Новини
  • За неправильно припарковане авто прийдеться платити 300 грн За неправильно припарковане авто прийдеться платити 300 грн У Львові, щоб отримати машину із штрафмайданчика після того, як її забрав евакуатор, потрібно заплатити близько 300 гривень. Про це сьогодні заявив заступник начальника управління транспорту і зв’язку ЛМР Андрій Білоус.
  • Вартість українських книг може зрости вдвічі Вартість українських книг може зрости вдвічі Президент Форуму видавців Олександра Коваль прогнозує, що книжки в українських книгарнях з січня 2013 року, коли буде запроваджено зміни до Податкового Кодексу, що нині ініційовані Міністерством фінансів та Державною податковою службою, можуть подорожчати удвічі, - повідомили у прес-службі Форуму видавців.
  • Понад 50% вершкового масла в Україні - неякісне Понад 50% вершкового масла в Україні - неякісне Лише 40 відсотків українського вершкового масла відповідає стандартам якості, констатують незалежні експерти. За їхніми дослідженнями, у торговельних мережах споживачам часто пропонують неякісне вершкове масло із рослинними жирами, пише "Радіо свобода".
  • В Україні зросли штрафи за порушення правил перевезень В Україні зросли штрафи за порушення правил перевезень З 15 липня набув чинності закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення правил руху через залізничні переїзди та перевезень пасажирів автомобільним транспортом.
  • На вихідних у Львові пройде Міжнародний фестиваль єврейської музики На вихідних у Львові пройде Міжнародний фестиваль єврейської музики 22 липня у центрі Львова відбуватиметься четвертий фестиваль єврейської культури LvivKlezFest 2012. У програмі фестивалю - Єврейський карнавал «Klezmer-шпіль», свято вулиці Староєврейської, ярмарок, гала-концерт за участю клезмерів з Австрії, Ізраїля, Молдови, Німеччини, Польщі, Росії, України, Франції, Швеції.
  • Як підготуватись до відпочинку з дітьми Як підготуватись до відпочинку з дітьми Щоб легко провести відпустку навіть із найменшою дитиною, потрібно заздалегідь ретельно спланувати поїздку.
  • У курортній Східниці пройде фестиваль "Східницьке літо" У курортній Східниці пройде фестиваль "Східницьке літо" З метою активного розвитку цільових туристично-відпочинкових поїздок, підвищення привабливості та поінформованості про курорт Східниця, збереження та розвитку народної творчості, традицій та обрядів, розвитку мистецьких колективів на території курорту Східниця проходить щорічний фестиваль «Східницьке літо» - про це повідомив начальник головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій ЛОДА Сергій Кисельов.
  • У серпні у Львові запрацює система управління дорожнім рухом У серпні у Львові запрацює система управління дорожнім рухом У Львові створюють центр адаптивного управління дорожнім рухом. З цього приводу уже укладено кредитну угоду між ЄБРР і Львовом. Як повідомили у Львівській міській раді, угода передбачає два напрямки розвитку, перший – це реконструкція львівських доріг, а другий - це створення саме систем управління дорожнього руху.
  • У Львові триває "Тиждень вуличного кіно" У Львові триває "Тиждень вуличного кіно" 9 липня у Львові розпочався фестиваль "Тиждень вуличного кіно". Патріотичні та документальні фільми можна буде переглянути на площі Ринок. Про це повідомила на прес-конференції у Львівській міській раді начальник відділу маркетингу та культурних індустрій управління культури Львівської міськради Ольга Мисан-Мілясевич.
  • Українці створили першу у світі мережеву енциклопедію візуального мистецтва Українці створили першу у світі мережеву енциклопедію візуального мистецтва WikiPaintings.org – перша у світі мережева енциклопедія візуального мистецтва і створили її українці. Засновниками цього проекту є Євген Силін та Іван Іщенко.
  • Медики радять львів Медики радять львів'янам як уникнути теплового та сонячного ударів На найближчі дні у місті Львові метеорологи прогнозують сонячну погоду за високої температури. Тому медики попереджають – остерігайтеся теплового та сонячного ударів.
  • Кабмін змінив порядок реєстрації транспортних засобів Кабмін змінив порядок реєстрації транспортних засобів Кабінет міністрів скасовує обов’язкове дослідження транспортних засобів при їх реєстрації чи знятті з обліку. Як повідомляє прес-служба уряду, відповідну постанову, розроблену Міністерством внутрішніх справ, Кабмін ухвалив 27 червня
  • Як позбутися неуважності Як позбутися неуважності Існує кілька перевірених способів збільшити свою пам‘ять і позбутися від неуважності. Наш експерт — практикуючий психолог Ілона Власова.
