Звільнення Мелітополя і Маріуполя та коли у Львові буде перший сніг. Підсумки доби

1136 0
Нині 14 листопада та 264 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Amazing-ukraine.com

Фото: Amazing-ukraine.com

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки лунав двічі, вперше о 09:18, відбій – о 10:52, вдруге 12:10, відбій – 13:37. Була небезпека запуску ракет зі стратегічної авіації з білорусі.

Ситуація на фронті. За даними Луганської ОВА, сили оборони звільнили Макіївку Сватівського району. «Новини з фронту Луганщини: село Макіївка, що у Красноріченській селищній громаді Сватівського району, переходить у «синю зону».

Загалом, за цей тиждень на півдні України деокуповано 179 населених пунктів. «У звільнених населених пунктах та на територіях Миколаївської та Херсонської областей підрозділами Сил оборони проводять стабілізаційні заходи, зокрема розмінувальні», розповіли в оперативному командуванні «Південь».

Виведення російських військ з Херсона розпалює ідеологічний розкол між провійськовими діячами і президентом росії володимиром путіним, підриваючи довіру прихильників до нього. Військові аналітики Інституту вивчення війни (ISW) відзначають, що путіну все важче заспокоїти частину свого електорату через нездатність військових рф досягти своїх максималістських цілей щодо захоплення всієї України.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки окупантів на Новоселівське, Стельмахівку і Білогорівку Луганської області та Білогорівку, Курдюмівку, Водяне і Мар’їнку – Донецької.

Сили оборони в районі населеного пункту Каїри Херсонської області знищили склад боєприпасів, близько 40 російських окупантів, 2 одиниці броньованої техніки та 10 вантажних автомобілів.

На цю ж тему: Як безпечно повернутися додому після деокупації. Поради від ДСНС. Обов’язковим є професійне обстеження будівлі на наявність вибухонебезпечних предметів.

Допомога ЗСУ: Генератори та автомобілі. Що сьогодні потрібно для нашої Перемоги.

Tvoemisto.tv підготувало підбірку ініціатив від організацій, фондів чи просто небайдужих, які збирають необхідне для потреб військових.

Акцент дня: На думку колишнього командувача Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенанта Бена Годжеса, Україна може звільнити Маріуполь і Мелітополь до січня, після чого розпочнеться звільнення Криму.

«Незабаром із Херсона будуть стріляти HIMARS. Підступи до Криму в межах досяжності. Це послабить російську оборону, в той час як «ліве крило» контрнаступу візьме Маріуполь та Мелітополь до січня. Потім розпочнеться вирішальна фаза кампанії – звільнення Криму».

Ключові події:

1. У Києво-Печерській лаврі вихваляли росію, за справу взялися в СБУ. Відео. Наразі у відомстві вивчають всі деталі інциденту;

2. Вибори у США: Демократи зберегли контроль над Сенатом. Джо Байден, коментуючи результати, висловив оптимізм;

3. Україна та США побудують малий модульний реактор. «Поки російські варвари ведуть несправедливу війну, Україна планує побудову інноваційної енергетичної системи»;

4. Від нині автобуси десяти маршрутів у Львові почнуть курсувати раніше. Уранці низка автобусів мають виїжджати раніше, зокрема: №3а, №9, №16, №61 тощо.

На цю ж тему: Біля автостанції на вулиці Хмельницького відремонтують проїзд та інженерні мережі;

5. «Квитки до Перемоги». Укрзалізниця анонсувала рейси до Донецька та Сімферополя. Кошти від продажу спрямують на благодійність.

Погода у Львові: Синоптики прогнозують мороз до -5 градусів та перший сніг у Львові. У першій половині наступного тижня, 14-16 листопада, у Львові прогнозують похмуру погоду, подекуди із дощем. А вже в ніч з середи на четвер синоптики прогнозують заморозки -2 градуси.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!