Новини
Сторінка:12345678910
  • 10 професійних навичок, якими має оволодіти людина до 2020 року 10 професійних навичок, якими має оволодіти людина до 2020 року Які люди будуть на піку кар'єри через 5 років? Інформація зі звіту про майбутнє професій на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.
  • Львів’ян запрошують вивчити 26 ієрогліфів за один майстер-клас Львів’ян запрошують вивчити 26 ієрогліфів за один майстер-клас У вівторок, 23 лютого, в залі з роялем арт-кав'ярні «Квартира 35», що на вулиці Вірменській, 35, відбудеться майстер-клас за авторською спецметодикою Ярослава Дереґи «Мова як текстуальний жест: мова без граматики, або як стати поліглотом».
  • Сьогодні у Львові – лекція Ярослава Грицака. Як потрапити? Сьогодні у Львові – лекція Ярослава Грицака. Як потрапити? Сьогодні, 17 лютого, у Львові відбудеться лекція історика Ярослава Грицака на тему «Пошук рецептів успіху для України». Охочих разом пошукати шляху до процвітання запрошують долучатися.
  • Американський експерт у Львові розкаже про демократію та управління Американський експерт у Львові розкаже про демократію та управління У п’ятницю, 19 лютого, експерт з публічного адміністрування, професорка Troy University з 21-річним досвідом роботи у ФБР Террі Андерсен проведе зустріч на тему «Взаємозв'язок між демократією та ефективним управлінням»
  • У США міста починалися з борделів. А як в Україні? У США міста починалися з борделів. А як в Україні? Як виникали міста? Чому їм вдається заманювати усе більше людей? Що є найдефіцитнішим ресурсом у місті? Чому велика кількість мешканців – це добре для розвитку? На ці та інші питання відповідав фахівець із урбаністики, професор Київської школи економіки Володимир Вахітов. Учора, 15 лютого, він прочитав для львівських студентів лекцію «Вимір міста. Вимірювання місця». Tvoemisto.tv занотувало найцікавіше.
  • Від ІТ до мистецтва: 45 нових безкоштовних курсів від Coursera Від ІТ до мистецтва: 45 нових безкоштовних курсів від Coursera Coursera – один з найвідоміших онлайн-сервісів навчання та дистанційної освіти, запустив 45 нових курсів, які можна пройти безкоштовно. Тематика нових спеціалізацій надзвичайно різноманітна: від бізнес-англійської та програмування додатків для Android до фотографії та графічного дизайну.
  • Безкоштовні курси англійської від Британської Ради. Де зареєструватись? Безкоштовні курси англійської від Британської Ради. Де зареєструватись? Із нагоди Року англійської мови в Україні Британська Рада дарує можливість безкоштовно покращити рівень володіння англійською мовою у рамках курсу LearnEnglish Pathways. Отримають таку можливість перші 500 українців, які заповнять аплікаційну форму.
  • Борис Ґудзяк про необхідність вміти слухати, любити та сміятися Борис Ґудзяк про необхідність вміти слухати, любити та сміятися Владика Борис (Ґудзяк), єпископ УГКЦ та президент УКУ розповів про те, чому українцям важливо навчитися слухати ближніх, який потенціал перед нами відкриває почуття любові та чому потрібно сміятися
  • З’явився безкоштовний онлайн-курс, який навчає створювати презентації З’явився безкоштовний онлайн-курс, який навчає створювати презентації Онлайн-ресурс Prezi створив 60-хвилинний курс англійською мовою, який буде цікавим для підприємців, маркетологів, контент-менеджерів та всіх, хто хоче вміти «чіпляти» аудиторію за допомогою якісних презентацій.
  • Які професії зникнуть через 10 років? Які професії зникнуть через 10 років? Технологічний прогрес та розвиток штучного інтелекту у найближчі 10 років спричинить зникнення багатьох звичних нам професій. Про це йдеться у звіті Bank of America.
  • Вікторія Бриндза: Українські громадяни думають про суспільство краще, ніж про себе – це феномен Вікторія Бриндза: Українські громадяни думають про суспільство краще, ніж про себе – це феномен В Україні презентували результати дослідження «Як змінюється суспільство Нової України», де організатори пропонували респондентам відповісти на два запитання: як змінилися люди (суспільство), що оточують респондента та як змінився сам респондент.
  • Стажування в Німеччині для молодих управлінців. Як долучитись? Стажування в Німеччині для молодих управлінців. Як долучитись? Один із найпотужніших підприємницьких фондів Німеччини – Фонд Роберта Боша, запрошує молодих управлінців до участі у програмі «Коледж імені Карла Фрідріха Гьорделера «Good Governance», спрямованій на підвищення рівня кваліфікації нової генерації управлінців із різних країн Європи.
  • 10 іноземних книжок, що стали кращими минулоріч 10 іноземних книжок, що стали кращими минулоріч Престижні літературні відзнаки – один із головних критеріїв визначення щорічного переліку найкращих книжок світу. Додатковими критеріями залишаються обсяги продажів (хоча тут доводиться викреслювати розмальовки й масове чтиво), а також кількість відгуків у пресі. Пропонуємо 10 книжок, які світ визнав кращими у 2015-му.
  • Карпати засипало снігом: фото із 5-ти найбільших зимових курортів Карпати засипало снігом: фото із 5-ти найбільших зимових курортів Грудень не дуже тішив лижників сприятливою погодою, а от перший місяць 2016-го приніс у Карпати сніг і мороз. Пропонуємо подивитись, як нині «почуваються» найбільші гірськолижні курорти України.
