З'явились фото до та після удару по колонії в Оленівці. Ймовірно, росіяни розстріляли її термобаричними бомбами

1836 0
Розслідувачі вважають, що по колонії в Оленівці вдарили не ракетами, а термобаричними бомбами. Ними обстріляли будівлю, заблокувавши усі виходи.
фото Christopher Miller

фото Christopher Miller

Колонію в Оленівці, ймовірно, підірвали термобаричними бомбами. Про це заявляє міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm.

У спільноті, проаналізувавши атаку на полонених, дійшла висновку, що то була не атака з РСЗВ типу HIMARS чи будь-яка інша. Вони пояснюють, що внаслідок «ракетного удару» не вилетіла жодна цеглина, ліжка не посунулися ні на сантиметр тощо. Також вони пишуть, що тіла не були б обгорілими після атаки ракетою – вони б не були цілими.  

Натомість розслідувачі вважають, що це була термобарична бомба, тобто, ними просто обстріляли будівлю з вікон, заблокувавши усі виходи.

Радник глави ОП Михайло Подоляк також заявив, що ймовірно був термобаричний вибух зсередини.

Журналіст та кореспондент Politico Крістофер Міллер оприлюднив супутникові знімки Maxar, які показують колонію в окупованій Оленівці Донецької області до та після вбивства українських полонених.

Нагадаємо, росіяни вчинили теракт в Оленівській колонії, де утримували українських полонених. У теракті росіяни звинуватили українських військових. Пропагандисти заявляють про щонайменше 53 загиблих українських бійців.

Тимчасово виконуючий обов’язки командира полку «Азов» майор Микита Надточій завив, що теракт в колонії Оленівки не що інше, як публічна страта. А виконавців та організаторів злочину вже шукають та вже мають попередню інформацію про них.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!