Новини
Сторінка:71727374757677787980
  • Цукор став дорожчим, проте дешевшає мед Цукор став дорожчим, проте дешевшає мед Після тривалого зниження цін на цукор у цьому місяці спостерігалось їх зростання на 4,7%. Водночас на 3,1% подешевів мед натуральний. Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.
  • На ринках Львівщини зросли ціни на м На ринках Львівщини зросли ціни на м'ясо У Львівській області у серпні 2012 року порівняно з липнем 2012 року ціни на м’ясо та м’ясопродукти подорожчали у середньому на 0,2%.
  • В Україні подорожчав бензин В Україні подорожчав бензин Мережеві АЗС в Україні з понеділка, 10 вересня, підвищили на 10-20 копійок за літр бензину в порівнянні з цінами 7 вересня.
  • На Львівщині подешевшали овочі та фрукти На Львівщині подешевшали овочі та фрукти У Львівській області у серпні 2012 року порівняно з липнем 2012 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 1%. Зниження споживчих цін на продукти харчування у першу чергу зумовлено здешевленням овочів на 13,9%.
  • Windows 8 укомплектують "дірявим" Internet Explorer
Windows 8 укомплектують "дірявим" Internet Explorer Новий браузер Internet Explorer 10, який буде поставлятися разом з операційною системою Windows 8, отримає застарілу версію Flash.
  • В Україні введуть плату за утилізацію транспорту В Україні введуть плату за утилізацію транспорту В Україні введуть утилізаційний збір з імпортованих у країну легкових і вантажних автомобілів, автобусів та спецтехніки. Відповідний проект постанови уряду «Про деякі питання заготівлі та утилізації непридатних до використання транспортних засобів» розробило Мінекології.
  • У вересні в Україні може подорожчати бензин
У вересні в Україні може подорожчати бензин Експерти прогнозують подорожчання пального на 15-20 копійок в Україні через зростання цін на нафту на світовому ринку.
  • Компанії Asus і Acer більше не вироблятимуть нетбуків
Компанії Asus і Acer більше не вироблятимуть нетбуків Найбільші світові виробники нетбуків Asus і Acer зупинили виробництво нетбуків, не витримавши конкуренції з планшетними ПК.
  • Карта Wi-Fi доступу до Інтернет в центрі Львова Карта Wi-Fi доступу до Інтернет в центрі Львова «Твоє місто» зробило карту Wi-Fi точок, що розташовані в різних закладах та громадських місцях центру Львова.
  • На українському ринку почала дорожчати пшениця На українському ринку почала дорожчати пшениця Ціни на пшеницю на Чиказькій товарній біржі знову сягнули максимуму, зрівнявшись до цін 4-річної давнини. Відтак зросла ціна зерна в Україні.
  • Купити машину в кредит стало важче
Купити машину в кредит стало важче Банки підвищили ставки за автокредитами. На початку вересня середня реальна ставка по кредитах на покупку нових іномарок терміном на шість років склала 18,94%, що на 0,86% більше, ніж у серпні.
  • У Львівських обмінниках зник долар У Львівських обмінниках зник долар У Львові в обмінниках долара не купити ні за 8,15 грн, ні за 8,30 грн. Водночас біля тих самих обмінників ні черг, ні якогось особливого пожвавлення не спостерігається.
  • Новий iPhone 5 стане доступним українському покупцеві вже в жовтні
Новий iPhone 5 стане доступним українському покупцеві вже в жовтні Нова модель популярного смартфона від компанії Apple iPhone 5 надійде у продаж в Україні в жовтні за ціною 7999 гривень. Першими зможуть купити тільки ті, хто зробив попереднє замовлення.
  • Україна піднялась 9 позицій вище у рейтингу конкурентноспроможності Україна піднялась 9 позицій вище у рейтингу конкурентноспроможності Україна посiла 73-тє мiсце в пiдсумковому рейтингу конкурентноспроможностi країн, оприлюдненому Всесвiтнiм економiчним форумом. Таким чином, за рік Україна піднялася на дев’ять позицiй.
  • Нові смартфони Nokia заряджатимуться без проводів
Нові смартфони Nokia заряджатимуться без проводів Нові моделі з серії Lumia зможуть заряджатися без проводів. У них бездротова зарядка відбувається за методом електромагнітної індукції, тому телефон потрібно буде лише покласти на спеціальну платформу.
  • В Україні запрацює послуга збереження абонентських номерів при зміні оператора В Україні запрацює послуга збереження абонентських номерів при зміні оператора Цієї осені Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації повинна розробити та узгодити положення про надання послуги.
