Новини
  • Наступного року в Україні двічі підвищать пенсії Наступного року в Україні двічі підвищать пенсії Уряд запланував провести підвищення пенсій у двох місяцях 2016 року. Про це заявив глава Пенсійного фонду України Олексій Зарудний.
  • Учасників АТО зобов Учасників АТО зобов'язали проходити обов’язкову психологічну реабілітацію Верховна Рада запровадила обов'язкову та безкоштовну психологічну та медико-психологічну реабілітацію військовослужбовців. Парламентарі 236 голосами підтримали відповідний законопроект.
  • На проспекті Чорновола у Львові з’явиться алея з платанів. Фото На проспекті Чорновола у Львові з’явиться алея з платанів. Фото На проспекті Чорновола у Львові стартувала висадка дерев. Упродовж вчорашнього дня вдалося висадити вздовж дороги 9 платанів, сьогодні вранці – ще 9 дерев. Загалом передбачено висадити 32 дерева – завершити обіцяють до кінця дня. Про це повідомив працівник департаменту розвитку ЛМР Олександр Шутюк.
  • Як каратимуть підприємства за звільнення мобілізованих працівників. Деталі Як каратимуть підприємства за звільнення мобілізованих працівників. Деталі У верховній Раді підтримали проект закону, який збільшує відповідальність працедавця за порушення законодавства щодо працівників, які були мобілізовані до лав Української армії.
  • Коли між Львовом та Віднем літатимуть щоденні авіарейси Коли між Львовом та Віднем літатимуть щоденні авіарейси Austrian Airlines в літньому сезоні 2016-го збільшить удвічі число рейсів із Відня до Львова і Одеси, повідомляє профільний ресурс Avianews.com. У повідомленні авіаперевізника підкреслюється, що Україна є одним з найбільш важливих ринків у Східній Європі, тож до літа такі перельоти стануть щоденними.
  • Львів’ян закликають написати радіодиктант. Де і коли? Львів’ян закликають написати радіодиктант. Де і коли? У понеділок, 9 листопада, з нагоди відзначення Дня української писемності та мови департамент освіти і науки облдержадміністрації спільно з Львівським обласним радіо організовують написання радіодиктанту для мешканців Львівщини, – йдеться у повідомленні Львівської обласної державної адміністрації.
  • Купи книжку – допоможи Бойченку: в Україні триває збір коштів для письменника Купи книжку – допоможи Бойченку: в Україні триває збір коштів для письменника Видавництво «Книги – ХХІ» долучається до збору коштів на лікування Олександра Бойченка. Кошти, отримані від продажу книг Олександра, потраплять безпосередньо на його рахунок.
  • Студенти зібрали 300 тис. грн на реставрацію львівської статуї Свободи Студенти зібрали 300 тис. грн на реставрацію львівської статуї Свободи 300 тис. грн – таку суму зібрали львівські студенти після проведення «Аукціону надій». Ця сума піде на реставрацію скульптури «Рільництво. Ощадність. Промисловість», яка знаходиться на фасаді Музею етнографії та художнього промислу у Львові, – повідомили у прес-службі Університету банківської справи.
  • На Львівщині встановлять вітряки за кошти Данії На Львівщині встановлять вітряки за кошти Данії Данія готова надати Львівській області грант у розмірі 1,5 млн євро на встановлення вітряків. Про це заявив президент Данської бізнес-асоціації Ларс Вестб'єрг на зустрічі з очільником Львівської ОДА Олегом Синюткою.
  • Львів Львів'ян кличуть на прем’єру фільму про Січових Стрільців: чому варто піти Сьогодні, 1 листопада, у Львові відбудеться прем’єра документально-ігрового фільму «Легіон. Хроніка Української Галицької Армії 1918-1919» від львівського режисера Тараса Химича. Вхід на показ вільний. В основу стрічки лягли події кінця Першої світової війни. Tvoemisto.tv зібрало факти, чому варто подивитися нову українську кінострічку.
  • Сім Сім'ї Кузьми Скрябіна вручили посмертний орден музиканта. Фото Лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка, який трагічно загинув у ДТП, посмертно нагородили орденом «За заслуги» I ступеня. Таким чином Президент Петро Порошенко відповів на петицію про присвоєння звання Народного артиста, яка набрала необхідні 25 тисяч підписів.
