Новини
  • У Львові програмісти створюватимуть ідеальний код У Львові програмісти створюватимуть ідеальний код 15 листопада у Львові пройде щорічна всесвітня подія для програмістів Global Day of Coderetreat 2014. Захід буде цікавим для фахівців, які хочуть практикуватись у передових техніках розробки, вдосконалювати власні навички та спробувати сили у створенні ідеального коду.
  • У Львові відповідальних громадян вчитимуть боротись з корупцією У Львові відповідальних громадян вчитимуть боротись з корупцією 27 листопада у Львові відбудеться антикорупційний форум і 28-29 листопада хакатон, учасники якого розроблять конкретні інструкції (інфографіки, відеоролики, мобільні аплікації тощо) як боротися з корупцією на місцях у секторах освіти (школи, ВНЗ, садки), медицини, адміністративних закладів (ЖЕКИ, держустанови), митниці, податкової, міліції, ДАІ.
  • Як правильно приймати ліки. Поради фармацевта Як правильно приймати ліки. Поради фармацевта Від того, як ми приймаємо ліки, залежить ефективність лікування, тож процедура прийому ліків є занадто важливою, щоб нею нехтувати. Перед прийомом ліків треба ретельно прочитати інструкцію та проконсультуватися з лікарем.
  • Lviv IT School проведе безкоштовну лекцію. Як записатись? Lviv IT School проведе безкоштовну лекцію. Як записатись? Lviv IT School (LITS) проводить відкриту лекцію для усіх охочих пройти сертифікацію знань в галузі тестування програмного забезпечення.
  • 4 курси на Coursera з українським перекладом, на які можна записатись
4 курси на Coursera з українським перекладом, на які можна записатись Освітня інтернет-платформа Coursera, де можна знайти безкоштовні інтернет-курси, пропонує 4 курси з українськими субтитрами. Tvoemisto.tv подає їх перелік.
  • Три швидкі способи зняти стрес. Поради психолога
Три швидкі способи зняти стрес. Поради психолога Щодня ми попадаємо у різні стресові ситуації. Комусь вдається швидко з них виходити, іншим потрібно для цього більше часу та зусиль. Tvoemisto.tv запитало у практикуючого психолога Анни Зайцевої, як швидко самостійно вийти із стресового стану та заспокоїтись.
  • Поділитися кров Поділитися кров'ю, або Хелловін, який запам'ятається Зранку вони не снідали, або їли лише легкі сніданки – не гострі, не жирні та не смажені. А ще, як мінімум три дні перед тим не вживали алкоголю. Хтось здає кров вперше, а хтось вже ставав донором неодноразово. У такий спосіб працівники Львівського центру обслуговування абонентів «МТС Україна» вирішили оригінально відзначити Хелловін. На їхню думку, отримати порцію адреналіну й випробувати себе можна й з користю для інших, наприклад, ставши донором.
  • Дітям учасників АТО дозволять позачергово вступати до вишів Дітям учасників АТО дозволять позачергово вступати до вишів Президент України Петро Порошенко доручив розробити та винести на розгляд Верховної Ради України законодавчі зміни щодо надання права на вступ поза конкурсом до вищих навчальних закладів за спеціальною квотою учасникам бойових дій з числа осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та брали безпосередню участь в антитерористичній операції, та їх дітям.
  • Львівські школярі можуть виграти грант на інноваційне навчання Львівські школярі можуть виграти грант на інноваційне навчання Центр інноваційної освіти «Про.СВІТ» запрошує дітей віком 10-13 років взяти участь у конкурсі та отримати грант, що покриває вартість навчання на курсах. Викладання у «Про.СВІТ» відрізняється застосуванням нового підходу «blended learning», модель якого запозичена із Канади та США.
  • У Львові відкрили ще одну амбулаторію сімейної медицини У Львові відкрили ще одну амбулаторію сімейної медицини Для мешканців Личаківського району відкрили якісну сучасну амбулаторію сімейної медицини на вул. Тракт Глинянський, 154.