  • На Івана Купала у Львові буде ніч кіно На Івана Купала у Львові буде ніч кіно У ніч з 6 на 7 липня на території Саду Бернарденгарден (Музей Ідей, вул. Валова 18а) відбудеться «Дубль-16» кінофестивалю «ВІДКРИТА НІЧ» - повідомили організатори. Початок переглядів – о 21.00.
  • Вулицю Гнатюка сьогодні відкриють для руху Вулицю Гнатюка сьогодні відкриють для руху Триває процес демонтаж конструкцій львівської фан-зони. І вже сьогодні буде відновлено рух транспорту через вулицю Гнатюка. А до кінця тижня запрацює фонтан перед Оперним театром.
  • Чай дуже корисний для чоловіків, - вчені Чай дуже корисний для чоловіків, - вчені Якщо регулярно вживати чай схильність до розвитку однієї з найнебезпечніших і смертоносних хвороб сильної статі гарантовано зменшиться майже в 2 рази.
  • До кінця року ціна на пиво зросте на 15%, продукти широкого вжитку - втричі, - прогнози експертів До кінця року ціна на пиво зросте на 15%, продукти широкого вжитку - втричі, - прогнози експертів Соцпрограми — прямі винуватці майбутнього подорожчання товарів народного споживання. Таку думку висловив голова підкомітету Комітету Верховної Ради з питань бюджету, народний депутат Олександр Чорноволенко.
  • Від сьогодні українці платитимуть на 3% більше при купівлі авто Від сьогодні українці платитимуть на 3% більше при купівлі авто 28 червня вступає в силу Закон «Про внесення змін в статтю 1 Закону України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування», інформує прес-служба парламенту.
  • Сьогодні - день джазу на фестивалі "FanARTia" у Львові Сьогодні - день джазу на фестивалі "FanARTia" у Львові Сьогодні, 26 червня, на фестивалі «ФанАРТія» у львівській фан-зоні польські зірки джазу Jarek Smietana Band представлять програму From F. Chopin to J. Hendrix. А львівський гурт ShockolaD виступить з камерним оркестром «Віртуози Львова».
  • Водії їздитимуть з ввімкненими фарами 7 місяців на рік Водії їздитимуть з ввімкненими фарами 7 місяців на рік Кабінет міністрів України готує чергові зміни до Правил дорожнього руху. Проект змін вже пройшов стадію громадського обговорення, і зараз в нього вносяться фінальні поправки.
  • У мобільних картах для iPhone та iPad з У мобільних картах для iPhone та iPad з'явився громадський транспорт Львова Яндекс оновив мобільні Карти для iPhone та iPad. Тепер власники iOS-пристроїв можуть планувати за допомогою програми маршрути не лише автомобілем, але й міським транспортом. Як і на maps.yandex.ua, ця функція доступна наразі для Львова та ще 6 українських міст, - повідомили "Твоє місто" у компанії "Яндекс.Україна".
  • Сьогодні у Львові буде "Етно-диско" з Олегом Скрипкою Сьогодні у Львові буде "Етно-диско" з Олегом Скрипкою 26 червня на території гостинності «LeoFan» Олег Скрипка представить особливу програму вечорниць «Етно-диско». Українські «Етно-диско вечорниці» відбудуться у супроводі видатного скрипаля-віртуоза Василя Попадюка. Початок дійства о 20:00 год - повідомили у медіа-центрі "Львів 2012".
  • Як правильно харчуватися чоловікам Як правильно харчуватися чоловікам Сучасний чоловік підданий досить динамічному способу життя, причому дана динаміка супроводжує його з дня на день протягом всього його життя. Найчастіше у чоловіків не залишається часу на повноцінний відпочинок, а головне на правильне харчування. А ось правильне харчування їм просто необхідно. Саме воно може допомогти йому подолати всі тягарі сучасного світу.
  • Від сьогодні у Львові знову працюватимуть евакуатори Від сьогодні у Львові знову працюватимуть евакуатори У Львові евакуатори звозитимуть автомобілі, що порушують правила паркування та блокують рух громадського транспорту на спеціально обладнаний майданчик на вул. Промисловій, 29.
  • Рятувальники радять як поводитись у спеку Рятувальники радять як поводитись у спеку На найближчі дні у Львові метеорологи прогнозують сонячну погоду за високої температури. Тому рятувальники попереджають – остерігайтеся теплового та сонячного ударів.
