Новини
Сторінка:616263646566676869
  • Профіль Facebook можна буде передавати у спадок Профіль Facebook можна буде передавати у спадок Facebook змінила своє ставлення до механізму роботи профілю після смерті користувача.
  • У Львові збиратимуть речі для ярмарку в Бельгії. Що приносити У Львові збиратимуть речі для ярмарку в Бельгії. Що приносити Сьогодні, 12 лютого, львів’ян закликають приносити хустки, листівки, будь-які вироби, котрі можна буде продати на ярмарку в Бельгії. На вилучені кошти куплять дальномір.
  • Вулиця Курбаса у Львові буде пішохідною Вулиця Курбаса у Львові буде пішохідною Уздовж вулиці Курбаса у центрі міста створять пішохідну зону.
  • Тепло та недорого. Як львівський храм відмовився від газу Тепло та недорого. Як львівський храм відмовився від газу Перехід на відновлювальні джерела енергії – іноді це не новаторство, а повернення до традицій. Свій крок до енергонезалежності зробили цього року в храмі Христового Воскресіння УГКЦ, що на вулиці Городоцькій, 319а у Львові. За кілька місяців тут встигли переконатися - перехід із газу на деревину може дати шалену економію. До того ж, після нововведення у церкві стало значно тепліше.
  • З’явився фільм про Віктора Гурняка, який загинув в АТО  З’явився фільм про Віктора Гурняка, який загинув в АТО Документальний фільм про молодого хлопця, який героїчно загинув у зоні АТО, зробили його друзі.
  • Львів’ян навчатимуть самозахисту Львів’ян навчатимуть самозахисту Мешканців міста заохочують відвідувати уроки з самозахисту.
  • Вони йдуть на світло. Як у Львові економлять енергію Вони йдуть на світло. Як у Львові економлять енергію 13 та 14 лютого екологи у всьому Світі відзначатимуть Перший глобальний день кліматичних дій (Global Divestment Day). У цей день люди в усьому світі мають вийти на вулиці, щоби вимагати від влади реальних дій на захист майбутнього планети. Утім, як показують українські реалії, доволі часто досягти суттєвої економії енергії можна навіть без втручання влади – досить лише бажання та рішучості. Tvoemisto.tv пропонує успішні історії тих, хто наважився відступити від традиційних методів господарювання, та вже сьогодні економить енергію і гроші. Перша історія про об’єднання ОСББ «Оберіг», що на вул. Стрийській, де більше не переплачують за непотрібне освітлення.
  • Рада ліквідувала комісію з питань моралі. 5 фактів Рада ліквідувала комісію з питань моралі. 5 фактів Сьогодні, 10 лютого, депутати Верховної Ради підтримали запуск механізму ліквідації Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.
  • У Львові показали мультик, який вчить бути справжньою владою У Львові показали мультик, який вчить бути справжньою владою Сьогодні, 10 лютого, Національний екологічний центр України (НЕЦУ) презентував трихвилинний анімаційний фільм про можливості впливу та унікальність територіальних громад.
  • Сьогодні знову збиратимуть допомогу для бійців. Що приносити Сьогодні знову збиратимуть допомогу для бійців. Що приносити Цього разу для військових просять принести медикаменти й інструменти.
  • Львів’ян запрошують на благодійний концерт Львів’ян запрошують на благодійний концерт 16 лютого, у Львівській філармонії відбудеться благодійний концерт. Кошти віддадуть на лікування 5-річного Назарчика Трегуба, який бореться із лейкемією.
  • У Таємній аптеці Львова покажуть виставу про чарівні ліки. Як потрапити У Таємній аптеці Львова покажуть виставу про чарівні ліки. Як потрапити Організатори обіцяють, що вистава буде цікавою для усіх від 2 до 102 років.
  • Де у Львові будуть нові велодоріжки Де у Львові будуть нові велодоріжки Львів намагається виправдовувати своє звання «найкомфортнішого для велосипедистів українського міста». Цього року тут зросте кількість велодоріжок.
  • З’явиться Коран українською З’явиться Коран українською У березні світ побачить україномовне видання Корану від видавництва «Основа».
  • Як у Львові обрати домашнього улюбленця онлайн Як у Львові обрати домашнього улюбленця онлайн У Львові зоозахисники створили каталог котів та собак. Відтак, якщо ви вирішили завести домашнього улюбленця, обрати його зможете, не виходячи із дому.