  • У львівській медіатеці навчатимуть мистецтву говорити У львівській медіатеці навчатимуть мистецтву говорити У першій львівській медіатеці проведуть тренінг для удосконалення навичок публічного виступу, на якому можна буде отримати конкретні поради для успішних та впевнених промов.
  • Серед школярів Львівщини шукають відеорежисерів Серед школярів Львівщини шукають відеорежисерів На Львівщині огошено конкурс аматорських відеоробіт про рідний край «Моя приватна географія». Щоб взяти у ньому участь, треба зняти фільм про цікаві міста, містечка та села Львівщини, звичайних і незвичайних людей, які тут живуть, місцевості та історію, яку вони приховують.
  • ТОП-12 програм навчання за кордоном, на які ще можна зареєструватися ТОП-12 програм навчання за кордоном, на які ще можна зареєструватися З кожним роком все біль­ше львівських студентів вирушають на навчання за кордон . Міжнародні програми обміну, закордонне стажування – це мрія чи не кожного студента. Керівництво львівських вишів каже, що після Євромайдану кількість міжнародних стипендіальних програм для українських студентів збільшилася в рази.
  • Вахтанг Кіпіані про вибори он-лайн та вбивство Путіна Вахтанг Кіпіані про вибори он-лайн та вбивство Путіна Засновник проекту "Історична правда" поділився з львів'янами думками про українську політику, про доцільність виборів в інтернеті та чому "чистити" Верховну Раду слід кожні два роки.
  • Яким буде ЗНО у 2015 році. 10 нововведень Яким буде ЗНО у 2015 році. 10 нововведень ЗНО у 2015 році матиме низку нововведень. Пройти оцінювання можна буде з 12 предметів, а тестування з окремих дисциплін складатиметься з 2 рівнів - базового та поглибленого.
  • Ринок перенесуть, дитсадок добудують: основні рішення сесії міськради у Львові Ринок перенесуть, дитсадок добудують: основні рішення сесії міськради у Львові 23 жовтня у Львові пройшла сесія Львівської міськради. Депутати проголосували низку важливих питань, а також подолали вето міського голови на 11 ухвал. Більшість з них стосуються земельних питань. Tvoemisto.tv пропонує вам три основні рішення сьогоднішнього сесійного дня.
  • На медіафорумі у Львові обговорять, хто прорве інформаційну стіну Путіна На медіафорумі у Львові обговорять, хто прорве інформаційну стіну Путіна 13-14 листопада на «Арені Львів» пройде ІІ Львівський медіафорум на тему «Війна, політика, корупція. Медіа: гравець чи інструмент?». Організатори планують зібрати декілька сотень учасників та понад 30 спікерів – професійних медійників із 7 країн світу (Україна, США, Данія, Польща, Росія, Німеччина, Білорусь).
  • Трамваї у Львові тимчасово змінили маршрути Трамваї у Львові тимчасово змінили маршрути Сьогодні зранку, 23 жовтня 2014 року, на вул. Городоцькій на силовій підстанції виникла пожежа. Через це знеструмлена територія трампарку на вул. Городоцькій, припинено електропостачання мережі ЛКП «Львівелектротранс» в районі вул. Городоцької, площі Привокзальної, вул. Чернівецької.
  • Як не захворіти на грип. Поради фармацевта Як не захворіти на грип. Поради фармацевта В осінній сезон ми практично щодня знаходимося в оточенні хвороботворних вірусів, тож у цей період стає актуальним питання, як зміцнити імунітет та не захворіти на грип чи застуду.
  • З 1 листопада львів’яни можуть реєструватися на пробне ЗНО З 1 листопада львів’яни можуть реєструватися на пробне ЗНО 1 листопада стартує реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання для абітурієнтів Львівської, Волинської, Рівненської областей.
  • 15 тез Ярослава Грицака про студентське безробіття і вибір росіян 15 тез Ярослава Грицака про студентське безробіття і вибір росіян Про специфіку «покоління Y», український парадокс, ціннісний розрив поколінь та заклади, де студентів ховають від безробіття, розповів вчора на відкритій лекції у Львові відомий історик Ярослав Грицак. Найцікавіших 15 тез з виступу записало tvoemisto.tv.