  • Львівські стартапери розробили систему, яка економитиме місту 30 мільйонів на рік Львівські стартапери розробили систему, яка економитиме місту 30 мільйонів на рік Львівська команда розробила хмарну систему оцінки витрати енергії, газу, води під назвою uMuni, яка допоможе місту економити до 25-30 мільйонів гривень на рік.
  • В Україні уряд зобов В Україні уряд зобов'язав посадовців користуватись електронними скриньками на gov.ua Посадові особи міністерств, центральних органів виконавчої влади, держадміністрацій для здійснення службового листування повинні використовувати виключно електронні поштові скриньки, розміщені на серверах, які перебувають у доменній зоні GOV.UA або .УКР.
  • Форум про Львів майбутнього Lviv Smart City Day. Як взяти участь? Форум про Львів майбутнього Lviv Smart City Day. Як взяти участь? 26 листопада у Львові відбудеться Всеукраїнський форум «Lviv Smart City Day», який збере активних містян, представників влади, освіти і технологічних компаній, щоб зробити управління у місті більш ефективним.
  • Арсен Аваков судитиметься з львів’янином за право виступати російською мовою Арсен Аваков судитиметься з львів’янином за право виступати російською мовою Міністерство внутрішніх справ, яке очолює Арсен Аваков, подало апеляцію до суду з вимогою скасувати попереднє рішення суду, яке зобов’язало міністра вести державну діяльність українською мовою, а МВС продублювати державною мовою виступи чиновника.
  • Як в Україні працюватиме нова поліція: структура, функції. Інфографіка Як в Україні працюватиме нова поліція: структура, функції. Інфографіка Очільник МВС Арсен Аваков описав структуру і функції територіальних органів Національної поліції – від невеликих населених пунктів до столиці. Про це йдеться на сайті ГУ МВС УКраїни у Львівській області.
  • В Україні ліквідують вищі спеціалізовані суди В Україні ліквідують вищі спеціалізовані суди Робоча група з питань правосуддя Конституційної комісії врахувала рекомендації Венеціанської комісії з ліквідації чотириланкової судової системи. Відтак вищі спеціалізовані суди в Україні будуть ліквідовані.
  • У Львові збиратимуть речі для АТО. Що приносити? У Львові збиратимуть речі для АТО. Що приносити? Сьогодні, 29 жовтня, біля пам'ятника Королю Данилу проведуть черговий збір. Як повідомляють волонтери, зараз наші захисники найбільше потребують теплих речей.
  • У Львові почнуть будувати житло для ІТ фахівців і закопають капсулу часу У Львові почнуть будувати житло для ІТ фахівців і закопають капсулу часу У суботу, 31 жовтня, о 12.00 год на вулиці Студинського офіційно стартує будівництво IT House. У рамках події також відбудеться посвячення землі та закопування капсули часу. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Електронні петиції тепер можна адресувати й до Верховної Ради Електронні петиції тепер можна адресувати й до Верховної Ради На офіційному сайті Парламенту запрацював сервіс електронних петицій. Про це на своїй facebook-сторінці написав голова Верховної Ради Володимир Гройсман, зауваживши, що користувачі російських доменів не зможуть ані створювати петиції, ані підписувати їх.
  • Кузьму Скрябіна посмертно нагородили орденом «За заслуги» Кузьму Скрябіна посмертно нагородили орденом «За заслуги» Лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка, який трагічно загинув у ДТП, посмертно нагородили орденом «За заслуги» I ступеня. Таким чином Президент Петро Порошенко відповів на петицію про присвоєння звання Народного артиста, яка набрала необхідні 25 тисяч підписів.
  • Кабмін запроваджує ще один онлайн-сервіс – електронний апостиль Кабмін запроваджує ще один онлайн-сервіс – електронний апостиль Міністерство юстиції України запроваджує новий сервіс – електронний апостиль. Про це на засіданні Кабінету міністрів повідомив міністр юстиції Павло Петренко.
  • Українцям відкрили доступ до інформації про використання бюджетних коштів Українцям відкрили доступ до інформації про використання бюджетних коштів Міністерство фінансів відкрило доступ до інформації про використання державних коштів. Про це інформує прес-служба відомства.
  • В Україні заборонили ще кілька російських серіалів та фільмів. Перелік В Україні заборонили ще кілька російських серіалів та фільмів. Перелік Державне агентство України з питань кіно на підставі рішення Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно протягом вересня-жовтня 2015 року відмовило в державній реєстрації двом серіалам та сімом російським фільмам.
