Новини
  • Ветеранські збірні України та Польщі зіграють на «Арені Львів» Ветеранські збірні України та Польщі зіграють на «Арені Львів» У неділю, 15 травня, стадіон «Арена Львів» прийматиме товариський матч ветеранських футбольних збірних України та Польщі, присвячений пам’яті видатного тренера Казімєжа Гурського. Про це повідомила заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.
  • У Львові волонтери збирають крупи для військових. Куди приносити? У Львові волонтери збирають крупи для військових. Куди приносити? Кулінарний цех Ініціативної групи «Hand Made по-львівськи для Армії руками волонтерів» потребує круп для приготування святкових страв для військових. Про це волонтери повідомляють на сторінці у Facebook.
  • Що турбує людей із аутизмом та їх рідних у Львові. Погляд із середини Що турбує людей із аутизмом та їх рідних у Львові. Погляд із середини Сьогодні, 2 квітня, у всьому світі говорять про проблеми людей із аутизмом. У Львові теж проводять низку заходів у рамках акції «Львів у блакитному». Журналісти Tvoemisto.tv багато спілкувалися із «людьми дощу» та їх рідними, щоб дізнатися, які саме проблеми виникають у них на шляху до соціалізації, освіти, пошуку роботи тощо. Пропонуємо у Всесвітній день розповсюдження інформації про аутизм дізнатися, чого ж бракує людям із аутизмом у Львові.
  • На природу, не виїжджаючи зі Львова. Варіант відпочинку на вихідні На природу, не виїжджаючи зі Львова. Варіант відпочинку на вихідні Якщо ви не маєте змоги поїхати на вихідних за місто, то є чудова нагода прогулятися Ботанічним садом Національного лісотехнічного університету України, у якому вже «просинаються» перші рослини. Tvoemisto.tv довідалось, що вже зараз можна побачити у саду на вулиці Генерала Чупринки, 103.
  • На передовій: хто ініціював найбільше змін у міській раді за перші 100 днів? На передовій: хто ініціював найбільше змін у міській раді за перші 100 днів? Громадський рух ЧЕСНО та ЛГО “Комітет виборців України” до 100 днів роботи Львівської міської ради організували публічний захід, де про свої перші місяці роботи прозвітували представники 6-ти фракцій. Найвищі оцінки за більшістю показників отримала Українська Галицька Партія.
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: монастир у Крехові, який полюбляли українські гетьмани Куди поїхати на вихідні зі Львова: монастир у Крехові, який полюбляли українські гетьмани За 35 кілометрів від Львова у селі Крехів, Жовківського району, розташовується монастир, який у часи набігів татар був прихистком мешканцям навколишніх сіл, а за Радянського Союзу – школою для дітей із ментальними хворобами. Монастир,заснований ченцями Києво-Печерської лаври, відвідували Богдан Хмельницький та Іван Мазепа. Нині ж його відреставрували і відкрили для паломників зі всієї України і не тільки. Tvoemisto.tv пропонує на вихідних відвідати святиню із цікавою історією.
  • Чи може церква сповідати через skype? Відповідь священика Чи може церква сповідати через skype? Відповідь священика Сьогодні, у зв’язку зі швидким розвитком інформаційних технологій, до церкви та священнослужителів ставлять багато, на перший погляд, незвичних запитань. Одне із найпоширеніших – «Чи може церква сповідати через skype?». Відповідь на нього дає отець Юстин Бойко.
  • Літературна терапія. Книги, які добре читати разом Літературна терапія. Книги, які добре читати разом У багатьох сім'ях читання дітям на ніч є традицією.
  • Де у Львові вже можна «побачити» весну. Фоторепортаж Де у Львові вже можна «побачити» весну. Фоторепортаж Вже наприкінці цього тижня, 1 квітня, у ботанічному саду Львівського національного університету ім. Франка стартує сезон екскурсій. Нині там саме сезон цвітіння первоцвітів. Tvoemisto.tv дізналося більше про цей ботанічний сад та як туди потрапити на екскурсію.