  • Як з користю вживати воду Як з користю вживати воду Усім відомо, що життя без води неможливе, наш організм потребує півтора, а то й до двох літрів рідини щодня. У чому ж полягає її користь, і як зробити вживання води звичкою - читайте далі.
  • У Львові пройде День батяра У Львові пройде День батяра Упродовж двох днів, 23 та 24 червня, у Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького проходитиме День Батяра - повідомили "Твоє місто" у медіа-центрі «Львів 2012».
  • Сьогодні частково відкриють для руху проспект Свободи Сьогодні частково відкриють для руху проспект Свободи Сьогодні, 21 червня, з 14.00 год буде відкрито для автотранспорту проїзд біля пам’ятника А. Міцкевичу, що дасть змогу проїжджати автотранспорту на вул. Дорошенка. Про це поінформували у департаменті «ЄВРО 2012», - повідомляє медіа-центр "Львів 2012".
  • Поради на літо: як правильно купатися Поради на літо: як правильно купатися Літо — пора відпусток і подорожей, а сонце, свіже повітря і вода — його головні бонуси. І купання — одне з найбільш приємних задоволень наступаючого сезону. Купатися люблять всі! Як же купатися правильно, щоб не нажити собі проблем зі здоров‘ям?
  • Як вберегтися від спеки Як вберегтися від спеки Через спеку збільшилася кількість викликів до Львівської станції швидкої медичної допомоги – до 450 на добу. Про це 18 червня на прес-конференції повідомив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.
  • Як відрізнити підробний квиток на трамвай у Львові від справжнього Як відрізнити підробний квиток на трамвай у Львові від справжнього У Львові пасажирів міського електротранспорту просять бути уважними при покупці квитків. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.
  • Сьгодні у Львові будуть додаткові зміни у русі транспорту Сьгодні у Львові будуть додаткові зміни у русі транспорту У зв’язку з проведенням міського параду на підтримку збірної України з футболу та для безпеки учасників заходу, сьогодні, 15 червня з 11:00год. до 12:00год. у центрі частково обмежили рух транспорту.
  • Автомобілі в Україні можуть подорожчати через новий податок Автомобілі в Україні можуть подорожчати через новий податок Мінекології запропонувало ввести збір з імпортерів та виробників автомобілів на утилізацію старих авто. Збір за автомобіль масового сегмента (об’єм двигуна 1000-2200 куб. cм) складе 0,7-1,5 тис. грн. Автовиробники скаржаться на непомірне податкове навантаження і попереджають, що машини можуть подорожчати.
  • Як керівникам позбутися шкідливих звичок Як керівникам позбутися шкідливих звичок Часто скажений ритм життя змушує нас відкладати роботу на завтра, недороблювати її або часто просто забувати про якісь плани. Хоча всі прекрасно розуміють, що успішна кар‘єра залежить від оптимальної організації роботи. Так як же позбутися від шкідливих дрібниць, які заважають нам йти вгору кар’єрними сходами?
  • Розважально-культурна програма у Львові 13 червня Розважально-культурна програма у Львові 13 червня У день другого матчу Євро-2012 на стадіоні "Арена-Львів" в місті відбуватимуться різноманітні заходи. Про це "Твоє місто" повідомили у прес-службі ЛМР.
  • Сьогодні у Львові - день матчу. Графік перекриття вулиць Сьогодні у Львові - день матчу. Графік перекриття вулиць 13 червня – день другого матчу Євро 2012 на стадіоні «Арена Львів». Відповідно, рух по вул. Стрийській буде обмежено для приватного транспорту. Громадський транспорт по вул. Стрийській буде курсувати. Про це "Твоє місто" повідомили у медіа-центрі «Львів 2012».
  • Які продукти не варто їсти чоловікам Які продукти не варто їсти чоловікам Переоцінити важливість правильного харчування для чоловічого організму вже не можна — результати останніх досліджень показують, що деякі продукти можуть довести сильну стать до лікарняного ліжка і тому повинні бути виключені з раціону чоловіків.
  • На апетит впливає колір посуду, - дослідження вчених На апетит впливає колір посуду, - дослідження вчених Згідно з численними спостереженнями колір посуду може знизити апетит і допомогти схуднути. Детальніше - читайте далі.
  • Завтра з 14.00 вул. Стрийську закриють для руху приватного транспорту Завтра з 14.00 вул. Стрийську закриють для руху приватного транспорту Завтра, 9 червня, на «Арені Львів» відбудеться перший футбольний матч Єврочемпіонату. «Арена Львів» прийматиме збірні Німеччини та Португалії. Як повідомлялося раніше, під час футбольних матчів у Львові - 9, 13 та 17 червня вулиця Стрийська буде закрита для приватного транспорту з 14:00 год. 02:00 год. Решту червня рух транспорту по вул. Стрийській не обмежуватимуть.