  • Львів Львів'ян просять про теплі шкарпетки для вояків АТО Теплі шкарпетки, засоби гігієни, вологі серветки та цигарки закликають принести для вояків АТО волонтери. Про збір необхідних для бійців речей оголосила у ФБ активістка руху «Допоможи Фронту» Люба Возняк.
  • Урбаністів Львова запрошують до співпраці Урбаністів Львова запрошують до співпраці Активним та творчим львів’янам пропонують об’єднатися, аби зробити наше місто кращим.
  • 5 фактів про скасування недоторканності депутатам і суддям 5 фактів про скасування недоторканності депутатам і суддям Сьогодні, 5 лютого, у Верховній Раді нарешті зробили важливий крок, аби наблизити законодавчу та судову владу ближче до народу.
  • Як львів’янам звертатися до мера через райадміністрації Як львів’янам звертатися до мера через райадміністрації Із лютого адміністративні послуги стали доступнішими для мешканців Львова.
  • Українські школярі здобули перемогу в конкурсі від Google Українські школярі здобули перемогу в конкурсі від Google Цьогоріч серед 24 володарів головного призу конкурсу Google Code-in 2014 опинилися двоє українських школярів. Про це повідомляється в офіційному блозі Google. Відтак Ілля Ковалевський та Станіслав Кривенко увійшли до списку переможців престижного конкурсу.
  • У Львові пройде фестиваль пластунів. Програма У Львові пройде фестиваль пластунів. Програма На вихідних, 7 і 8 лютого, пластуни з усієї країни зберуться разом, аби відзначити День Пластуна.
  • Наймолодших львів’ян запрошують до школи самозахисту Наймолодших львів’ян запрошують до школи самозахисту Тренування розпочалися цього тижня й триватимуть до 27 лютого.
  • У Львові відреставрували сходову клітку колишнього пасажу Андреоллі У Львові відреставрували сходову клітку колишнього пасажу Андреоллі Зараз на завершальному етапі проходить реставрація сходової клітки в будинку на вул. Театральній, 12. Відновлення сходів стало можливим завдяки українсько-німецькій співпраці, а також фінансуванню самих мешканців.
  • 5 тез Кузьми Скрябіна про Україну та майбутнє. Відео 5 тез Кузьми Скрябіна про Україну та майбутнє. Відео Кілька місяців тому,12 листопада, у Львові відбувся бізнес-сніданок «BreakWest», організований юридичною компанією HD Partners. Тоді відомі львівські бізнесмени говорили про проблеми сьогодення та їх вирішення у майбутньому з Андрієм Кузьменком (Кузьмою). Сьогодні, у день його трагічної загибелі, Tvoemisto.tv публікує відео з цієї зустріч і пропонує вашій увазі 5 тез відомого співака про Україну та її майбутнє, якими він тоді поділився.
  • Феміністки Львова: хто вони і за що борються Феміністки Львова: хто вони і за що борються Tvoemisto.tv поспілкувалося з шістьма представницями феміністичного руху Львова та дізналося, що їх турбує та обурює, як вони сприймають світ і на яке місце претендують у ньому.
  • Пам’ятник Вербицькому у Львові: стиль, локація, вартість Пам’ятник Вербицькому у Львові: стиль, локація, вартість У місті з’явиться пам’ятник Михайлу Вербицькому. Tvoemisto.tv розповість львів’янам, де і яким він буде.
  • Українців закликають не користуватися російськими сайтами Українців закликають не користуватися російськими сайтами Олександр Турчинов звернувся до українців із закликом не користуватися доменами «ru».
  • Як зробити Львів кращим вже сьогодні. 5 ідей Як зробити Львів кращим вже сьогодні. 5 ідей Чимало речей у житті львів’ян залежить від кожного з нас. Навіть мінімальні зусилля сприятимуть, щоби жити у Львові було комфортніше. Tvoemisto.tv підготувало п’ять порад, що саме може зробити кожен львів’янин, щоб змінити на краще навколишній простір.
  • Батьки перемогли. У Львові може з Батьки перемогли. У Львові може з'явитись новий садочок Війна за приміщення колишнього дитячого садка на вулиці Дністерській,25 тривала з 2012 року. Мешканці Сихівського району понад два роки намагались відновити садок, оскільки у районі багато дітей, а сусідній - переповнений.
  • Українська Вікіпедія оголосила флешмоб до свого 11-річчя Українська Вікіпедія оголосила флешмоб до свого 11-річчя В українській Вікіпедії з 30 січня по 1 лютого пройде Вікіфлешмоб. Він присвячується її 11-річчю.