  • Етно, 70-ті та вінтаж: у Львові завершився Lviv Fashion Week. Фото Етно, 70-ті та вінтаж: у Львові завершився Lviv Fashion Week. Фото У неділю, 27 березня, завершився Lviv Fashion Week, що тривав із середи, 23 березня. Пропонуємо переглянути фото колекцій 5-ти дизайнерів, щоб бути у тренді вже цього літа.
  • Львів’ян запрошують пройтися Хресною дорогою: деталі Львів’ян запрошують пройтися Хресною дорогою: деталі У Хрестопоклінну неділю, 3 квітня, відбудеться хресна дорога вулицями Львова, яку традиційно організовує Львівська архиєпархія УГКЦ за підтримки Львівської міської ради. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Як звикнути до переведення годинників за один день. Поради Як звикнути до переведення годинників за один день. Поради Тепла погода, довгі дні і нестача сну – три ознаки того, що справжня весна вже зовсім поряд, а час ось-ось переведуть на годину вперед.
  • Власна справа, житло чи рідня: на що українці б потратили 100 тис. гривень Власна справа, житло чи рідня: на що українці б потратили 100 тис. гривень Українці по-різному готові витратити 100 000 грн, якби несподівано їх виграли. Звичайно, більшість готові свій виграш конвертували б в «квартирне питання», купівлю машини або вкладення в себе і своїх близьких.
  • Правила життя львів’янки. Ірина Подоляк Правила життя львів’янки. Ірина Подоляк Член депутатської фракції Політичної партії «Об’єднання «Самопоміч», 49 років. «Любити Львів так само емоційно, як боротися зі своїми залежностями. Він є різним: може бути, як упир, а може бути, як фонтан. Не можна ставитись до цього міста рівно – це як у Франка: «Я ж не люблю її з надмірної любови…»».
  • Жіночі футбольні збірні України та Албанії зіграють на «Арені Львів» Жіночі футбольні збірні України та Албанії зіграють на «Арені Львів» У п’ятницю, 8 квітня, на стадіоні «Арена Львів» відбудеться матч кваліфікаційного турніру чемпіонату Європи 2017 року між жіночими національними збірними України та Албанії.
  • «Я просто дякую Богу за кожен день»: львів’янин про свої особливості, дружбу та роботу «Я просто дякую Богу за кожен день»: львів’янин про свої особливості, дружбу та роботу Олександру Малєву – 26. Він любить музику гуртів «Океан Ельзи» та «Скрябін». Багато читає та інколи пише власні вірші. А ще хлопець має багато мрій і … неповносправність. Спеціально для Tvoemisto.tv Сашко розповів про те, як він вчився спілкуватися з людьми, шукав собі роботу і чому батьки для нього залишаються найкращими друзями.
  • Діля поборов рак і вже збирається повертатися до творчості Діля поборов рак і вже збирається повертатися до творчості Колишній учасник гурту «Танок на майдані Конґо», котрий сьогодні найбільше відомий за псевдонімом Діля, за фінансової підтримки друзів та прихильників поборов рак. Про це музикант повідомляє на своїй сторінці у Facebook.
  • У Львові Мар’яна Савка говоритиме про незалежність із Зоєю Казанжи У Львові Мар’яна Савка говоритиме про незалежність із Зоєю Казанжи Друга зустріч у рамках проекту «12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину» відбудеться у Львові вже наступного четверга, 31 березня. Головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка говоритиме про незалежність із письменницею та журналісткою Зоєю Казанжи.
  • У Львові учасників АТО запрошують на роботу у поліцію охорони У Львові учасників АТО запрошують на роботу у поліцію охорони Департамент поліції охорони спільно з Управлінням у справах учасників АТО МВС та Центром надання допомоги учасникам АТО та членам їх сімей започаткували роботу з працевлаштування учасників антитерористичної операції. Серед вакантних посад – поліцейський-водій, охоронець, інженер-електронік. Про це повідомляють в управлінні поліції охорони у Львівській області.
  • Сьогодні у Києві поховали Георгія Гонгадзе Сьогодні у Києві поховали Георгія Гонгадзе Тіло після відповідної церемонії вбитого у 2000 році українського журналіста Георгія Гонгадзе поховали у дворі церкви Миколи Набережного на Подолі в Києві.