  • На два дні у Львові перекрито рух транспорту вулицею Під дубом На два дні у Львові перекрито рух транспорту вулицею Під дубом У Львові 7 та 8 червня перекрито рух транспорту на вул.Під дубом на відтинку від просп. Чорновола до вул. Замарстинівської, - повідомив медіа-центр «Львів-2012».
  • Львів фестивалитиме на Євро-2012. Програма заходів Львів фестивалитиме на Євро-2012. Програма заходів Екзотичні видовищні вогняні шоу, веселі циркові номери (парк ім. І. Франка, пл. Ринок, пл. Галицька), а також безліч інших акцій та заходів відбуватимуться у Львові під час Євро 2012 - повідомили "Твоє місто" у медіа-центрі "Львів 2012"
  • У дні матчів Євро-2012 для вантажівок діятиме схема транспортного обходу Львова У дні матчів Євро-2012 для вантажівок діятиме схема транспортного обходу Львова На період проведення матчів чемпіонату Європи 2012 року з футболу на стадіоні «Арена-Львів» для вантажного та великогабаритного транспорту, що в’їжджає та виїжджає з області, запроваджується Схема транспортного обходу м. Львова - повідомили "Твоє місто" у прес-службі Львівської ОДА.
  • Джазові вихідні у Львові: платні та безкоштовні події AlfaJazzFest-2012 Джазові вихідні у Львові: платні та безкоштовні події AlfaJazzFest-2012 Другий міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest пройде у Львові 1-3 червня 2012 року. Цього разу джаз у Львові лунатиме на трьох сценах: велика платна сцена в Парку культури та дві безкоштовні – в дворику Палацу Потоцьких і на площі Ринок.
  • Андрухович і "Карбідо" покажуть сьогодні у Львові медіа-виставу Андрухович і "Карбідо" покажуть сьогодні у Львові медіа-виставу «Абсент» є останньою частиною музично-поетичної трилогії польського гурту Кarbido і українського письменника Юрія Андруховича. Ідея «Абсенту» — у створенні за мотивами роману «Перверзія» синтетичної лірико-музичної програми (голос поета, тексти, музика), підсиленої та доповненої візуалізацією (відео-арт у найрізноманітніших формах та проявах).
  • Вулицю Стрийську закриватимуть у дні матчів на 12 годин Вулицю Стрийську закриватимуть у дні матчів на 12 годин Під час Євро-2012 вул. Стрийська для приватного транспорту буде закрита тільки 3 дні по 12 годин – 9, 13 та 17 червня з 14:00 до 02:00. Решту червня рух транспорту по вул. Стрийській не обмежуватимуть - повідомили "Твоє місто" у прес-службі Львівської міськради.
  • На час Євро-2012 у Львові працюватимуть евакуатори На час Євро-2012 у Львові працюватимуть евакуатори Список вулиць у Львові, на яких у дні проведення матчів буде заборонено паркування транспортних засобів, уже відомий. Туди входять також і спеціально відведені та обладнані майданчики для паркування. Про це повідомила Львівська міська рада.
  • Вчені радять не вживати часто фруктові соки Вчені радять не вживати часто фруктові соки Соки знижують чутливість до солодкого, при цьому, викликаючи до нього тягу, показало останнє дослідження вчених з Університету Бенгор в Північному Уельсі.
  • У Львові виступлять Scorpions. Квитки - від 390 до 1990 грн У Львові виступлять Scorpions. Квитки - від 390 до 1990 грн 27 жовтня у Львові на Велотреку СКА відбудеться єдиний в історії міста концерт гурту «Scorpions». Шоу обіцяє бути вражаючим, а ціни на квитки коливаються від 390 грн до 1990 грн - повідомляють організатори.
  • У Львові твори мистецтва підуть з молотка У Львові твори мистецтва підуть з молотка У Львові 7 червня у дзеркальній залі Львівського національного академічного театру опери і балету ім. Соломії Крушельницької відбудеться аукціон творів мистецтва.
  • Головна нагорода в Каннах дісталася австрійцю Міхаелю Ганеке за фільм "Кохання" Головна нагорода в Каннах дісталася австрійцю Міхаелю Ганеке за фільм "Кохання" Головний приз щорічного Каннського міжнародного кінофестивалю отримав вчора, 27 травня фільм австрійського режисера Міхаеля Ганеке «Кохання». Фільм, знятий французькою мовою, присвячений останнім дням старої подружньої пари. Це вже друга «Золота пальмова гілка» для Міхаеля Ганеке – в 2009 році на фестивалі в Каннах переміг його фільм «Біла стрічка».
