ЗСУ завдали ударів по тилу російських військ, загарбники не мають успіхів, – Генштаб

2442 0
Морально-психологічний стан противника залишається на низькому рівні, що призводить до відмов військовослужбовців ЗС РФ виконувати накази командування.
Фото: dshv.mil.gov.ua

Фото: dshv.mil.gov.ua

Стан, положення та характер дій сил оборони – без суттєвих змін. Збройні Сили України завдали нищівних ударів по тиловій інфраструктурі (польових базах і складах), аби порушити систему логістичного забезпечення ворога на тимчасово зайнятих ним територіях України. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на ранок 14 березня.

За попередню добу угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України уразило чотири літаки, три вертольоти та безпілотний літальний апарат (інформація щодо типу уточнюється). Загарбницькі війська значних успіхів у веденні наступальної операції на всіх напрямках висування не мали. Основні зусилля їхні були зосереджені на закріпленні та утриманні на раніше зайнятих рубежах.

Читайте також: Ця окупація тимчасова. Зеленський закликав українців йти у наступ і виганяти росіян

Знову фіксуються непоодинокі випадки використання ворогом цивільної інфраструктури, зокрема і релігійних об’єктів для обладнання вогневих позицій, розміщення озброєння та військової техніки. Морально-психологічний стан противника залишається на низькому рівні, що призводить до відмов військовослужбовців ЗС РФ виконувати накази командування.

«За наявною інформацією, на території РФ в місті Бєлгород розміщено військовий табір Бєлгородської військової комендатури. У таборі утримуються російські військовослужбовці, які після лікування виписані зі шпиталів та чекають відправки у підрозділи. Також у зазначеному таборі перебувають військовослужбовці ЗС РФ, що відмовляються від участі у бойових діях, з ними проводять заходи досудового дізнання», – йдеться в повідомленні Генштабу.

Читайте також: «Путіна можна посадити за ґрати», – прокурор у Нюрнберзькому процесі

Щодо готовності збройних сил Республіки Білорусь до ведення війни з Україні, то, за заявою одного з високопосадовців сил спецоперацій РБ, спецпризначенці цих збройних сил брати участі у війні з Україною не будуть.

Нагадаємо, раніше розвідка Міноборони повідомляла, що на білоруському-українському кордоні перебуває близько 300 танків. Росія готувала свідому провокацію, щоб під цим приводом ввести білоруські війська. Згодом у Пентагоні США заявили, що не бачать ознак підготовки білоруських військових до вторгнення в Україну.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!