Новини
  • Львівські студенти винайшли пов’язки, які рятують життя Львівські студенти винайшли пов’язки, які рятують життя На кафедрі органічної хімії Національного університету «Львівська політехніка» розроблено унікальну технологію закріплення гідрогелю до поверхні полімерів, яка стала основою для створення гідрогелевих медичних засобів (пов’язок), які вже рятують життя українців, зокрема – бійців у зоні АТО.
  • Львів’ян кличуть на освітню акцію «Не дай СНІДу шанс!» Львів’ян кличуть на освітню акцію «Не дай СНІДу шанс!» Департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації спільно з Львівським обласним центром з профілактики та боротьби зі СНІДом з 23 листопада по 21 грудня 2015 року проводять загальнообласну інформаційно-просвітницьку профілактичну акцію щодо поінформованості населення про ВІЛ-інфекцію.
  • ТОП-10 найпрестижніших професій в Україні. Інфографіка ТОП-10 найпрестижніших професій в Україні. Інфографіка Міжнародний кадровий портал HeadHunter Україна провів опитування, з допомогою якого визначив рейтинг найпрестижніших професій в Україні у 2015 році. Разом з тим портал оприлюднив рейтинг найменш престижних фахів.
  • У Львові знову отруїлися чадним газом. Як вберегтися У Львові знову отруїлися чадним газом. Як вберегтися У суботу, 21 листопада, у Львові на вулиці Княжій отруїлося чадним газом 5 осіб, з них 3 дитини, яких у стані середнього ступеня важкості направили до лікувальних закладів міста. Про це інформує прес-слуюба ЛМР.
  • Студентам нададуть цілодобовий доступ до гуртожитків Студентам нададуть цілодобовий доступ до гуртожитків Міністерство освіти і науки України просить керівників вищих навчальних закладів надати студентам, які проживають у студентських гуртожитках, право цілодобового безперешкодного доступу до приміщень гуртожитків. Відповідний лист підписано міністром освіти Сергієм Квітом.
  • Що їдять відмінники: топ-10 продуктів для мозку дитини Що їдять відмінники: топ-10 продуктів для мозку дитини Мозок дитини постійно потребує вітамінів та корисних речовин. Тож чим годувати юного вундеркінда? Пропонуємо вам 10 найкорисніших продуктів.
  • Їсти після 19:00 можна: 8 міфів про харчування розвінчано Їсти після 19:00 можна: 8 міфів про харчування розвінчано Їсти після 19:00 можна, отримати вдосталь кальцію можна, навіть якщо ви терпіти не можете молока, а високохолестеринові продукти не такі вже й страшні. Британський дієтолог Роб Хобсон розвінчав кілька дуже поширених міфів про здоров'я та їжу.
  • Чому варто вживати хурму: 7 корисних властивостей Чому варто вживати хурму: 7 корисних властивостей Із приходом перших заморозків починається сезон хурми, фрукта не тільки дуже смачного, але і багатого вітамінами. Пропонуємо вам кілька фактів про цю «їжу богів».
  • Львівських школярів запрошують до участі у конкурсі есе Львівських школярів запрошують до участі у конкурсі есе Посольство Литовської Республіки в Україні спільно з Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця» за підтримки Секретаріату Кабінету Міністрів України організовує ІІІ Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць». Переможці отримають дипломи та подарунки, і за можливості, відвідають Литву в межах культурного обміну.
  • Освіта 3.0: школа, яка навчає інакше Освіта 3.0: школа, яка навчає інакше Tvoemisto.tv розпочинає проект про альтернативну освіту у Львові «Освіта 3.0». У серії матеріалів ми розповідатимемо про те, де у нашому місті вчать по-іншому, які методики використовують та про людей, які у звичайних садках, школах та університетах ініціюють зміни. Наш перший репортаж – із початкової школи, де навіть немає дзвінка на урок.