  • Вітрові електростанції будуватимуть на Львівщині Вітрові електростанції будуватимуть на Львівщині Старосамбірська районна державна адміністрація Львівської області підтримує прагнення інвесторів щодо виробництва на Прикарпатті альтернативних видів електроенергії – вітрової. Такі установки невдовзі запрацюють поблизу м. Старий Самбір.
  • У Львові продають долар вже по 8,28 грн У Львові продають долар вже по 8,28 грн Побіжний огляд курсів валют у львівських обмінниках свідчить про те, що банки купують долар по 8,17 грн, а продають переважно по 8,22 грн.
  • Національний банк України залишив незмінним офіційний курс гривні до долара Національний банк України залишив незмінним офіційний курс гривні до долара Національний банк України залишив на сьогодні незмінним офіційний курс гривні до долара США – 799 гривень 30 копійок за 100 доларів.
  • Цибулю продають майже задарма Цибулю продають майже задарма Надлишок цибулі в фермерських господарствах України призвів до чергового рекордного зниження цін на споживчих ринках.
  • Товар з російських  Інтернет-магазинів тепер можна оплачувати в поштових відділеннях Товар з російських Інтернет-магазинів тепер можна оплачувати в поштових відділеннях Відтепер українці можуть платити за товар, який придбали в російських інтернет-магазинах у всіх відділеннях «Укрпошти», яких на території країни є 140 тисяч.З 1 вересня «Укрпошта» ввела нові типи міжнародних преказів між Україною і Росією.
  • В Україні впевнено зростає долар В Україні впевнено зростає долар У вівторок, 4 вересня, в обмінниках долар подорожчав до 8,17 грн. Днем раніше за нього просили на 2 копійки менше - 8,15.
  • Телеканали можна буде перемикати лише рухом очей Телеканали можна буде перемикати лише рухом очей Система дозволяє глядачеві обирати певні пункти в меню рухом очей і морганням. На Берлінській міжнародній електронній виставці продемонстровано зразок телевізора, який керується рухами очей.
  • Російські авто в Україні можуть подорожчати на тисячу доларів Російські авто в Україні можуть подорожчати на тисячу доларів У Кабміні України прогнозують збільшення вартості російських легкових автомобілів на українському ринку в середньому на 1 тисячу доларів у разі запровадження Україною утилізаційного збору на них.
  • Соняшникова олія може зрости в ціні Соняшникова олія може зрости в ціні Нерафінована олія може подорожчати до 10% порівняно з нинішньою вартістю.
  • У центрі Львова можуть припинити вивіз сміття У центрі Львова можуть припинити вивіз сміття У райадміністрації Галицького району Львова 10 серпня скінчилися кошти на прибирання, а відтак не буде виплачена зарплата двірникам, працівникам ЛКП і ШРП, а також не буде проплачений вивіз сміття.
  • З З'явилась 15 версія браузера Firefox Mozilla Foundation випустила нову версію браузера Firefox 15 для комп‘ютерів і для мобільних пристроїв на операційній системі Android.
  • В Україні заборонили фінансові піраміди В Україні заборонили фінансові піраміди Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, затвердила допрацьований проект закону “Про заборону фінансових пірамід в Україні”.
  • Кілька продуктів зростуть в ціні восени Кілька продуктів зростуть в ціні восени У вересні традиційно подорожчають овочі, молочні товари та м‘ясо.
  • Вклавши у золото, можна отримати непоганий прибуток Вклавши у золото, можна отримати непоганий прибуток Одним з надійних способів примноження особистого капіталу є купівля золота. Вклавши зараз в золото, можна отримати 25% прибутку, вважає керуючий партнер інвестиційної компанії "Capital Times" Ерік Найман.
  • В Україні обмежать рекламу безрецептурних ліків В Україні обмежать рекламу безрецептурних ліків МОЗ опублікував список з 326 ліків, реклама яких відтепер заборонена. До переліку потрапили ліки, що викликають звикання, що містять наркотичні та психотропні речовини, призначені для лікування дітей віком до 12 років, а також для прийому під час вагітності та лактації.
  • З З'явився надміцний фотоапарат Компанія Olympus представила одну зі своїх останніх розробок — фотоапарат Stylus TG-625 Tough, створений спеціально для мандрівників, екстремалів і просто любителів активного проведення часу.