  • На вуличному університеті у Львові обговорять терапію для економіки України
На вуличному університеті у Львові обговорять терапію для економіки України Четверта сесія третього сезону Вуличного університету у Львові буде присвячена економіці. Лекцію читатимуть 19 жовтня, у неділю.
  • 4 нові умови прийому до вишів на 2015 рік 4 нові умови прийому до вишів на 2015 рік Міністерство освіти і науки України затвердило зміни до умов прийому абітурієнтів до вищих навчальних закладів на 2015 рік. Новації стосуються як ЗНО, так і державного замовлення. Tvoemisto.tv пропонує вам 4 основні зміни, введені міністерством.
  • Визначені дати та предмети пробного ЗНО у 2015 році Визначені дати та предмети пробного ЗНО у 2015 році Пробне зовнішнє незалежне оцінювання у 2015 році відбудеться 21 і 28 березня. Про початок реєстрації буде оголошено на сайтах регіональних центрів ЗНО.
  • 5 причин не лікувати грип антибіотиками 5 причин не лікувати грип антибіотиками Розпочався сезон грипу і ГРВІ, і з екранів телевізорів та з білбордів нам одразу почали пропонувати безліч засобів для профілактики цих захворювань. Як і щороку, люди скуповують в аптеках ліки сильної дії, в тому числі, антибіотики. Лікар-терапевт Олена Кіфорук застерігає: найсильніші ліки – не завжди найефективніші, а більшість гострих респіраторних інфекцій – вірусні, тож антибіотики їх не подолають.
  • Для українців запустили безкоштовні масові онлайн-курси
Для українців запустили безкоштовні масові онлайн-курси 15 жовтня в Україні стартував громадський проект масових онлайн-курсів (MOOC). На сьогодні проект «Prometheus» пропонує декілька курсів від викладачів Київського національного університету Шевченка, Київського політехнічного інституту та Києво-Могилянської академії. Ресурс надає вільний і безкоштовний доступ до навчальних курсів університетського рівня всім охочим незалежно від місця проживання, віку тощо.
  • Українець, що входить у топ бізнес-мислителів світу, розкаже, чого хоче клієнт Українець, що входить у топ бізнес-мислителів світу, розкаже, чого хоче клієнт Як дізнатись чого насправді хоче клієнт, як успішно запустити продукт та створити потужний бренд? 23-24 жовтня Львівська бізнес-школа УКУ та один із кращий бізнес-консультантів світу Адріан Сливоцький проведуть новий навчальний курс, який дозволить бізнес-лідерам отримати бачення куди рухатись далі, як розвивати та будувати компанію. Програма складатиметься з трьох частин лекцій, роботи в групах, самостійної роботи та читання.
  • У Німеччині повністю скасували оплату за навчання. І для українців теж У Німеччині повністю скасували оплату за навчання. І для українців теж Нижня Саксонія стала останньою федеративною одиницею Німеччини, яка скасувала плату за навчання – і відтепер вища освіта в Німеччині є повністю безкоштовною.
  • У Львові робитимуть діагностику на обладнанні останнього покоління У Львові робитимуть діагностику на обладнанні останнього покоління 6 листопада 2014 року у приміщенні міської комунальної дитячої клінічної лікарні (вул. Пилипа Орлика, 4) розпочне роботу новий медичний діагностичний центр, який буде надавати послуги на обладнанні останнього покоління, аналогів якому у Львові ще не було.
  • 5 простих рецептів корисних сніданків 5 простих рецептів корисних сніданків Не даремно кажуть, що ранок задає тон на увесь день. Як корисно і ситно почати день та зарядитися енергією? Tvoemisto.tv пропонує вам 5 швидких та корисних рецептів сніданків.
  • Як зміниться в Україні система оцінювання тестів ЗНО Як зміниться в Україні система оцінювання тестів ЗНО Український центр оцінювання якості освіти з 2015 року змінить принцип оцінювання тестових робіт абітурієнтів при проведенні ЗНО. Зокрема, при оцінюванні результатів зовнішнього незалежного оцінювання будуть введені показники "склав" та "не склав".
