Зупинка руху електротранспорту та львівські виші у десятці найкращих. Головне за добу

1275 0
Коротко про головні новини минулої доби і ночі у Львові та на Львівщині.
Photo by Inna Podolska on Unsplash

Photo by Inna Podolska on Unsplash

Зупинка електротранспорту. Від вчорашнього ранку у Львові зупинився електротранспорт. На високовольтній лінії в депо на вул. Городоцькій трапилась аварія. Вийшли з ладу одразу дві кабельні лінії, через що від ранку не курсує більшість трамвайних маршрутів, а також два тролейбусних – 22 і 32. Кабелі прокладені були ще в 1967-1968 році та вже вичерпали свій ресурс. Щоб відновити рух електротранспорту працівники «Львівелектротранс» працювали максимально довго.

Читайте також: Через аварію у Львові не курсують деякі трамваї та тролейбуси

Буревіїв та підтоплень у Львові буде більше. Що потрібно зробити для того, аби зменшити масштаб підтоплень, читайте у Tvoemito.tv.

Вплив штаму «Дельта» через воду. Якщо раніше основним шляхом передачі коронавірусу вважали лише повітряно-крапельний, то на сьогодні доведено ще один шлях – через шлунково-кишковий тракт. Тому більшість пацієнтів з штамом «Дельта» мають кишкові розлади – нудоту, зниження апетиту, болі в кишківнику. Проте через воду у басейні чи водоймі коронавірус передатися не може. Через воду здатні передаватися лише гострі кишкові інфекції, гепатит А.

Падіння дерева у Стрийському парку. На пішохідну алею у Стрийському парку знову впала велика гілка бука, зачепивши лавку. Лікарі вже обстежили бук. Просто зрізати таке дерево не можна, бо воно дуже цінне, йому близько 150 років, і росте ще від заснування Стрийського парку.

Читайте також: Чи передається коронавірус через воду в басейнах та водоймах. Пояснення медика

Львівські виші у десятці кращих. До десятки закладів з найбільшою кількістю зарахованих вступників потрапили два львівські університети. Національний університет «Львівська політехніка» та Львівський національний університет імені Івана Франка посіли третю і четверту сходинку.

Ремонт вул. Запольської. У Львові почали ремонтувати вулицю Запольську у Личаківському районі Львова, де не проводили ремонтних робіт вже близько 40 років. Станом на сьогодні покриття тут майже немає, тому планують відновити покриття проїзної частини і тротуарів. Зокрема, вулицю хочуть вимостити бруківкою. Лише недавно на цій вулиці проклали каналізаційний колектор. Вулицю ремонтують за три мільйони гривень, а роботи виконує ТОВ «Трансбудторг».

Яким буде навчання з 1 вересня. Якщо кількість вакцинованого персоналу буде меншою ніж 80%, освітній процес відбуватиметься в дистанційному або змішаному режимі. В цілому у Міністерстві освіти і науки розглядають декілька можливих сценаріїв, за якими цьогорічний навчальний процес буде організований відповідно до рівня захворюваності населення на COVID-19.

Нові центри вакцинації. Наразі у Львові щоденно працюють три центри, а вже в кінці цього тижня нові пункти відкриються також у шістьох населених пунктах Львівської громади – Рясне-Руське, Рудно, Лисиничі, Дубляни, Грибовичі та Винники. Загалом, цього тижня працюватиме 15 центрів масової вакцинації.

LvivMozArt у Львові. 26-29 серпня у Львові відбудеться ще одна музична подія року – 5-й Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt. Він приурочений до 230-річчя з дня народження Франца Ксавера Моцарта – композитора, піаніста та диригента, життя якого було тісно пов’язане зі Львовом. Тема фестивалю – рефлексії класики в сучасності.

Читайте також: Бетонні ванни і мох на дахах. Як вберегти місто від потопів

Вакцинація студентів «Львівської Політехніки». У Львові стартував пілотний проєкт з вакцинації студентів, які навчаються у вишах. Першим став Національний університет «Львівська Політехніка». У міськраді планують впроваджувати цю практику й з іншими львівськими закладами. Ті, хто вже приїжджає до Львова, можуть вакцинуватися перед навчальним процесом у поліклініці №10, що на вул. Бой-Желенського. Фактично, вона розташована поруч з університетськими гуртожитками.

Чекає на всиновлення. 5-місячний хлопчик у Львові, який поборов складну патологію, нині очікує на усиновлення. Малюк потрапив до Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ у важкому стані. Лікарі діагностували в нього атрезію стравоходу – одну з найважчих вад, несумісних з життям. Дитину лікували у два етапи. Після двох оперативних втручань і тривалого лікування малюк вже може самостійно їсти.

Адаптивний період в Україні продовжили. Міністерство охорони здоров’я пропонуватиме Кабінету Міністрів подовжити карантинні обмеження на території України ще на два місяці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!