  • Правила життя львів’янина. Костя Смолянінов
Правила життя львів’янина. Костя Смолянінов Фотограф, куратор, 45 років. «Фотографія – це мій інструмент творчого дослідження світу. Фотограф – це взагалі будь-хто. Немає різниці маєш ти фотоапарат, чи не маєш».
  • Богдан Волошин про справжніх галичан та «діснейленд» у Львові Богдан Волошин про справжніх галичан та «діснейленд» у Львові Галичина – це окрема маленька цивілізація,з унікальними людьми та історіями, які тепер знайшли відображення у кінострічці «Політ золотої мушки». Комедія, яка нещодавно з’явилася у кінотеатрах, вже встигла викликати резонанс. Про те, що приховують за маскою галичани та чому їм потрібно побачити фільм про себе, а також про Львів, який втрачаємо, батярство, галицьку кухню та мову розповів Tvoemisto.tv Богдан Волошин, письменник, автор «Бурачковицьких хронік», за мотивами яких знято фільм.
  • Правила життя львів’янки. Ліза Токарчук Правила життя львів’янки. Ліза Токарчук Акторка Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва, учасниця гурту «Burdon». «Львів’янин – амбіційний, впертий, гордий. Його легко образити. Дуже часто нас називають «вредними», але завдяки цьому, на мою думку, збереглись традиції. «Вредність» береже. Моя бабця була дуже вредна».
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: атмосферне містечко із органним залом Куди поїхати на вихідні зі Львова: атмосферне містечко із органним залом Старовинні вілли та унікальні будиночки, органний зал, численні сакральні споруди. Це все можна знайти у маленькому містечку на березі Дністра – Самборі. Цими вихідними Tvoemisto.tv пропонує відвідати містечко неподалік Львова, де немає метушні, але є особлива атмосфера.
  • ДЦП успіху і щастю не перепона. Історія львівського перекладача ДЦП успіху і щастю не перепона. Історія львівського перекладача «Попри «довічну» проблему зі здоров’ям (наслідки ДЦП), майже ніколи не сумую і вмію тішитися життям. Переважно тихо-мирно, наче той Толкінів гобіт, сиджу собі за комп’ютером, пообкладавшись книжками та поринувши у черговий переклад, але часом, коли надто вже засиджуся, можу зненацька встругнути якусь авантюру й опинитися, приміром, у човні в гирлі Дунаю або на найвищій дзвіниці Чернігова», – так характеризує себе Андрій Маслюх. Нині він затребуваний у літературних колах перекладач, а друзі знають його як жартівника та вболівальника футбольних «Карпат». Спеціально для Tvoemisto.tv львів’янин розповів, як повірив у себе і попри вади здоров’я навчився жити повним життям.
  • Instagram змінює правила публікації фото Instagram змінює правила публікації фото Сервіс розміщення фотографій Instagram поміняє принципи формування стрічки новин.
  • Гімнастка зі Львова виборола 3 нагороди на «Кубку Афродити». Відео
Гімнастка зі Львова виборола 3 нагороди на «Кубку Афродити». Відео Львів’янка Христина Погранична показала найкращий результат у багатоборстві серед юніорок на престижному міжнародному турнірі «Кубок Афродити» в Греції.
  • Ярослав Грицак: Не відмовляйтесь від їжі. Пожертвуйте своїм часом Ярослав Грицак: Не відмовляйтесь від їжі. Пожертвуйте своїм часом У перший тиждень Великого посту доречно говорити не про політику і не про буденні речі, а, як каже історик Ярослав Грицак, «про справи вищі а вічні».
  • Максим Баландюх: після Непалу мрії стають досяжнішими Максим Баландюх: після Непалу мрії стають досяжнішими Їхати до Непалу на 4 дні – то як дістатися Львова і погуляти лише по Привокзальній. Ця країна настільки різноманітна, що можна багато разів повертатися туди і щоразу відкривати для себе щось нове.
  • Правила життя львів’янки. Галина Шиян Правила життя львів’янки. Галина Шиян Письменниця, перекладачка, 36 років. «Я абсолютна чайперсон. Я не люблю каву і не їм шоколаду».