  • 12 порад, як швидко вивчити англійську і як це зробити онлайн 12 порад, як швидко вивчити англійську і як це зробити онлайн Україна потрапила до переліку країн з середнім рівнем володіння англійською мовою, випередивши сусідню Росію, яку віднесли до країн з низьким рівнем знання цієї мови. Про це свідчить рейтинг English Proficiency Index. Проте, вивчення англійської – на сьогодні актуальне для багатьох українців питання. Tvoemisto.tv зібрало корисні поради, як спростити і пришвидшити вивчення іноземної мови, та перелік сайтів, на яких зручно вивчати англійську.
  • Як у Львові можна отримати психологічну допомогу Як у Львові можна отримати психологічну допомогу Щоб надавати невідкладну психологічну допомогу, у Львові цілодобово працює в цілодобовому режимі телефон довіри 15-58. Консультанти гарантують анонімність та конфіденційність абонента, повідомили у прес-службі ЛОДА.
  • Екс-міністр МВС Грузії розкаже у Львові, як реформувати міліцію Екс-міністр МВС Грузії розкаже у Львові, як реформувати міліцію 14 жовтня в рамках Вуличного університету у Львові відбудеться відкрита зустріч із Екою Згуладзе, колишнім керівником МВС Грузії.
  • В Україні хочуть скоротити кількість вишів
  • Де у Львові купити вакцину проти грипу? Адреси
Де у Львові купити вакцину проти грипу? Адреси У Львові та області триває щорічна вакцинація від вірусів грипу. Купити вакцину у Львові можна наразі лише за трьома адресами.
  • 10 безкоштовних англомовних онлайн-бібліотек  10 безкоштовних англомовних онлайн-бібліотек У сучасному світі переповненому інформацією інколи буває важко знайти потрібну книгу чи статтю, особливо англійською. Відтак, ми пропонуємо вам перелік бібліотек із величезною кількістю художньої, наукової, історичної та публіцистичної літератури, яку можна читати онлайн чи завантажити у вільному доступі.
  • Де у Львові дізнатися свою групу крові і стати донором?
Де у Львові дізнатися свою групу крові і стати донором? 12 жовтня у Львові відбудеться акція «Краплина життя – це я», під час якої фахівці визначатимуть групу крові та резус фактор усіх охочих. Також волонтери будуть реєструвати всіх охочих стати потенційним донором в інформаційну базу, яка буде використовуватися при потребах для онкохворих дітей та військових, постраждалих у зоні АТО.
  • Емоційна грамотність: 9 речей, яких не роблять успішні люди Емоційна грамотність: 9 речей, яких не роблять успішні люди Існують речі, яких емоційно грамотні люди повинні уникати для того, щоб залишатися спокійними, стриманими, і зберігати контроль над собою. Відтак, існує 9 основоположних речей, яких ніколи не роблять успішні люди.
  • Ліцензування чи мотивація: як навчають вчителів у світі? Ліцензування чи мотивація: як навчають вчителів у світі? Нещодавно шкільні учителі однієї з областей України проходили ЗНО, яке довелося пройти їхнім учням. Результати невтішні – не більше ніж 5% учителів правильно виконали усі завдання тестів. Серед тих, хто писав тести, були і молоді, і досвідчені педагоги. Провал під час ЗНО стимулював директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука до конкретних висновків. Один з них – шкільні учителі повинні мати ліцензію.
  • Кому і коли варто вакцинуватися від грипу Кому і коли варто вакцинуватися від грипу Мешканців Львівщинирекомендують зробити щеплення від грипу, адже найближчі три місяці – жовтень, листопад та грудень, є оптимальними для вакцинації від цього вірусного захворювання. Імінітет після вакцинації зберігається від 4 місяці до року. Окрім того, є певні групи ризику, яким лікарі особливо рекомендують зробити щепення.