  • Українцям пропонують вигадати назву для нового літака АН-178. Фото Українцям пропонують вигадати назву для нового літака АН-178. Фото Колектив державного підприємства «АНТОНОВ» ініціює народний конкурс на власну назву нового транспортного літака Ан-178. Конкурс триватиме в період з 22 жовтня по 19 грудня 2015 року. Одна з умов – у назві має бути традиційна частка «Ан». Учасникам, які за результатом конкурсу посядуть І-ІІІ місця, вручать спеціальні призи від підприємства.
  • Львів’ян закликають знімати судові засідання та вигравати цінні призи Львів’ян закликають знімати судові засідання та вигравати цінні призи 26 жовтня у Львові відбулася презентація проекту «Відкритий Суд», аналогів якому не має у світі. Львів'яни мали можливість дізнатися, як контролювати та дисциплінувати суддів, прокурорів та адвокатів, які непрофесійно виконують свої обов’язки. Під час виступу керівник проекту Станіслав Батрин закликав львів’ян долучатися до конкурсу.
  •  В Україні змінять закон про порушення авторських прав в інтернеті. 5 нюансів В Україні змінять закон про порушення авторських прав в інтернеті. 5 нюансів Кабінет міністрів України схвалив проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо захисту авторського права і суміжних прав в інтернеті”, йдеться в повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).
  • Письменник Сашко Бойченко потребує допомоги Письменник Сашко Бойченко потребує допомоги У відомого есеїста, літературного критика, перекладача та педагога Олександа Бойченка лікарі діагностували рак. Про це на своїй facebook-сторінці написав Андрій Любка, закликавши усіх небайдужих взяти участь у публічній кампанії збору коштів на операцію.
  • В Україні хочуть запустити бібліоавтобуси В Україні хочуть запустити бібліоавтобуси Міністерство культури збирається працювати над кращим охопленням бібліотеками населених пунктів. Як повідомив міністр культури В’ячеслав Кириленко, він має намір боротися із цим за допомогою бібліоавтобусів.
  • Про вибори доступною мовою: інфографіка Про вибори доступною мовою: інфографіка У неділю, 25 жовтня, українці вкотре мають зробити вибір. Згідно із новим виборчим законом, суттєво змінено формування місцевих рад. Пропонуємо доступну інфографіку, яка допоможе краще розібратися у нововведеннях.
  • В Україні ліквідували 4 територіальні органи міліції: перелік В Україні ліквідували 4 територіальні органи міліції: перелік Оприлюднено постанову Кабміну №834 “Питання функціонування органів поліції охорони як територіальних органів Національної поліції та ліквідації деяких територіальних органів Міністерства внутрішніх справ”, згідної якої будуть утворені територіальні органи Нацполіції і ліквідуватимуться територіальні органи МВС.
  • Українцям відкриють доступ до понад 300 реєстрів Українцям відкриють доступ до понад 300 реєстрів Україна починає запровадження системи відкритих державних даних для практично всіх органів влади та державних підприємств. Уряд прийняв постанову про відкриті дані. З цієї постанови починається розбудова відкритої інформаційної інфраструктури України.
  • Відеохостинг YouTube зроблять платним: що зміниться? Відеохостинг YouTube зроблять платним: що зміниться? Керівництво найпопулярнішого у світі відехостингу YouTube вирішило запровадити платну підписку.
  • На Львівщині запрацює сонячна електростанція На Львівщині запрацює сонячна електростанція У селі Варяж Сокальського району Львівської області готують до введення у експлуатацію першу на території громад сонячну електростанцію. Залишкову енергію ця електростанція напрявлятиме на потреби «Львівобленерго».
  • Європейський досвід: у центрі Осло заборонять авто Європейський досвід: у центрі Осло заборонять авто В рамках програми по скороченню викидів парникових газів на 50% до 2020 року, Норвегія розробила план повної заборони на використання приватних автомобілів у центрі Осло, де працюють приблизно 90 000 чоловік.
  • Використання прапора України в рекламі хочуть заборонити Використання прапора України в рекламі хочуть заборонити Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді заборонити використання прапору України чи його імітацію у рекламі. Про це йдеться у проекті закону Про Державний Прапор України №3334 від 16 жовтня 2015 року.