  • В Україні створили онлайн-базу для реєстрації порушень у вишах В Україні створили онлайн-базу для реєстрації порушень у вишах В Україні з’явився онлайн-сервіс, що дозволяє повідомляти про порушення у вищих навчальних закладах та відслідковувати, у яких саме ВНЗ найбільше проблем як зі студентами, так і з викладачами.
  • Як зміцнити імунітет восени: 5 підказок Як зміцнити імунітет восени: 5 підказок Зміцнення імунітету в осінній час надзвичайно важливо, це дозволить не тільки уникнути хвороб, а й покращити самопочуття та краще виглядати. Існує п’ять простих й ефективних методів простимулювати захисні сили свого організму.
  • Як читати по одній книзі в тиждень? Як читати по одній книзі в тиждень? Про користь від читання знає кожен, але змусити себе читати щодня навряд чи багато хто здатен. Якщо ви не можете викроїти час для читання книг, якщо куплені вами книги продовжують припадати пилом на полицях, скористайтеся порадами, які допоможуть вам зрозуміти, як читати більше.
  • В Україні запроваджують 12-річну школу: етапи переходу В Україні запроваджують 12-річну школу: етапи переходу Міністерством освіти і науки надано додаткові роз’яснення щодо нових рівнів повної загальної середньої освіти та строків їх запровадження, після прийняття нового Закону «Про освіту».
  • У львівській лікарні відкрили реабілітаційне відділення. Деталі У львівській лікарні відкрили реабілітаційне відділення. Деталі У Львові в Комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги відкрили реабілітаційне відділення. Воно стало першим в Україні, яке відкрили в комунальному медичному закладі, – повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.
  • Батьки самостійно вирішуватимуть, коли пускати дітей до школи Батьки самостійно вирішуватимуть, коли пускати дітей до школи Відповідно до нового законопроекту про освіту, батькам надається вибір, коли відправляти дітей в школу – в шість чи сім років. Про це міністр освіти і науки України Сергій Квіт повідомив у середу, 11 листопада.
  • Інтернет чи Всемережжя: мовознавець про чужизми та суржик у Львові Інтернет чи Всемережжя: мовознавець про чужизми та суржик у Львові У поляків, французів, німців, японців переважає мовний патріотизм. Вони мають відповідники словам "інтернет", "комп’ютер" і пишаються цим. В Україні інтернет мав би називатись всемережжям, а лайк - вподобайком. Мовознавець Тарас Береза розповів Tvoemisto.tv, чи справжньою українською мовою розмовляють львів’яни, звідки взялись слова "спалахуйка" та "розчепірка" та чому іноземну можна вивчити за 5-6 років, а рідну мову треба вдосконалювати все життя.
  • 5 корисних для здоров’я властивостей кави 5 корисних для здоров’я властивостей кави Американські вчені провели дослідження, в якому з'ясувалося, що ризик впасти в депресію знижується на 20% при вживанні кави.
  • Кількість предметів у школах зменшать майже вдвічі Кількість предметів у школах зменшать майже вдвічі Сьогодні у старшій школі вивчають 14 різних предметів, а після ухвалення законопроекту «Про освіту» їх буде не більше 6-8. Про це під час брифінгу, що відбувся у Кабінеті Міністрів України, повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей.
  • Львову грип поки що не загрожує: хворих просять лишатися вдома Львову грип поки що не загрожує: хворих просять лишатися вдома Високого рівня захворюваності на грип, який би загрожував настанням епідускладнень, поки що в місті немає. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.
  • Як зробити свій ранок бадьорим і вдалим. 6 порад Як зробити свій ранок бадьорим і вдалим. 6 порад Через "неправильний" ранок увесь день може піти шкереберть. Пропонуємо вам кілька фактів про найпоширеніші помилки, які ми допускаємо під час прокидання вранці.