  • 5 порад від експерта: Як виявити інформаційний фейк 5 порад від експерта: Як виявити інформаційний фейк В умовах ведення інформаційної війни зброєю масового ураження є неправдива інформація в інтернеті – фейк. Як не стати жертвою пропаганди і швидко розпізнати дезінформацію, дізнавалось Tvoemisto.tv.
  • Що робити і їсти, аби вберегтись від грипу? Що робити і їсти, аби вберегтись від грипу? Зараз на Львівщині в загальній структурі застудних захворювань понад 80% займають гострі респіраторні вірусні інфекції. Зі слів заступника начальника ГУ Держсанепідслужби України у Львівській області Олега Когута, ми повинні розуміти, що входимо у епідсезон, отож кількість хворих може збільшуватись.
  • УКУ навчить управлінців, як змінити систему УКУ навчить управлінців, як змінити систему Український католицький університет розпочав набір другої хвилі. У фокусі навчання не тільки актуальні для України теми, такі як люстрація чи лобіювання, а також виховання лідерських навичок і пошук нових ефективних рішень. Випускники першого набору програми інноваційного підходу до державного управління «Good Governance» уже працюють у Львівській міськраді та інших державних структурах.
  • Львів’ян вчитимуть, як розпочати успішний бізнес
Львів’ян вчитимуть, як розпочати успішний бізнес Управління економіки Львівської міської ради організовує курс тренінгів «Вчимося бізнесу», який складатиметься із 10 занять по 3 години. Всі охочі можуть зареєструватися та навчитися основам ведення бізнесу.
  • Для знижки на проїзд, студентів просять перевірити дані в електронній базі. Як це зробити? Для знижки на проїзд, студентів просять перевірити дані в електронній базі. Як це зробити? З 1 жовтня 2014 року у залізничних касах дані студентського квитка будуть перевіряти у Єдиній державній електронній базі з питань освіти, яку сформувало Міністерство освіти і науки України.
  • Експерти перевірили йогурти: що ми п’ємо
Експерти перевірили йогурти: що ми п’ємо Про користь йогуртів постійно розповідають дієтологи, адже йогурт – не лише смачний, але добре впливає на травний тракт, оскільки містить корисні кисломолочні бактерії. Але наскільки «живі» йогурти, які нам пропонують в магазинах, та з чого зроблені різноманітні наповнювачі йогуртів?
  • Поляки створили безкоштовний он-лайн курс польської та української Поляки створили безкоштовний он-лайн курс польської та української Польський інтернет-портал "Порт Європа" організував безкоштовний онлайн курс вивчення польської мови для українців та української для поляків. За словами автора курсу, редактора "Порт Європа" Якуба Логінова, таким чином вони хочуть сприяти подальшому зближенню поляків і українців.
  • Цієї зими львів Цієї зими львів'янам загрожує три віруси грипу. Скільки коштує вакцинуватися Цього сезону у Львові та області будуть циркулювати три віруси грипу. Поки що поліклініки забезпечені вакцинами не в достатній кількості, оскільки зараз їх тільки завозять. Водночас як у місті так і в області кількість хворих цього року менша, ніж за аналогічний період минулого.
  • Львів’янам обіцяють вакцину БЦЖ у жовтні. Російську Львів’янам обіцяють вакцину БЦЖ у жовтні. Російську У Львові вже декілька місяців немає вакцини БЦЖ, у якої закінчився термін державної реєстрації. До того щеплення дітям робили російською вакциною. Tvoemisto.tv дізнавалося, коли з’явиться вакцина і де її тепер закуповуватимуть.
  • У Львові пропонують втричі збільшити витрати на харчування школярів
У Львові пропонують втричі збільшити витрати на харчування школярів Управління освіти Львівської міської ради подало у Міністерство освіти пропозиції щодо організації харчування школярів. Цього року у Львові, відповідно до коштів, виділених з бюджету, середня вартість харчування у загальноосвітній школі на одну дитину в день становить 4,20 грн. Натомість управління вважає, що ця сума має становити 15 грн.