  • Як вдало обрати ділянку для заміського будинку Як вдало обрати ділянку для заміського будинку Кілька порад для тих, хто зібрався купувати земельну ділянку для заміського будинку
  • Сучасне відео буде в 16 разів чіткіше від теперішнього максимуму Сучасне відео буде в 16 разів чіткіше від теперішнього максимуму Новий формат мовлення, також відомий як 8K, пропонує глядачам роздільну здатність 7680х4320 пікселів, що еквівалентно 32-мегапіксельній фотографії. Це приблизно в 16 разів чіткіше, ніж сучасний формат HDTV.
  • Нацбанк дозволив ввозити в Україну готівкову валюту без документів Нацбанк дозволив ввозити в Україну готівкову валюту без документів З 31 серпня 2012 року фізичні особи-нерезиденти та юридичні особи зможуть ввозити готівкову іноземну валюту в Україну без наявності документів, що підтверджують її зняття з банківських рахунків.
  • Найдешевші квартири на вторинному ринку у Львові - на Сихові Найдешевші квартири на вторинному ринку у Львові - на Сихові З 21 по 27 серпня середня ціна продажу 1-3 кімнатних квартир на вторинному ринку у Львові стабілізувалася на 0,00% ($ 0) до $ 1 442 за кв.м. Про це інформує одна із консалтингових компаній.
  • Євро знову дорожче за 10 грн. Євро знову дорожче за 10 грн. Офіційне євро знову стало дорожчим за 10 грн., про це повідомляється на офіційному сайті Національного банку України.
  • Ціни на капусту зросли утричі Ціни на капусту зросли утричі Сьогодні ціни на капусту в Україні перевищують минулорічні, як мінімум, у 3 рази, повідомили експерти проекту "АПК-Інформ: овочі і фрукти".
  • Середній клас в Україні становить лише 10-15 відсотків, - експерт Середній клас в Україні становить лише 10-15 відсотків, - експерт В структурі суспільства України частка населення, яке можна віднести до середнього класу, становить 10 – 15%. Про це повідомила Директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАН України Елла Лібанова.
  • За рік заробітна плата мешканців Львівщини зросла в середньому на 15 % За рік заробітна плата мешканців Львівщини зросла в середньому на 15 % Середня заробітна плата на Львівщині у червні 2012 року становила 2670 грн. Порівняно з травнем 2011 р. рівень заробітньої плати зріс на 2,2%, а порівняно з червнем 2011 року – на 15,1%.
  • Економічний форум тепер відбуватиметься  у Львові Економічний форум тепер відбуватиметься у Львові 21 серпня провела зустріч робоча група з підготовки та проведення ХІІ Міжнародного економічного форуму. Під час засідання затверджено тематику та формат ХІІ Міжнародного економічного форуму «Стратегії. Інвестиції. Співробітництво».
  • Китайці хочуть збудувати у Карпатах гірськолижний курорт світового класу Китайці хочуть збудувати у Карпатах гірськолижний курорт світового класу Китайські інвестори готові вкласти 150 млн. євро у будівництво гірськолижного курорту світового класу в Карпатах.
  • Рейтинг авто, які найчастіше купують, очолила Toyota Рейтинг авто, які найчастіше купують, очолила Toyota Седан Toyota Corolla названий автомобілем, який найкраще у світі продається, за підсумками продажів за перші шість місяців 2012 року. Якщо позитивна динаміка збережеться, у «Королли» є всі шанси знову закінчити рік на першому місці, як це вже було в 2011 році.
  • Квітковий ринок у центрі Львова взимку не працюватиме Квітковий ринок у центрі Львова взимку не працюватиме Технічну документацію на облаштування торгових рядів на площі Галицькій у Львові для торгівлі квітами підготують до кінця року -- повідомив Володимир Чешинський, головний інженер ЛКП "Зелений Львів".
  • Facebook стає популярним серед дідусів та бабусь Facebook стає популярним серед дідусів та бабусь Згідно з даними найсвіжіших досліджень, на сьогодні близько 22% літніх людей у всьому світі користуються соцмережами.
  • Українці віддають перевагу вторинному житлу, - експерти Українці віддають перевагу вторинному житлу, - експерти Експерти ринку нерухомості вважають, що вже восени попит на первинне житло становитиме 60%, а на вторинне - 40%, тоді як на початку року квартири у новобудовах купували 30% громадян.
  • Ціни на продовольчі товари можуть зрости за сезон на 10-15% Ціни на продовольчі товари можуть зрости за сезон на 10-15% Ф’ючерсні котирування світових бірж показують, що через 3-6 місяців прогнозується невелике зростання цін у межах 10% на всі види продукції. Це темп здорожчання невисокий порівняно з тим, що є на сьогодні. Про це розповів президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко
  • Наступного року у продажі з Наступного року у продажі з'являться електрокари за $16 тис. Іспанська фірма Hiriko Driving Mobility розробила бюджетний електрокар Hiriko Citycar EV вартістю $ 16 тис. Особливістю новинки є не тільки те, що її поставили на конвеєр та випустять на ринок у 2013 році, а й те, що автівка може "складатись" при парковці.