  • УКУ зібрав понад мільйон доларів на благодійних вечорах в Америці УКУ зібрав понад мільйон доларів на благодійних вечорах в Америці Український Католицький Університет (УКУ) зібрав понад 1 мільйон доларів США на розвиток університету під час Благодійних вечорів, що відбулися у містах Сполучених Штатів Америки. Це сума від продажу квитків, окремих датків від жертводавців та спонсорів, а також заснованих стипендій. Благодійні вечори відбулися у Вашингтоні, Чикаго, Сиракузах та Нью-Йорку.
  • Львів’ян запрошують провести «розумні вихідні». Програма Львів’ян запрошують провести «розумні вихідні». Програма 14-15 листопада в рамках святкування Днів Науки у Львові пройдуть «розумні вихідні». Цього року на львів’ян очікує програма на трьох локаціях: Державному природознавчому музеї НАН України (вул. Театральна, 18), біологічному факультеті Львівського національного університету ім. Івана Франка (вул. Грушевського, 4) та Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького (вул. Пекарська, 52).
  • Німці й поляки розкажуть львів’янам, як боротися з корупцією. Де подивитись онлайн Німці й поляки розкажуть львів’янам, як боротися з корупцією. Де подивитись онлайн Сьогодні, 10 листопада, для львів’ян проведуть дві відкриті лекції на тему права. Серед спікерів викладачі з Німеччини та Польщі. Онлайн-трансляцію можна переглянути на Tvoemisto.tv.
  • У Львові стартує турнір із водного поло, присвячений Шептицькому. Розклад матчів У Львові стартує турнір із водного поло, присвячений Шептицькому. Розклад матчів З 10 по 12 листопада у Львові триватиме Всеукраїнський турнір із водного поло серед юнаків 2004 року народження. У змаганнях візьме участь також і команда зі Львова. про це повідомили організатори турніру.
  • 6 порад для підвищення працездатності від британських вчених 6 порад для підвищення працездатності від британських вчених У житті кожної людини бувають такі дні, коли вона в ударі і всю заплановану роботу виконує за лічені години, ну а бувають такі періоди, коли працездатність знаходиться практично на нулі. Тоді нам доводиться переступати через себе і прикладати чимало зусиль, щоб виконати все заплановане. Щоб в житті траплялося менше таких періодів, британські вчені пропонують слідувати деяким правилам, які допомагають підвищувати працездатність і швидше досягати бажаних результатів
  • У Львові старшокласників навчатимуть програмуванню. Як долучитись? У Львові старшокласників навчатимуть програмуванню. Як долучитись? 7-13 грудня Lviv IT School вкотре проводитиме Годину Коду, у рамках найбільшого навчального проекту в історії «Hour of Code». До участі запрошують учнів 9-11 класів. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Німці розкажуть львів’янам, як боротися з корупцією Німці розкажуть львів’янам, як боротися з корупцією У вівторок, 10 листопада, для львів’ян проведуть дві відкриті лекції на тему права. Серед спікерів викладачі з Німеччини та Польщі.
  • Львів’янам пропонують вивчати німецьку мову онлайн Львів’янам пропонують вивчати німецьку мову онлайн «Портал Європа» запустив безкоштовний електронний курс з вивчення німецької мови для українців. Про це повідомляють в прес-службі порталу.
  • Три найкращі для організму овочеві соки Три найкращі для організму овочеві соки Щодня потрібно вживати 5 порцій овочів і фруктів різного кольору – червоні, жовті і зелені. Примітка: одна з них обов'язково повинна бути у вигляді соку. Це забезпечує організм оптимальною порцією вітамінів і мінералів.