  • Яким інтернет-ЗМІ не варто довіряти Яким інтернет-ЗМІ не варто довіряти Зрозуміти, що відбувається, коли йде війна, неймовірно складно. Без можливості детально висвітлювати бойові дії, за умов інформаційної агресії російських ЗМІ та при недосконалій інформаційній політиці держави сформувати виважену картину подій важко.Раніше відсіюванням чуток та перевіркою непідтверджених повідомлень займалися професійні ЗМІ. Сьогодні ж їм доводиться працювати поряд зі «зливними бачками» та фейсбук-чутками. Популярність останніх гарантує користувачам щоденну порцію дези, чуток, панікерства та, навпаки, безпідставного патріотизму, далекого від реальності.
  • Цієї осені львів Цієї осені львів'яни можуть захворіти на три віруси грипу Значного збільшення захворюваності у місті на грип та ГРЗ наразі не спостерігається. Тим часом епідеміологи вже мають вакцини проти грипу і за два тижні в медзакладах Львівщини робитимуть щеплення.
  • Львівській дитячій лікарні подарували апарат для операцій на мозку
Львівській дитячій лікарні подарували апарат для операцій на мозку Міська дитяча клінічна лікарня отримала в подарунок новий нейроендоскоп фірми «Карл Шторц» вартістю 86 тис. доларів. Прилад передав доктор медичних наук, професор Джеймс Рутка. «Це дорога система обладнання, яка дозволяє виконувати складні операції на головному мозку у дітей, чим суттєво покращить якісне надання допомоги», – розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.
  • Як отримати стипендію на навчання у Польщі? Як отримати стипендію на навчання у Польщі? Національний Центр Культури у Варшаві оголошує конкурс на отримання піврічної стипендії у Польщі в межах стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща «Gaude Polonia». Вона призначена для молодих митців і перекладачів польської літератури з країн Центрально-Східної Європи.
  • Львів’яни пробіжать містом на підтримку дітей з хворобами серця
Львів’яни пробіжать містом на підтримку дітей з хворобами серця 28 вересня у Львові відбудеться благодійна акція «Пробіг з вірою в серці». Пробіг стартує від площі перед Оперним театром о 13:00 під гаслом «Приходь! Біжи! Допоможи!».
  • Українські історики створили сайт для спростування російської пропаганди Українські історики створили сайт для спростування російської пропаганди Українські історики створили сайт для людей, які шукають надійне джерело для отримання компетентної історичної інформації, щоб сформувати свою позицію і мати можливість її обґрунтувати. На проекті «ЛІКБЕЗ» спростували вже понад 50 негативних стереотипів та очевидних перекручень щодо української історії, йдеться у повідомленні розробників сайту.
  • Львів не може забезпечити дітей переселенців місцями в дитсадках Львів не може забезпечити дітей переселенців місцями в дитсадках У школах Львова зареєстровано 500 дітей з Криму та Донбасу. «У садочки ми практично дітей не беремо, бо у нас немає місця. У садочках є 34 дитини, батькам яких справді треба було допомогти», – повідомив директор департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Олег Березюк.
  • Топ-5 стипендіальних програм на навчання за кордоном Топ-5 стипендіальних програм на навчання за кордоном Навчання за кордоном – унікальна можливість продовжити навчання студентам, випускникам вишів, аспірантам за спеціальністю, покращити знання мови та налагодити нові зв'язки. Tvoemisto.tv обрало для своїх читачів 5 стипендіальних програм на навчання у країнах Європи та США, куди ще можна подати заявку.
  • Ціни в аптеках ростуть попри зниження ПДВ на ліки. Що дорожчає? Ціни в аптеках ростуть попри зниження ПДВ на ліки. Що дорожчає? Кабмін затвердив перелік медичних виробів, що підлягають оподаткуванню на додану вартість (ПДВ) за ставкою 7%. Проте до нього не увійшов ряд важливих товарів, відтак, їх вартість зросте, оскільки з 10 вересня вони оподатковуються не на 7%, а на 20%. Це, наприклад, засоби жіночої гігієни та підгузки – дитячі та дорослі. Останні, зокрема, зараз волонтери купують для поранених військових у лікарнях.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!