ЗСУ знищили близько 300 окупантів на Донбасі, які готувалися до нападу, – Генштаб

800 0
Росіяни не полишають спроб наступу на Бахмутському та Авдіївському напрямках.
Фото: Генштаб

Фото: Генштаб

Українські захисники точковими ударами в районі Майорська на Донеччині напередодні знищили приблизно 300 окупантів, які готувалися до нападу.

Джерело: Генштаб ЗСУ

«В результаті точкових ударів підрозділів Сил оборони України, в районі населеного пункту Майорська напередодні знищено близько 300 окупантів, які готувались до чергового нападу», – йдеться в повідомленні.

Орієнтовно 60 легкопоранених доставили наступного дня до медичних закладів Горлівки. У Червонопопівці Луганської області знищено до 20 військовослужбовців противника, а близько 30 окупантів отримало поранення різного ступеня важкості.   

Через нестабільну роботу санітарної авіації, неготовність медичної інфраструктури Бєлгородської області, стовідсоткове завантаження лікарень противник змушений евакуйовувати поранених автобусами до сусіднього Воронежа.

Читайте також: США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні. Що туди увійде

Загалом ЗСУ за минулу добу відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Водяне, Кам’янка та Невельське Донецької області. Натомість ворог   завдав 4 ракетних та до 25 авіаційних ударів, здійснив понад 70 обстрілів з РСЗВ. Ударів зазнали райони більш ніж 35 населених пунктів. Серед них – Сіверськ і Пречистівка Донецької області; Малі Щербаки Запорізької області; Давидів Брід і Мала Сейдеминуха на Херсонщині та Кобзарці Миколаївської області.

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. Білорусь і надалі підтримує збройну агресію РФ. Зберігається загроза ракетних ударів та застосування ударних БпЛА. На інших напрямках ворог стріляв:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії біля населених пунктів Гай, Хрінівка та Леонівка Чернігівської області;

  • на Слобожанському напрямку – з використанням артилерії різних типів біля населених пунктів Ветеринарне, Дворічна, Стариця, Стрілеча та Чугунівка;

  • на Куп’янському та Лиманському напрямках – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу населених пунктів Берестове, Невське, Спірне, Ольгівка та Новоєгорівка;

  • на Бахмутському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії поблизу населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Часів Яр, Кліщіївка, Соледар, Зеленопілля та Яковлівка;

  • на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік населених пунктів Авдіївка, Водяне, Мар’їнка, Новомихайлівка та Первомайське.

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник завдав обстрілів по позиціях Сил оборони та цивільній інфраструктурі біля Великої Новосілки, Времівки, Гуляйполя, Залізничного та Павлівки.

  • на Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Для ведення повітряної розвідки ворог здійснив близько 20 вильотів БпЛА різних типів.

Противник не полишає спроб наступу на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

У Бериславі Херсонської області окупанти масово переодягаються у цивільний одяг та заселяються у приватні помешкання. Продовжується так звана евакуація окупантів з тимчасово зайнятої території Херсонської області, зокрема і медичних закладів. З лікарень Херсона вивозиться все обладнання та медикаменти. Лікарям, які відмовляються виїжджати, заборонено заходити на територію лікарень, навіть за особистими речами.

Українська авіація завдала 24 удари по районах зосередження озброєння та військової техніки, а також позиціях комплексів ППО противника. На різних напрямках наші підрозділи ППО збили два штурмовики Су-25, один гелікоптер Мі-8 та один БпЛА ворога. Воїни ракетних військ і артилерії  уразили позиції батареї самохідних артилерійських установок та інші важливі військові об’єкти противника.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!