  • Бути здоровим зі смартфоном: 11 мобільних додатків Бути здоровим зі смартфоном: 11 мобільних додатків Підтримувати здоровий дух в здоровому тілі відтепер допоможе смартфон. Адже в час, коли вести здоровий спосіб життя це не тільки корисно, а й модно, існують мобільні додатки, які допоможуть тримати себе у формі
  • Стало відомо, коли відбудеться ЗНО у 2016 році. Графік тестувань Стало відомо, коли відбудеться ЗНО у 2016 році. Графік тестувань Зовнішнє незалежне оцінювання у 2016 році відбудеться у період з 5 травня до 10 липня. Кожен зареєстрований учасник матиме право скласти тести не більш як iз чотирьох навчальних предметів. Про це повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.
  • Наступного тижня для львів’ян закуплять вакцину проти грипу Наступного тижня для львів’ян закуплять вакцину проти грипу Станом на початок цього тижня на Львівщині на грип та ГРВІ захворіло 8480 осіб. Про це розповіла заступник директора з досліджень біологічних факторів Львівського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України Коструба Олександра.
  • М М'ясо визнано шкідливим. Що радять дієтологи? Всесвітня організація охорони здоров’я підтвердила той факт, що споживання переробленого м’яса, такого як шинка, бекон чи сосиски збільшує ризик захворювання на рак. Проте, в той же час вони стверджують, що вживання м’яса має свої переваги для здоров’я. Tvoemisto.tv дізналось яке м’ясо та в якій кількості слід їсти без шкоди для здоров’я.
  • Львів’ян закликають здати аналіз на цукровий діабет. Як підготуватись? Львів’ян закликають здати аналіз на цукровий діабет. Як підготуватись? На Львівщині розпочались Дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету. У зв’язку з цим, у період проведення акції до 16 листопада, лікарі закликають мешканців області обстежитись на вміст рівня цукру в крові. Такі обстеження можна буде пройти в усіх поліклініках за місцем проживання.
  • Стало відомо, коли в Україні проведуть пробне ЗНО Стало відомо, коли в Україні проведуть пробне ЗНО Пробне зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у квітні 2016 року. Про це йдеться у наказі Українського центру оцінювання якості освіти.
  • Українці стали краще володіти англійською мовою. Інфографіка Українці стали краще володіти англійською мовою. Інфографіка Україна поліпшила свій результат у рейтингу володіння англійською мовою, який склала міжнародна тренінгова компанія Education First.
  • Через «Картку львів’янина» можна буде отримати «цифровий рецепт» на ліки Через «Картку львів’янина» можна буде отримати «цифровий рецепт» на ліки Мережа аптек «D.S.» запропонувала Львівській міській раді свої нові IT-сервіси для зручності пацієнтів. Серед них – можливість отримувати «цифрові рецепти» на «Картку львів’янина».
  • 4 продукти, які заспокоюють нервову систему 4 продукти, які заспокоюють нервову систему Деякі продукти заспокоюють нас, а інші − тільки посилюють стурбованість. Звісно, дієта не позбавить від переживань, але споживання збалансованих страв може допомогти поліпшити настрій і врегулювати реакцію мозку на стрес. Пропонуємо перелік продуктів, які допоможуть вам залишатися врівноваженими.
  • 9 найпоширеніших міфів про навчання за кордоном 9 найпоширеніших міфів про навчання за кордоном Пропонуємо вам перелік та спростування найбільш поширених міфів серед потенційних студентів, які вважають, що навчання за кордоном не для них.
  • 7 міфів про корисний сніданок 7 міфів про корисний сніданок Сніданком розпочинається день, і це той час, коли організм має отримати найкорисніші продукти, які треба вміти правильно поєднувати. Однак деякі традиційні уявлення про сніданок, на думку дієтологів, можна зарахувати до категорії міфів.
  • Як вибрати логопеда у Львові? Поради Як вибрати логопеда у Львові? Поради Чи знаєте ви насправді, хто такий логопед? У якому віці дитинки батькам потрібно до нього звертатися? Чим він може допомогти? Цікаві поради, які стануть у нагоді батькам про те, хто ж такий логопед, і чим він відрізняється від дитячого педіатра, розповідає фахівець, логопед медичного центру Medicover Ярослава Климовець.