  • Українці з різних міст вишили гігантську мапу країни Українці з різних міст вишили гігантську мапу країни Усі регіони України взяли участь у вишиванні гігантської мапи. До цього процесу також доєдналися й мешканці зони АТО.
  • Особливі люди роблять колектив особливим. Розмова на львівській кухні Особливі люди роблять колектив особливим. Розмова на львівській кухні Те, що нормально для багатьох європейських країн, але ще є незвичним для українського суспільства — інтеграція і сприйняття інакших — осіб із особливими потребами. Тема, яка звучить сіро й обтяжливо, а обговорюється й вирішується набагато простіше. Tvoemisto.tv порозмовляло із трьома людьми: з хлопцем з особливими потребами, із представницею організації, яка опікується такими людьми, а також із менеджером компанії, яка однією із перших в Україні працевлаштувала кількох осіб із розумовою неповносправністю.
  • Львів’ян просять прийняти дітей зі сходу на Різдво Львів’ян просять прийняти дітей зі сходу на Різдво Подарувати дітям Різдво – таку ініціативу підтримали громадські активісти і волонтери. 2 січня із Краматорська на тижневі канікули до Івано-Франківщини вже вирушили майже 500 дітей. Громадський активіст та координатор групи "Варта 1" Ігор Зінкевич на сторінці у Facebook закликав і львів’ян долучитись до благочинності і зголоситися прийняти у себе на Різдво дітей з Луганської області.
  • Львів Львів'ян запрошують розфарбувати головну шопку міста Спеціально до Різдва у Львові встановлять унікальну дерев’яну шопку. До розфарбовування її персонажів зможе долучитися кожен охочий. Шопку освятять перед Святвечором, 6 січня.
  • Львiв Львiв'ян запрошують провести 2014 рік у храмах У Львові вкінці року відбудуться подячні богослужіння. Вони розпочинаються пiзно ввечерi, на них священики запрошують тих, хто хоче подякувати Богу за минулий рiк та попросити благословення на щасливий майбутнiй.
  • Просто неба в центрі Львова відкрили фотовиставку про Майдан
Просто неба в центрі Львова відкрили фотовиставку про Майдан У Львові просто неба на розі вул. Вірменської та Краківської змонтували фотовиставку «Human Factor. Last Edition» або «Майдан. Людський Фактор», присвячену річниці початку революційних подій на Майдані Незалежності. Експонуватимуть фото тут до 11 січня.
  • У Львові зварять найбільший в Україні казан глінтвейну
У Львові зварять найбільший в Україні казан глінтвейну У суботу, 27 грудня, у Львові збираються зварити рекордно великий казан глінтвейну і зафіксувати у Книзі рекордів України.
  • У Львові з У Львові з'явились курси із ІТ технологій для учасників АТО та переселенців Спільнота провідних ІТ компаній Львівщини вирішила долучитись до проекту Coding for Future від фонду BrainBasket. Він передбачає пришвидшення адаптації потерпілих від воєнних дій на Сході України за допомогою набуття нового фаху в сфері ІТ. Учасники АТО та переселенці уже можуть зареєструватись для того, аби отримати кваліфікацію молодшого інженера з тестування програмного забезпечення.
  • Реформа медицини: львів Реформа медицини: львів'ян запрошують до обговорення В Україні створено Стратегічну дорадчу групу з питань реформування системи охорони здоров’я України. До її складу увійшли 12 українських та міжнародних експертів, відібраних за результатами відкритого конкурсу. Громадське обговорення проекту самої стратегії буде відбуватися як в електронному режимі, так і в форматі публічної дискусії. Воно стартувало 5 грудня і триватиме до лютого 2015 року. Обговорення проходитиме у різних містах України. Як долучитися у Львові?
  • Львівські чиновники частково відмовляться від паперових документів Львівські чиновники частково відмовляться від паперових документів З 1 січня у межах реалізації проекту електронного врядування частина чиновників Львівської міської ради і районних адміністрацій міста переходить на електронний документообіг. Це дасть змогу економити папір та пришвидшити надання адміністративних послуг львів’янам, запевняють в мерії.
  • У Львові створили безкоштовну мобільну гру про особливих дітей
У Львові створили безкоштовну мобільну гру про особливих дітей Львівська компанія-розробник ігор для мобільних пристроїв «Nravo Kids» спільно з «Майкрософт Україна» випустили безкоштовну гру «Світ добра». Благодійна ініціатива покликана звернути увагу до потреб українських дітей, які потребують особливої уваги.