  • Куди податися у березні: 10 можливостей Куди податися у березні: 10 можливостей Цієї весни для активних людей відбудеться чимало цікавих подій. Пропонуємо ознайомитися із тими, на які варто зареєструватися у березні: від молодіжного форуму United Nations до проектів UNESCO.
  • Іноземці Твого міста: Техасець, який вчить львів’ян працювати по-американськи Іноземці Твого міста: Техасець, який вчить львів’ян працювати по-американськи Львівські любителі мексиканської кухні знають цього чоловіка напевно. Техасець Майкл Бетс – створив свою Америку в центрі Львова, він власник барбекю-ресторану. З ранку до вечора Майкл працює, щоб показати українцям, яким має бути сервіс. Він розвіює ілюзії про Америку та розповів Tvoemisto.tv, як вести бізнес без корупції, що йому порадив мільярдер Дональд Трамп та чому українські жінки сильніші за чоловіків.
  • Де українцям найлегше отримати візу: перелік країн Де українцям найлегше отримати візу: перелік країн Польща несподівано увійшла до списку держав із «суперечливою» візовою практикою.
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: містечко вельмож і ченців над Вирвою Куди поїхати на вихідні зі Львова: містечко вельмож і ченців над Вирвою Поряд із Добромилем над річкою Вирва розташовується Замок Гербуртів, який є найвищим над рівнем моря замком Львівщини. Також у містечку можна відвідати монастир, у якому розпочав служіння Церкві майбутній Митрополит Андрей Шептицький. Цими вихідними Tvoemisto.tv пропонує відвідати невеличке місто за 115 кілометрів від Львова, що стало героєм містичних романів.
  • Куди звертатися львів’янкам, що потерпають від насилля Куди звертатися львів’янкам, що потерпають від насилля Дівчата віком 10-14 років потерпають від насильства на вулиці і в школі, а 15-19 років – в сім’ї. Про це йшлося 9 березня у Львівському прес-клубі, де представники ГО «Центр «Жіночі перспективи» презентували результати дослідження поінформованості дівчат віком 10-19 років про насильство над жінками. Також учасниці організації розповіли, куди у Львові звертатися жінкам, що потерпають від насилля.
  • Львів’ян запрошують на сплав по річці Опір Львів’ян запрошують на сплав по річці Опір У суботу та неділю, 12-13 березня, львів’ян запрошують приєднатись до сплаву по річці Опір від Сколе до Гірного та від Гірного до Стрия (щодня близько 3-4 години на воді).
  • Правила життя львів’янина. Андрій Москаленко Правила життя львів’янина. Андрій Москаленко Заступник міського голови Львова з питань розвитку, 29 років. «В дитинстві мріяв бути корисним. Хотів стати баскетболістом. Але сьогодні я можу бути корисним у мерії, а завтра у фінансових установах».
  • Сьогодні – 202-ий День народження Траса Шеченка. 7 переказів про Кобзаря Сьогодні – 202-ий День народження Траса Шеченка. 7 переказів про Кобзаря Сьогодні виповнюється 202 роки із дня, коли народився видатний український поет та художник і письменник Тарас Шевченко. Пропонуємо 7 переказів-згадок про Кобзаря, які не претендують на 100% правдивість, але яскраво зображують життя митця.
  • В Україні запускають  прямий потяг до Бухареста В Україні запускають прямий потяг до Бухареста «Укрзалізниця» з 18 березня вводить пряме безпересадкове сполучення між Києвом і Бухарестом. Про це повідомляє прес-служба компанії .
  • Завтра – сонячне  затемнення. Як уникнути поганого самопочуття? Завтра – сонячне затемнення. Як уникнути поганого самопочуття? Ключове слово цього затемнення – перезавантаження. Люди чомусь вважають затемнення унікальним явищем, але щороку відбувається два сонячних і два місячних затемнення. У березні на землян чекає традиційний «коридор затемнень», який розпочнеться із повного сонячного затемнення 9 березня і закінчиться місячним затемнення 23 березня.