  • 35 продуктів, які викликають звикання. Список 35 продуктів, які викликають звикання. Список Дослідники з університету штату Мічиган визначили продукти, від яких людям найважче відмовитися. Більшість з них - мають високий ступінь обробки.
  • У Львові стартувала імунізація проти поліомієліту. Що треба знати батькам? У Львові стартувала імунізація проти поліомієліту. Що треба знати батькам? Від учора у медичних закладах Львова почали вакцинувати дітей у рамках додаткової імунізації від поліомієліту, що проходитиме у три етапи і триватиме до 29 січня 2016 року. Заступник головного лікаря охорони материнства і дитинства Комунальної 4-ї міської клінічної лікарні Віра Капрусь розповіла Tvoemisto.tv про особливості цього процесу.
  • У Львові дітей запрошують у віртуальну козацьку експедицію. Деталі У Львові дітей запрошують у віртуальну козацьку експедицію. Деталі У п’ятницю, 30 жовтня з 18:00 до 20:00 год., у Львівській обласній бібліотеці для дітей, що на вул. Винниченка, 1 відбудеться справжня дитяча «Козацька вечірка» за участю козаків Тараса Манюти (Тимчак) та Дмитра Сіроманця (Каднічанський). Участь у вечірці для дітей віком 5-12 років є безкоштовна, але реєстрація обов'язкова, через обмежену кількість місць, – повідомляють організатори на своїй фейсбук-сторінці.
  • З’явився ще один ресурс для онлайн-освіти українців: де реєструватися З’явився ще один ресурс для онлайн-освіти українців: де реєструватися В Українському кризовому медіа-центрі відбулося офіційне відкриття онлайн-платформи громадянської освіти Відкритого Університету Майдану — ВУМ-online. Перевагою проекту є доступ до світових знань тих громадян, які не володіють англійською, а таких, за словами координатора ВУМу Остапа Стасіва, 95 % українців, і тому не можуть користуватися безліччю відкритих навчальних матеріалів в інтернеті.
  • Кількість вишів в Україні хочуть скоротити до 70 Кількість вишів в Україні хочуть скоротити до 70 У ході розвитку освітньої галузі кількість університетів в Україні має скоротитися до щонайбільше 60-70 закладів, які акцентують свою діяльність на науковій роботі. Про це під час проведення Національного форуму «Бізнес й університети» сказав заступник міністра освіти і науки Олег Дерев’янко.
  • Що допоможе адаптуватись до зимового часу. 4 поради Що допоможе адаптуватись до зимового часу. 4 поради У ніч з суботи на неділю Україна перейде на зимовий час. Такий перехід для організму людини не лишається без наслідків. Тому потрібно допомогти перейти організму на новий час. Пропонуємо кілька порад, що допоможуть це зробити.
  • Що їсти, щоб зберігати гарний настрій восени. Поради дієтолога Що їсти, щоб зберігати гарний настрій восени. Поради дієтолога У природи нема поганої погоди, але саме восени особливо складно погодитись із цим ві твердженням. І якщо неймовірна краса золотої пори вражає нас своєю величчю, то пізня осінь із затяжними дощами і понурими оголеними деревами накриває безпричинним смутком і нападами меланхолії. Головні вороги нашого здоров’я – це сезонні простудні захворювання і пригнічений настрій. Отож, що ж нам слід їсти, аби восени почувати себе на всі сто?
  • Як складатимуть ЗНО у 2016 році: п’ять особливостей Як складатимуть ЗНО у 2016 році: п’ять особливостей Міністерством освіти і науки визначено деякі питання проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2016 році. Відповідний наказ підписаний міністром освіти і набуде чинності після реєстрації в Міністерстві юстиції.
