Звідки вночі була загроза ракетного удару по Львівщині

7336 0
Сирени сповіщали про повітряну тривогу о 03:49 год.
Умовне фото

Умовне фото

В ніч на 22 травня сирени один раз сповіщали про повітряну тривогу у Львівській області о 03:49 год. На Львівщині небезпека не справдилась. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

«Була загроза ракетного удару з літаків стратегічної авіації з напрямку Каспійського моря. На Львівщині небезпека не справдилась. Усе, наскільки це можливо в умовах війни, спокійно», – повідомив він.

Він також підкреслив, що інформація про звуки вибухів у Львівській області була неправдивою.

Нагадаємо, що у ніч на 22 травня по всій Україні оголошували повітряну тривогу. Сили протиповітряної оборони повідомили про збиття 4 ракет та 20 безпілотників, що атакували країну. Загалом вночі ворог випустив 4 крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555 з стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря, 5 крилатих ракет Х-22 із дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з різних напрямків –Азовського моря та Курської області,  2 балістичні ракети «Іскандер-М» з окупованого Криму, 5 зенітних керованих ракет С-300 з окупованої території Запорізької області та 20 іранських ударних дронів «Shahed-136/131» з південного та північного напрямків.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!