Звідки на Львівщині була загроза ракетного удару. Головне за добу

1480 0
Коротку про ситуацію на Львівщині за 27 лютого
Фото: Іван Станіславський / Твоє Місто

Фото: Іван Станіславський / Твоє Місто

Повітряна тривога. Сирени сповіщали про повітряну тривогу один раз – 27 лютого о 08:26. Була загроза удару крилатими ракетами з білорусі. Небезпека не справдилась, в області спокійно. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Переселенці. Евакуаційними потягами зі зон активних бойових дій на Львівщину приїхали ще 46 людей. До Перемишля з нашої області чотирма потягами вирушили 1278 осіб.

Молодіжні простори. На Львівщині у 15 громадах створять молодіжні простори. Проєкт реалізовуватимуть за підтримки ЮНІСЕФ та Львівської ОВА упродовж 9 місяців. 

Читайте також: Львівський центр для постраждалих від війни отримав від американського бізнесмена 16 млн доларів

Благодійність. Захисники зі Самбірської ТрО отримали квадрокоптер DJI Mavic 3 Fly More Combo. Його придбав музичний гурт «Самбірчани», який провів 16 концертів у містах та селах Львівщини. Під час благодійного туру до гурту долучались й інші музиканти та хори. Спільними зусиллями вдалось зібрати 110 тисяч гривень та придбати дрон, який служитиме нашим воїнам на сході України.

Реставрація. У Жовкві реставрують пам’ятку світової спадщини ЮНЕСКО – церкву Пресвятої Трійці. Уже завершили зовнішні роботи, внутрішні – ще тривають. Кошти на реставрацію передбачило Міністерство культури та інформаційної політики України.

Міжнародна допомога. Норвезькі волонтери привезли у Бродівську громаду Золочівського району 9 автівок та гуманітарну допомогу. Машини здолали 2 тисячі кілометрів, найстаршому водієві – 79. Усю допомогу отримають ЗСУ та медики. Волонтери з Норвегії приїжджають на Бродівщину не вперше. Розповіли, що ще три норвезькі громади мають бажання налагодити співпрацю із Бродівською.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!