  • «Раптівка» і «брунатики»: львівські програмісти перекладають англіцизми «Раптівка» і «брунатики»: львівські програмісти перекладають англіцизми Група львівських програмістів з власної ініціативи створила платформу перекладу запозичених слів – англіцизмів, якими рясніє українська мова. Натомість французькою, польською англійські терміни мають аналоги. Кожен може взяти участь у проекті і запропонувати свій варіант запозиченого слова, на кшталт «руфер», «дедлайн», «басейн», «гламур» українською на платформі «Словотвір».
  • Е-урядування у Львові: електронні кабінети та послуги онлайн
Е-урядування у Львові: електронні кабінети та послуги онлайн У Львові вже кілька років говорять про електронне урядування (е-урядування), проте, що це за проект і що він дасть місту – розуміють одиниці. Це миттєві електронні довідки замість очікування паперових в ЖЕКу? Це економія бюджетних грошей на папері – замість тонн паперового документообігу? Які цілі е-урядування і що воно змінить у житті звичайних львів’ян? Tvoemisto.tv звернулося до фахівців, які реалізують е-урядування у місті, аби дізнатися, чи не залишиться цей проект лише віртуальним задумом та що змінить його реалізація для міських чиновників і звичайних львів’ян вже з початку 2015 року.
  • Львів збиратиме «Тонну Добрих Речей» для солдат та потребуючих. Як долучитись? Львів збиратиме «Тонну Добрих Речей» для солдат та потребуючих. Як долучитись? 23 грудня Львів приймає естафету у всеукраїнській благодійній акції «Тонна Добрих Речей». Добрі речі готові прийняти осередки, які займаються допомогою воїнам в АТО, та надійні громадській організації, які займаються допомогою незахищеним верствам населення. Запланований обсяг гуманітарної допомоги – 1000 кг.
  • Краматорськ – Львів – Краматорськ: історія ВІЛЬної ХАти Краматорськ – Львів – Краматорськ: історія ВІЛЬної ХАти З початку грудня у Краматорську функціонує простір для громадських ініціатив, творчості та саморозвитку під назвою «ВІЛЬна ХАта». У неформальній атмосфері молоді краматорці вивчають англійську, читають сучасну літературу, переглядають українські фільми, дискутують із журналістами та громадськими діячами, малюють, співають, беруть участь в іграх і тренінгах, спілкуються. Вчаться бути вільними та відкритими. Не боятися мріяти і ділитися своїми мріями з іншими. Підтримувати один одного і діяти спільно.
  • У Львові проводять народну інвентаризацію втрачених дерев. Як долучитись? У Львові проводять народну інвентаризацію втрачених дерев. Як долучитись? У Львові є чимало спеціально огороджених місць, де колись росли дерева. Зараз вони пустують. Відтак, львівські активісти вирішили знайти та інвентаризувати усі такі місця в місті, аби порахувати скільки б коштувало відновити втрачене озеленення.
  • Завтра львів’яни подбають про безпритульних собак. Як долучитись? Завтра львів’яни подбають про безпритульних собак. Як долучитись? У суботу, 20 грудня, о 10:00 у Львові відбудеться толока в ЛКП «Лев». Це комунальне підприємство, куди звозять відловлених безпритульних собак.
  • Як у Львові отримати кошти на спортивні заходи? Як у Львові отримати кошти на спортивні заходи? Управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради продовжує подачу громадськими організаціями заявок на конкурс заходів у галузі фізичної культури і спорту, надання фінансової підтримки спортивним організаціям та дитячо-юнацьким спортивним школам на 2015 рік. Термін подачі документів – до 31 грудня 2014 року включно.
  • Чи готові львів’яни обійматись з незнайомцями? Відеоексперимент
Чи готові львів’яни обійматись з незнайомцями? Відеоексперимент Активісти, об’єднані у групу «Project PeyeV», провели у Львові соціальний експеримент під назвою «Free hugs & kisses». Ідея експерименту полягала в тому, щоб зафільмувати реакцію перехожих на запрошення дівчини обійняти та поцілувати її, і реакцію перехожих на таке ж запрошення хлопця.
  • Львів’ян закликають поділитись з поляками смаками Галичини Львів’ян закликають поділитись з поляками смаками Галичини Кожен, хто знає цікаві й автентичні галицькі рецепти, і володіє польською мовою, може долучитися до творення віртуальної книги "Смак Галичини". За найбільш вдалі рецепти ініціатори з Міжнародного центру культури у Кракові обіцяють цікаві призи.