  • Українці матимуть вільний доступ до інформації про ремонт доріг Українці матимуть вільний доступ до інформації про ремонт доріг Україна приєдналася до ініціативи з розкриття інформації про ремонт доріг. Це передбачено тристороннім меморандумом щодо започаткування ініціативи CoST, який у вівторок підписали міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, директор міжнародної ініціативи із забезпечення прозорості у будівельній галузі (COST) Піттер Метьюз та голова "Укравтодору" Андрій Батищев.
  • Як львів Як львів'янин рятує будинок, в якому жив Іван Франко. Фото Колишній житомирянин Євген після одруження із львів’янкою оселився у Львові, в одній із квартир у старому австрійському будинку, збудованому ще в 1875 році. Як і більшість таких будівель, споруда була занедбаною, тож спершу Євген здійснив первинну реставрацію старовинної брами, потім ініціював ремонт каналізації, фасаду та під’їзду, двох інших брам, відновив вентиляцію підвалу та газони біля будинку. Євген розповів Tvoemisto.tv , як почав наводити лад у старому будинку й на тому не зупинився.
  • Для українців створять узаконений перелік адмінпослуг Для українців створять узаконений перелік адмінпослуг Кабінет міністрів запропонував узаконити єдиний перелік адміністративних послуг. Законопроект дозволить уникнути незаконних випадків здирництва з боку державних органів.
  • Українцям пропонують зіграти в онлайн-гру про місцеві вибори Українцям пропонують зіграти в онлайн-гру про місцеві вибори Громадська організація «Інтерньюз-Україна» спробувала у жартівливій та ігровій формі зобразити виборчу кампанію, а також заплутаність виборчого законодавства.
  • ЄС фінансуватиме запровадження електронного квитка у Львові ЄС фінансуватиме запровадження електронного квитка у Львові Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) виділить 10 мільйонів євро на запровадження у Львові електронного квитка.
  • В Україні розпочався набір до кіберполіції: завдання, умови, зарплата В Україні розпочався набір до кіберполіції: завдання, умови, зарплата Про це міністр МВС Арсен Аваков повідомив під час презентації новоствореного Департаменту кіберполіції, – інформує прес-служба відомства.
  • Англійська мова може стати другою робочою в Україні: деталі Англійська мова може стати другою робочою в Україні: деталі Президент Петро Порошенко запропонував, щоб в Україні з’явилася друга робоча мова, окрім української. Нею має бути англійська мова.
  • У Львові створили мобільну бібліотеку для воїнів АТО У Львові створили мобільну бібліотеку для воїнів АТО У середу, 14 жовтня, у Військово-медичному клінічному центрі відкрилася книжкова світлиця для воїнів АТО. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.
  • Львів’ян запрошують проїхатись «музичним» трамваєм Львів’ян запрошують проїхатись «музичним» трамваєм Від 12 жовтня трамвайним маршрутом №9 можна проїхати «під музику» і не тільки. «Музичний маршрут» поєднує серію історично-культурологічних довідок, супроводжену музичними фрагментами, яку підготувала музикознавець Софія Іванова та команда MJoyMultimedia.
  • З’явиться перелік забудов, які шкодять українським містам З’явиться перелік забудов, які шкодять українським містам Міністр культури В'ячеслав Кириленко повідомив, що Мінкультури оприлюднюватиме на своєму сайті проекти забудов, які можуть негативно вплинути на культурно-історичне середовище українських міст. Про це інформує прес-служба відомства.
  • У Львові збиратимуть речі для АТО. Що приносити? У Львові збиратимуть речі для АТО. Що приносити? Сьогодні, 13 жовтня, біля пам'ятника Королю Данилу проведуть черговий збір. Як повідомляють волонтери громадської ініціативи «Допоможи фронту», зараз наші захисники найбільше потребують теплих речей.
  • Конкурс для реформування судів. Як взяти участь? Конкурс для реформування судів. Як взяти участь? Національна Ініціатива «Відкритий Суд» оголосила конкурс з практичного реформування судової системи України «Репортер Відкритого Суду». Він спрямований на залучення активних і свідомих громадян до моніторингу діяльності судів та відстоювання своїх прав. Львів’ян запрошують долучатись до конкурсу.
  • Новинка від Facebook: замість like – емоційні смайлики. Відео Новинка від Facebook: замість like – емоційні смайлики. Відео Розробники Facebook вирішили дещо змінити традиційну кнопку «like». Невдовзі користувачі соціальної мережі зможуть висловлювати своє ставлення до постів різноманітними емоційними смайликами.