  • Біля залізничного вокзалу у Львові заборонили паркуватись Біля залізничного вокзалу у Львові заборонили паркуватись Як поінформували в управлінні транспорту та зв’язку ЛМР, на пл.Двірцевій заборонено паркувати приватні авто. «Для цього залізниця облаштувала парковку з електронними зчитувачами», - зазначили в управлінні транспорту та зв’язку ЛМР. Так, на пл.Двірцевій встановили та замінили близько 15 відповідних дорожніх знаків, інформує прес-служба Львівської міськради.
  • Як підготуватись до різкої зміни погоди Як підготуватись до різкої зміни погоди Мінливість погоди скошує мало не щодругого українця. Та із недугою таки можна боротися. Різка зміна погоди, атмосферного тиску і вологості повітря б'є в основному по тих, кому за п'ятдесят.
  • Як підготуватись до авіаперельоту та краще його перенести Як підготуватись до авіаперельоту та краще його перенести Незважаючи на зручність пересування по світу з допомогою авіації, цей вид транспорту є одним з найбільш стресових для організму. З цієї причини до авіаперельоту краще підготуватися заздалегідь. Варто запам‘ятати деякі правила і дотримуватися їх, щоб переліт пройшов без особливих проблем для вашого здоров’я і морального стану.
  • Як отримати допомогу при народженні дитини. Перелік документів Як отримати допомогу при народженні дитини. Перелік документів Більше дітей — більше грошей. За цим принципом нараховується допомога при народженні дитини. Так, на першого малюка батьки отримають суму, кратну 30 розмірам прожиткового мінімуму, на другого — 60 розмірам прожиткового мінімуму, на третього і наступних дітей — 120 розмірам прожиткового мінімуму. За первістка з 1 квітня держава виплачує 27330 грн., з 1 липня — 27 510 грн., з 1 жовтня — 27900 грн., а з 1 грудня — 28 830 грн.
  • Стартує конференція TEDxKyiv 2012 "Таланти. Освіта. Розвиток". ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ Стартує конференція TEDxKyiv 2012 "Таланти. Освіта. Розвиток". ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ Спільнота TEDxKyiv та портал "Платформа" запрошують переглянути онлайн-трансляцію конференції TEDxKyiv 2012 "Таланти. Освіта. Розвиток", що відбудеться 20 травня за участю освітян, бізнес-лідерів, науковців, митців, підприємців та дослідників.
  • Полотна Моне, Ренуара, Дюфі експонуватимуть у Львові 3 місяці Полотна Моне, Ренуара, Дюфі експонуватимуть у Львові 3 місяці У Львові стартувала масштабна виставка колекції творів «Живопис у Нормандії». Тут присутні твори Моне, Будена, Жеріко, Курбе, Коро, Дюфі, Ренуара тощо. Французьких художників виставляють у Львові вперше з 30-х років ХХ століття, запевнив директор Національного музею у Львові Ігор Кожан.
  • Кава продовжує життя, - науковці Кава продовжує життя, - науковці Тривалість життя любителів кави справді може бути більшою, ніж у тих, хто не її п’є. Дослідження тривало 14 років. Науковці вирахували, що за цей час чоловіків, які пили не менше 6 чашок кави на день, пішло з життя, з різних причин, на 10% менше, ніж представників групи, що не вживала кави.
  • Сьогодні обіцяють відновити рух біля Привокзального ринку у Львові Сьогодні обіцяють відновити рух біля Привокзального ринку у Львові Сьогодні о 20.00 для двостороннього руху транспорту відкриють вулицю Городоцьку біля Привокзального ринку. Про це повідомляє прес-служба ЛМР з посиланням на в.о. начальника управління капітального будівництва ЛМР Ігоря Фалюту.
  • Які ліки варто взяти у відпустку Які ліки варто взяти у відпустку Починається сезон відпусток. І будь-яка розсудлива людина, збираючись не тільки на курорт, але навіть і на дачу, згадає про ліки. Що обов‘язково потрібно взяти з собою?
  • Перепустки для в`їзду в центр Львова на Євро-2012 видаватимуть вже цього тижня Перепустки для в`їзду в центр Львова на Євро-2012 видаватимуть вже цього тижня Як поінформував заступник директора департаменту «ЄВРО-2012» ЛМР Олег Вілюра, перепустки для заїзду у центральну частину міста та територію, прилеглу до стадіону «Арена Львів», видаватимуть з кінця цього тижня.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!