Стало відомо, звідки вночі була загроза ракетного удару по Львову

14185 0
Сирени сповіщали про тривогу о 03:49.

Повітряна тривога. Сьогодні, 18 травня, о 03:49 сирени сповіщали про повітряну тривогу у Львівській області. Була загроза повітряно-ракетного удару з території Каспійського моря. На Львівщині небезпека не справдилась. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Декомунізація. У Червонограді напередодні демонтували пам’ятник герою радянського союзу Лопатіну. Також демонтували «монумент вічної слави героям радянської армії, які загинули від рук буржуазних українських націоналістів». Памʼятник розташовувався у селі Золотковичі Яворівського району.

Читайте також: Львів’ян запрошують на благодійний ярмарок: збиратимуть кошти на безпілотник для ЗСУ. 

Прихисток для ВПО. У Великомостівській громаді у будівлі старої школи облаштували новий прихисток для ВПО. Одночасно у ньому може проживати 30 людей. 

Безготівкова оплата. У трьох громадах Стрийщини запрацювала безготівкова оплата проїзду для всіх пасажирів. Оплатити за проїзд можна за допомогою транспортної картки «Socium», QR-кодом, застосунком та платіжною банківською карткою.

Вишивка у списку спадщини ЮНЕСКО. У Червоноградському районі працюють над тим, щоб Сокальська вишивка увійшла до переліку об’єктів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!