  • У Львові презентували першу в Україні еко-зупинку. Фото У Львові презентували першу в Україні еко-зупинку. Фото У Львові презентували першу в Україні Зелену Зупинку на площі Галицькій, навпроти пам’ятника Королю Данилу. Реалізацією еко-проекту займалася група львівських активістів, які тепер планують надалі створювати подібні зупинки й у районах, а не лише в центрі міста.
  • Львів’ян просять допомогти волонтеру АТО, який понад рік прикутий до ліжка Львів’ян просять допомогти волонтеру АТО, який понад рік прикутий до ліжка Львівська Архиєпархія УГКЦ закликає львів’ян не бути байдужими та допомогти Павлові Шевчуку, який під час участі в АТО отримав контузію. Хлопець вже більше року прикутий до ліжка та потребує лікування в Австрії.
  • Українські партії фінансуватимуть із держбюджету. 7 фактів Українські партії фінансуватимуть із держбюджету. 7 фактів Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання і протидії політичній корупції (№2123а).
  • Європа стає ближчою: коли українцям  скасують візи до ЄС? Європа стає ближчою: коли українцям скасують візи до ЄС? Україна зробила ще один крок до безвізового режиму. Верховна Рада України проголосувала за законопроекти, прийняття яких Євросоюз називав однією з умов для запровадження безвізового режиму.
  • Google Street View оновив зображення на карті Львова Google Street View оновив зображення на карті Львова Відбулось наймасштабніше оновлення сервісу Street View в Україні за весь час його існування. Користувачі з усього світу тепер зможуть зробити віртуальну прогулянку Львовом за допомогою 360° панорамних знімків вулиць і визначних пам’яток.
  • До кінця року всі адмінпослуги Мін’юст надаватиме онлайн. Що доступно зараз? До кінця року всі адмінпослуги Мін’юст надаватиме онлайн. Що доступно зараз? До кінця року адміністративні послуги Міністерства юстиції переведуть в онлайн-режим. Про це сказав міністр юстиції Павло Петренко під час засідання уряду.
  • Де знайти рецепти на щодень: 5 «родзинок» кулінарної книги Андрія Талєрки Де знайти рецепти на щодень: 5 «родзинок» кулінарної книги Андрія Талєрки Дизайнер, блогер та кулінар-аматор Андрій Талєрка після переїзду до Львова видав українською мовою свою книгу «Як навчитися готувати не за книжками. Відеорецепти на кожен день». Книгу можна назвати кулінарним щоденником, адже в ній за порами року об’єднано 365 рецептів. Ще одна особливість – наявність QR-кодів (посилань), які ведуть до відеорецептів на блозі автора. Андрій Талєрка розповів Tvoemisto.tv про те, як виникла ідея поєднати книгу і блог, як цим може скористатися читач та чому традиційна кухня різних країн розширює кругозір.
  • Як можуть змінитися правила дорожнього руху для велосипедистів: деталі Як можуть змінитися правила дорожнього руху для велосипедистів: деталі Українців закликають долучитися до обговорення проектів законодавчих актів у сфері безпеки дорожнього руху. Зокрема, у проекті Закону «Про дорожній рух та його безпеку» описані нововведення для велосипедистів.
  • Скільки коштуватиме онлайн-пошук даних у майновому реєстрі Скільки коштуватиме онлайн-пошук даних у майновому реєстрі Вартість пошуку даних у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно не буде безкоштовним. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко під час презентації відкриття реєстру в ході засідання комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції.
  • «ІТ-шники» з різних міст України хочуть об’єднатися: 7 думок, чому це важливо «ІТ-шники» з різних міст України хочуть об’єднатися: 7 думок, чому це важливо 2 жовтня уперше в одному приміщенні зібралися представники ІТ кластерів шести міст України: Львова, Одеси, Черкас, Харкова, Дніпропетровська та Луцька. Під час панельної дискусії у рамках «Львів ІТ Арени» вони обговорили не лише особливості створення кластерів у своїх регіонах, а й назвали власні аргументи, чому українським «айтішникам» варто об’єднуватися саме зараз.
  • Незаконну вирубку лісу на Львівщині відстежуватимуть у режимі онлайн Незаконну вирубку лісу на Львівщині відстежуватимуть у режимі онлайн До кінця року на підприємствах обласного управління лісового та мисливського господарства впровадять електронний облік деревини та онлайн-моніторинг руху лісовозів. Про це заявили на презентації системи моніторингу використання та відтворення лісових ресурсів у Львівській ОДА.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!