  • Як у Львові може змінитися реабілітаційна медицина. 6 тез Як у Львові може змінитися реабілітаційна медицина. 6 тез Вже невдовзі у Львові може з’явитися новітній реабілітаційний центр, який займатиметься реабілітацією пацієнтів за західними стандартами. Окрім самого Центру, тут також діятиме Школа реабілітаційної медицини, де українські та іноземні фахівці навчатимуть наших студентів основам фізіо- та ерготерапії. Про це, а також про стан реабілітації пацієнтів в Україні Tvoemisto.tv розповіла керівник Школи Уляна Супрун.
  • 7 супервітамінів для психічного здоров’я 7 супервітамінів для психічного здоров’я Від того, які вітаміни, мінерали та антиоксиданти в якій кількості ми отримуємо, залежить, наскільки міцним буде не лише фізичне, а й психічне здоров'я. При депресії варто налягти на Омега-3, тобто їсти більше жирної риби, а амінокислоти полегшать симптоми при біполярному розладі.
  • Львів’янина призначили заступником міністра освіти України Львів’янина призначили заступником міністра освіти України Новим заступником міністра освіти України Сергія Квіта буде львів’янин Павло Хобзей. Кабінет міністрів України ухвалив відповідне рішення. До цього він був проректором із науково-педагогічної роботи Українського католицького університету у Львові.
  • Львів Львів'яни стали частіше хворіти на менінгіти. Як не інфікуватися? Лабораторний центр Держсанепідслужби України інформує, що протягом вересня-жовтня спостерігається суттєвий підйом захворюваності на серозні менінгіти. Львів’ян просять обережніше ставитись до здоров’я.
  • В Україні стартувала імунізація проти поліомієліту. Як вакцинуватимуть дітей В Україні стартувала імунізація проти поліомієліту. Як вакцинуватимуть дітей Додаткова вакцинація відбуватиметься тільки у медичних закладах, де є стаціонарні або мобільні вакцинальні кабінети. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.
  • У Львові з’явилося п У Львові з’явилося п'ять точок із безкоштовним WI-FI. Локації У Львові з метою надання доступу до інтернету для навчальних цілей – відкрили безкоштовні WI-FI точки. Серед локацій з безкоштовним WI-FI: студентські гуртожитки, школи, лікарні.
  • Де і коли у Львові відновлять дитсадочки. Адреси Де і коли у Львові відновлять дитсадочки. Адреси За інформацією управління освіти ЛМР, у Львові за кошти міського бюджету тривають роботи з відновлення вивільнених від орендарів приміщень дитячих садків. Також проводяться роботи у діючих садках для збільшення кількості груп дошкільної освіти. Ці роботи дадуть змогу відкрити 55 додаткових груп у ДНЗ міста, які охоплять близько 1100 дітей.
  • Львівський виш увійшов у ТОП-100 найкращих університетів Європи й Центральної Азії Львівський виш увійшов у ТОП-100 найкращих університетів Європи й Центральної Азії Один із університетів Львова увійшов до сотні найкращих університетів Європи та Центральної Азії. Рейтинг склала британська компанія Quacquarelli Symonds.
  • Сьогодні – Світовий День Гідності. У мережі стартував тематичний флешмоб Сьогодні – Світовий День Гідності. У мережі стартував тематичний флешмоб 21 жовтня у більш ніж 60 країнах світу відбувається Всесвітній День Гідності, цього року Україна вперше долучиться до цієї акції. Родзинкою відзначення є флешмоб, що має на меті показати гідність у повсякденному житті.
  • Останнє слово у репродуктивній хірургії за Львовом Останнє слово у репродуктивній хірургії за Львовом Шанс стати батьками є завжди, навіть якщо людині довелося перенести лікування раку. Саме в збереженні можливості завагітніти та народити дитину останнє слово має медичний центр європейської якості, який знаходиться у Львові. Пропонуємо ознайомитися із останніми досягненнями у сфері репродуктології та хірургії вищого рівня, доступними для львів’ян.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!