  • «Треба просто бачити один одного»: львів’ян запрошують на історичні вистави «Треба просто бачити один одного»: львів’ян запрошують на історичні вистави 10 та 11 березня у Львові покажуть унікальні вистави, створені в співпраці з декількома театрами: столичним театром «Золоті ворота» та Івано-Франківським академічним обласним музично-драматичним театром імені І. Франка. Таки чином, львів’яни матимуть нагоду відвідати одразу дві вистави «Сталкер» та «Слава героям», які зачіпають болючі теми української історії.
  • Львівська поетка оголосила сухе голодування на підтримку Савченко Львівська поетка оголосила сухе голодування на підтримку Савченко Поетка Маріанна Кіяновська голодувала 24 години задля підтримки української льотчиці Надії Савченко, яку силоміць утримують в російській в’язниці більше двох років.
  • 50 змій, аксолотль та фретки. Хто живе у квартирах львів 50 змій, аксолотль та фретки. Хто живе у квартирах львів'ян? У кожного з нас була чи є мрія утримувати домашнього улюбленця. Найпопулярніший вибір це, звісно, собака чи кіт. Вони завжди лідирують у списку бажаних тварин. Якщо хочеться придбати неординарного улюбленця, то це може бути не по кишені і, врешті-решт, купуєш чотирилапих пухнастиків. До того ж їх можна обрати у притулку чи у знайомих безкоштовно. Але ми знайшли львів’ян, які здійснили свою мрію і мають незвичайних домашніх улюбленців.
  • Жінка – не кінь: 8 думок  про свято 8 березня Жінка – не кінь: 8 думок про свято 8 березня Коли у світі вперше почали відзначати Міжнародний жіночий день? Який початковий сенс цього свята та коли саме цей сенс «спотворили»? Чому багато українців ще досі сприймають 8 березня по-радянськи? Чому в цей день важливо не лише вітати жінок, а ще й говорити про їх дискримінацію? Які проблеми нерівності залишаються невирішеними й у наш час? Про це і не тільки Tvoemisto.tv розповіла дослідниця Оксана Кісь, яка вже понад двадцять років вивчає жіночі та гендерні питання в українській історії.
  • Львівські волонтери збирають крупи для військових. Куди приносити? Львівські волонтери збирають крупи для військових. Куди приносити? Кулінарний цех Ініціативної групи «Hand Made по-львівськи для Армії руками волонтерів» потребує круп для приготування солодких каш для військових. Про це волонтери повідомляють на сторінці у Facebook.
  • В Україні можуть здешевшати авіаквитки В Україні можуть здешевшати авіаквитки В Україні пропонують виключити з вартості авіаквитка тариф на наземне обслуговування в аеропортах.
  • Чому милостиня – це не лише гроші? Три думки владики Венедикта Чому милостиня – це не лише гроші? Три думки владики Венедикта Цього року початок Великого Посту припадає на 14 березня. Учора під час зустрічі з журналістами Владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ, розповів, чому молитва і милостиня є невід’ємними частинами посту, а також, як можна проявляти своє милосердя, віддаючи не гроші, а щось значно важливіше.
  • Яку партію визнали найпродуктивнішою за 100 днів роботи Львівської міської ради? Дослідження Яку партію визнали найпродуктивнішою за 100 днів роботи Львівської міської ради? Дослідження Громадський рух ЧЕСНО та ЛГО “Комітет виборців України” до 100 днів роботи Львівської міської ради організували публічний захід, де про свої перші місяці роботи прозвітували представники 6-ти фракцій. Найвищі оцінки за більшістю показників отримала Українська Галицька Партія.
  • «Сашко, виходь гулять!» Або чому написи на львівських стінах не є мистецтвом «Сашко, виходь гулять!» Або чому написи на львівських стінах не є мистецтвом На вулицях Львова стало значно більше надписів на стінах. Молодь різнобарвна і хоче крокувати вперед, але ці «графіті» не завжди схвалюють місцеві мешканці, адже вони псують історичні пам’ятки міста і естетичний вигляд житлових будинків. Tvoemisto.tv дізналося, у чому вбачають вирішення проблеми львівські митці та чиновники.