  • Цьогоріч зібрати дитину до школи буде на третину дорожче Цьогоріч зібрати дитину до школи буде на третину дорожче Цього року, щоб зібрати дитину до школи, батькам доведеться витратити на третину більше коштів, ніж торік. Як пояснюють продавці та виробники, подорожчання шкільної форми пов’язане з подорожчанням сировини, пише Радіо Свобода.
  • В Україні зросли ціни на соціально важливі товари В Україні зросли ціни на соціально важливі товари Вартість більшості соціально важливих товарів в Україні у період 10-14 серпня підвищилась у середньому на 0,1-1,6%. Про це свідчать дані моніторингу Мінекономрозвитку.
  • Українці найчастіше куплятимуть в інтернет-магазинах одяг, взуття і продукти, - прогноз експертів Українці найчастіше куплятимуть в інтернет-магазинах одяг, взуття і продукти, - прогноз експертів Українці все більше покупок здійснюють через Мережу. «Обсяг ринку електронної комерції в 2012 році перевищить $ 1 млрд, — повідомив «Вільній пресі» президент Асоціації учасників електронного бізнесу України Юрій Чайка. — Останнім часом зростання ринку становило у середньому 30% на рік, однак у 2013-му ми прогнозуємо збільшення більш ніж на 50%. Це викликано значним інтересом до даного ринку».
  • Британська компанія розпочала продаж міні-принтерів для iPhone Британська компанія розпочала продаж міні-принтерів для iPhone У лондонській студії "Berg" розпочали прийом замовлень на мобільні принтери, які дозволяють користувачам роздрукувати вміст сайтів або повідомлення на вузькій паперовій стрічці. Про це повідомляють у блозі студії.
  • Для українських готелів пом Для українських готелів пом'якшили умови пільг Україна знизила мінімальний рівень доходу три-, чотири- і п‘ятизіркових готелів від здачі номерів, при якому їх прибуток не буде обкладатися податком, з 75% до 50% сукупного доходу.
  • Підприємства Львова запрошують до участі у ярмарку "Львівський товаровиробник" Підприємства Львова запрошують до участі у ярмарку "Львівський товаровиробник" З 4 по 7 жовтня 2012 року у Львові триватиме виставка-ярмарок «Львівський товаровиробник».
  • У Львові будують торговий комплекс У Львові будують торговий комплекс На вулиці Князя Мстислава Удатного у Львові триває будівництво торгового комплексу. На проведення робіт є дозвіл інспекції Держархбудконтролю. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради, посилаючись на повідомлення Галицької районної адміністрації.
  • На Львівщині відкривають сміттєпереробний завод На Львівщині відкривають сміттєпереробний завод У Червонограді 22 серпня відкриють завод із переробки побутових відходів. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації
  • У Львівській області подешевшали особняки У Львівській області подешевшали особняки У липні середня вартість будинку із землею у Львівській області знизилася на 0,49% - до 363 $ / кв. м. Про це йдеться у звіті Українського товариства оцінювачів і комітету "Ліга експертів Україна".
  • Президент не дозволив "спрощенцям" сплачувати пенсійні внески поквартально Президент не дозволив "спрощенцям" сплачувати пенсійні внески поквартально Президент України Віктор Янукович ветував закон, який дозволяє «спрощенцям» платити єдиний внесок на обов´язкове державне соціальне страхування щоквартально. Про це «Коментарям» повідомили в прес-службі глави держави.
  • В Україні дорожчають кредити на авто В Україні дорожчають кредити на авто За даними компанії «Простобанк Консалтинг» на 13 серпня 2012 року середня реальна ставка по кредитах на купівлю нових автомобілів іноземного складання терміном на два роки склала 16,9% річних. У порівнянні з 16 липня вартість таких позик зросла, в середньому, на 0,15 процентного пункту.
  • Міжнародні аудитори радять Україні скасувати спрощену систему оподаткування Міжнародні аудитори радять Україні скасувати спрощену систему оподаткування Україні слід скасувати спрощену систему і ввести замість неї прості правила оподаткування з рівними умовами для всіх підприємців. Про це в коментарі для Kyiv Post заявив Володимир Котенко, партнер українського відділення великої міжнародної аудиторської компанії Ernst & Young.
Сторінка:71727374757677787980
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!