  • У Львові два місяці щовихідних буде Різдвяний Гармидер У Львові два місяці щовихідних буде Різдвяний Гармидер У Львові на площі Музейній цими вихідними пройде вже третій соціальний ярмарок Різдвяний Гармидер. Учасники – молоді талановиті українці, що створюють цікаві та ексклюзивні речі. Захід відбудеться: 18-21, 25-26, 30-31 грудня та 7-11, 13-14, 17-21 січня.
  • Законопроекти тепер можна обговорити та вдосконалити он-лайн Законопроекти тепер можна обговорити та вдосконалити он-лайн Громадські активісти запустили сайт для публічного обговорення та вдосконалення законопроектів e-zakon.org. Першим, запропонованим для обговорення документом, стала “Зелена книга” державної політики у сфері електронного урядування в Україні.
  • Як змінився транспортний Львів за рік? Відео
Як змінився транспортний Львів за рік? Відео Впродовж 2014 року у Львові з’явились інфраструктурні новинки на відремонтованій вулиці Куліша, почали реалізувати чи не найбільший проект останніх років – будувати трамвайну колію на Сихів та ще активніше пропагувати велорух. Ініціатори Європейського тижня мобільності у Львові діляться підсумками інфраструктурних змін у Львові за рік, що минає.
  • 6 ідей Держкіно, як розвивати українську кіноіндустрію
6 ідей Держкіно, як розвивати українську кіноіндустрію У 2013-2014 роках в Україні вдалося випустити рекордну кількість українських фільмів на широкий екран, каже начальник управління державного регулювання та реалізації кінопроектів Держкіно Станіслав Притула. Проте галузь має багато проблем і шукає шляхи їх вирішення. Як розвиватимуть кіно в Україні, Станіслав Притула розповів у Львові.
  • У львівських трамваях та тролейбусах лунатимуть колядки та щедрівки У львівських трамваях та тролейбусах лунатимуть колядки та щедрівки Від свята Миколая і до Водохреща в трамваях та тролейбусах Львова разом із звичайними оголошеннями лунатимуть колядки та щедрівки, повідомили в ЛКП «Львівелектротранс».
  • Чотири пішохідні і велопереходи хочуть облаштувати на кордоні з Польщею Чотири пішохідні і велопереходи хочуть облаштувати на кордоні з Польщею У Польщі набирає обертів громадська кампанія “Piesze przejścia graniczne / пішохідні переходи”. Її суть у тому, що для того, аби сприяти розвитку спільних польсько-українських зв’язків, треба з маленького і досяжного – з відкриття пунктів пропуску для пішоходів і велосипедистів. А, відтак, поляки закликають підтримати їхню ініціативу якомога більше українців і в такий спосіб лобіювати прийняття відповідних законодавчих рішень.
  • Завтра у Львові пробіг заради реформ. Як долучитися? Завтра у Львові пробіг заради реформ. Як долучитися? У неділю, 14 грудня, громадські активісти запрошують усіх охочих у Львові долучитися до пробігу за реформи. Участь у ньому візьмуть громадські активісти, бізнесмени, студенти, працівники львівських компаній та вишів.
  • Львів’янин через суд змусив банк і ресторан видавати чеки українською мовою
Львів’янин через суд змусив банк і ресторан видавати чеки українською мовою Суд визнав дії «ПриватБанку» та ресторану «Пузата Хата» неправомірними і зобов'язав видавати чеки українською мовою, пише у себе на Facebook львів’янин Святослав Літинський, який нещодавно через суд домігся, аби з його паспорта громадянина України прибрали російськомовну сторінку.
  • На свята у Львові діятиме «Крамничка добра»
На свята у Львові діятиме «Крамничка добра» У суботу, 13 грудня, під час офіційного відкриття Різдвяного ярмарку традиційно відкриється і «Крамничка добра» на площі Ринок в хатинці №5.
  • Lions club: Бізнес повинен служити суспільству Lions club: Бізнес повинен служити суспільству Lions club – це одна з найбільших благодійних організацій у світі. Вона нараховує понад мільйон учасників у двохстах країнах. Їх девіз «Ми служимо». Вони допомагають знедоленим як у своїх державах, так і в інших, де це вкрай необхідно. Львівські леви, а також представники польського та німецького Lions club розповіли Tvoemisto.tv про свою діяльність, останні проекти, як можна долучитися до організації та чому в цивілізованому суспільстві благодійність є обов’язковою.
Сторінка:616263646566676869
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!