  • Сьогодні – уродини Володимира Івасюка. 10 фото із життя композитора Сьогодні – уродини Володимира Івасюка. 10 фото із життя композитора Сьогодні, 4 березня, Володимиру Івасюкові виповнилося би 67 років. Україна пам’ятає цю особистість як талановитого композитора із трагічною долею. Пропонуємо вам переглянути фото із особистих архівів родичів та друзів Володимира Івасюка.
  • Скільки часу доводиться шукати роботу українцям. Опитування Скільки часу доводиться шукати роботу українцям. Опитування За останні півроку тривалість пошуку роботи в Україні збільшилася і тепер займає від 6 місяців і більше. Про це свідчать результати опитування, проведеного кадровим порталом hh.ua.
  • Чому кожен із нас має право на нерівність? 8 тез Ольги Герасим Чому кожен із нас має право на нерівність? 8 тез Ольги Герасим'юк 26 лютого у Львові стартував проект письменниці та головного редактора «Видавництва Старого Лева» Мар’яни Савки, який передбачає цикл з 12-ти публічних інтерв’ю з відомими жінкам. Першою до міста завітала телеведуча і перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк. Під час бесіди вона розповіла про своє розуміння рівності та щастя, пояснила, чому найцікавіший співрозмовник – незнайомець, а подвійна мораль – наслідок нашого минулого. Tvoemisto.tv занотувало найцікавіше.
  • Львів’ян запрошують на перегляд «шахових» кінострічок Львів’ян запрошують на перегляд «шахових» кінострічок Як повідомляє Львівська міська рада, вже цими вихідними, 5 та 6 березня, Львівський кіноцентр підготував спеціальну програму до Чемпіонату світу з шахів серед жінок.
  • Весна у львівському Центрі міської історії: 5 подій місяця Весна у львівському Центрі міської історії: 5 подій місяця У перший місяць весни Центр міської історії підготував чимало цікавих івентів, серед яких презентація книжки, публічна лекція, робітня для студентів тощо. Пропонуємо ознайомитись із переліком подій і додати щось цікаве до планів на місяць
  • Як зі Львова потрапити на роботу у Twitter: історія Арсена Костенка Як зі Львова потрапити на роботу у Twitter: історія Арсена Костенка У четвертому класі він був у когорті небагатьох однокласників, які не змогли написати мовою програмування BASIC найпростіший алгоритм. А сьогодні 33-річний львів’янин Арсен Костенко – успішний програміст, який бере участь у розробці новітнього сервісу для компанії Twitter.
  • Фото дня: львівський «тягнизуб» встановив рекорд України Фото дня: львівський «тягнизуб» встановив рекорд України У Львові 26 лютого багаторазовий рекордсмен України Олег Скавиш зубами зрушив з місяця та протягнув по колії п'ятисекційний трамвай «Електрон» львівського виробництва вагою 38,5 тонн.
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: Тараканівський форт і Дубенський замок
Куди поїхати на вихідні зі Львова: Тараканівський форт і Дубенський замок Усього за 165 кілометрів від Львова на Рівненщині розташовується унікальний оборонний форт, що є архітектурною пам’яткою 19 століття та замок, який зарахували до 7 чудес України. Tvoemisto.tv пропонує цими вихідними проїхатися місцями, що «дихають» історією.
  • Завтра Львів попрощається із Юрієм Шведою: деталі поховання Завтра Львів попрощається із Юрієм Шведою: деталі поховання Доцент кафедри політології Львівського національного університету імені Івана Франка Юрій Шведа, сьогодні 26 лютого, після тривалої хвороби, відійшов у вічність. Про це повідомляють у прес-службі університету.
  • Онлайн-мапа покриття 3G-інтернету в Україні. Де подивитися? Онлайн-мапа покриття 3G-інтернету в Україні. Де подивитися? В Україні запустили інтерактивну мапу покриття 3G-інтернету операторів Київстар, Vodafone, Lifecell і Трімоб.
  • Компанія «Lego» створила іграшку - неповносправного хлопчика Компанія «Lego» створила іграшку - неповносправного хлопчика Виробник конструкторів «Lego» створив першу в історії фігурку інваліда на віку, таким чином компанія має намір покінчити з «культурною маргіналізацією» дітей з обмеженими можливостями.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!