єктах на території України. 

Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Коротко по напрямках: 

  • На Волинському та Поліському напрямках ситуація без суттєвих змін;
  • На інших напрямках противник вів обстріли з танків, мінометів та артилерії, а саме: 
  • на Сіверському напрямку – в районах населених пунктів Гута-Студенецька Чернігівської області та Рожковичі, Соснівка і Катеринівка Сумської областей;
  • на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Гоптівка, Стрілеча, Козача Лопань, Кудіївка, Висока Яруга, Вовчанськ, Гатище, Бударки, Куп’янськ та Миколаївка;
  • на Краматорському напрямку – Крива Лука, Пискунівка, Райгородок, Білогорівка, Озерне, Григорівка;
  • на Бахмутському напрямку – Миколаївка, Сіверськ, Роздолівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Нью-Йорк, Яковлівка, Зайцеве та Майорськ;
  • на Авдіївському напрямку – Костянтинівка, Авдіївка, Кам’янка, Опитне, Первомайське, Карлівка та Водяне;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстрілів зазнали близько 25 населених пунктів. Зокрема, Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка, Микільське, Кам’янське, Залізничне та Новопавлівка.
  • На Південнобузькому напрямку противник завдавав вогневого ураження по всій лінії зіткнення. Обстрілів зазнали понад 30 населених пунктів. Серед них – Українка, Мирне, Квітневе, Новоросійське, Кобзарці та Ольгине.

 

Через нестачу людських ресурсів для відправки на війну в Україні на території рф проводять заходи так званої «внутрішньої самомобілізації». В курській області під виглядом набору кандидатів до підрозділів матеріально-технічного забезпечення, а в нижегородській області, зокрема, співробітників організації «Атомохорона» – нібито до підрозділів охорони важливих об’єктів. Кандидати, які підписали контракт, проходять тижневий курс стрілецької підготовки і одразу направляються на поповнення в зону бойових дій.

На тимчасово окупованій території Луганської області, зокрема в Біловодському районі, оголосили новий набір до так званих «підрозділів мвс». Після значних втрат у боях більшість штатних співробітників втекли або дезертирували на територію росії.

Софія Шавранська

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!