  • Шість безкоштовних онлайн-курсів, щоб оволодіти англійською Шість безкоштовних онлайн-курсів, щоб оволодіти англійською Англійська мова сьогодні просто необхідна, щоб досягти успіху у багатьох сферах та й для саморозвитку. Тому пропонуємо шість онлайн-курсів, що допоможуть повправлятися в англійській та покращити свої знання.
  • Рецепт щастя: результати найдовшого у світі експерименту Гарвардського університету
Рецепт щастя: результати найдовшого у світі експерименту Гарвардського університету Дослідники з Гарварду впродовж 75 років стежили за життям, здоров'ям та самопочуттям 724 чоловіків з підліткового віку і до смерті.
  • Змінюватися з початку року: безкоштовні онлайн-курси зими Змінюватися з початку року: безкоштовні онлайн-курси зими Зимові канікули – прекрасний шанс відпочити від шаленого темпу життя, роботи та навчання. Нарешті можна виділити трохи часу для саморозвитку: прочитати хорошу книгу або ж пройти інформативні онлайн-курси, які будуть значно кориснішими за монотонні лекції в сірих університетських аудиторіях. До вашої уваги список найцікавіших онлайн-курсів, які стартують вже цієї зими.
  • 7 відеолекцій про Львів, урбаністику, євреїв та «комуналку» 7 відеолекцій про Львів, урбаністику, євреїв та «комуналку» Бажаєте дізнатися більше про психологічні особливості мешканців «комуналок», подолати кілька стереотипів про євреїв, краще зрозуміти ментальність жителів Донбасу, з’ясувати, чому «модерністське місто померло» та як змінювалося ставлення до шлюбу протягом останніх двохсот років? Тоді ця підбірка буде цікавою для вас. Пропонуємо записи різнотематичних лекцій та майстер-класів, які відбулися упродовж минулого року та опубліковані у відеоархіві Центру міської історії.
  • У мережі з У мережі з'явились онлайн-курси з бізнес-англійської: де зареєструватися? Громадський проект масових відкритих онлайн-курсів Prometheus відкрив реєстрацію на безкоштовні курси з бізнес-англійської. Навчання розпочнеться з 24 січня 2016 року.
  • Львів’ян запрошують на лекцію про Франка-фемініста Львів’ян запрошують на лекцію про Франка-фемініста У четвер, 17 грудня, в кав’ярні «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35) відкриту лекцію «Франко і жіночий дискурс» прочитає літературознавиця Марта Госовська.
  • Онлайн-курс Основи програмування від Гарвардського університету. Де зареєструватись? Онлайн-курс Основи програмування від Гарвардського університету. Де зареєструватись? Prometheus відкриває реєстрацію на перекладений українською мовою безкоштовний онлайн-курс Гарвардського університету CS50 Основи програмування. Одночасно з онлайн-курсом будуть відкриті безкоштовні групи офлайн-підготовки в провідних університетах десяти міст України: Києві, Львові, Харкові, Одесі, Дніпропетровську, Запоріжжі, Маріуполі, Миколаєві, Кривому Розі та Вінниці.
  • Куди податись у грудні: гранти, стажування, можливості Куди податись у грудні: гранти, стажування, можливості Стажування у NASA чи Google, журналістська практика у французькому медіа та робота з дітьми на волонтерських засадах – пропонуємо 7 варіантів стажувань грудня для студентів і молодих спеціалістів.
  • Як організувати свій робочий простір. 6 порад Як організувати свій робочий простір. 6 порад Щоб організувати свій робочий простір, не потрібно чекати особливого знаку або дня. Просто запитайте себе: «Мені це потрібно? Я цим користуюся? Мені це подобається? »- і видаліть все, на що відповідали «ні». Також рекомендуємо ще 5 порад до дії, щоб прибирання відбулося і надалі траплялася знову і знову.
  • ТОП-5 ресурсів для пошуку можливостей за кордоном ТОП-5 ресурсів для пошуку можливостей за кордоном Для тих, хто шукає можливостей для подорожей, навчання чи роботи за кордоном пропонуємо підбірку сайтів, на яких можна знайти ґранти, конкурси, вакансії, стажування, міжнародні проекти, літні школи, тощо.
  • Де у Львові можна безкоштовно вивчати литовську Де у Львові можна безкоштовно вивчати литовську Понад 3 мільйони людей у світі сьогодні розмовляють литовською мовою. У Львові є чимало мовних курсів, де пропонують вивчення цієї мови, але всі вони – платні. Однак, як з’ясувало Tvoemisto.tv, у Львові таки існує безкоштовна альтернатива – Школа літуаністики ім. М.К. Чюрльоніса та Центр балтистики.
  • В Україні триває Європейський конкурс наукової фотографії. Як взяти участь В Україні триває Європейський конкурс наукової фотографії. Як взяти участь Європейський конкурс наукових фотографій проходить на міжнародному та локальному етапах і має на меті залучити науковців та людей, яким цікава наука, до редагування Вікіпедії та поліпшення ілюстративності статей наукової тематики. Українська частина конкурсу завершується, але до 31 жовтня ще можна взяти участь у конкурсі.
  • Що допоможе адаптуватись до зимового часу. 4 поради Що допоможе адаптуватись до зимового часу. 4 поради У ніч з суботи на неділю Україна перейде на зимовий час. Такий перехід для організму людини не лишається без наслідків. Тому потрібно допомогти перейти організму на новий час. Пропонуємо кілька порад, що допоможуть це зробити.
  • З З'явилися онлайн-курси для підприємців і стартаперів. Де реєструватися? З 21 жовтня на сайті неприбуткового проекту Prometheus відкрито реєстрацію на два нових цикли масових онлайн-курсів. Користувачі зможуть вивчати підприємництво та громадянську освіту.
  • З чого почати успішну кар З чого почати успішну кар'єру в IT? Перелік онлайн-платформ й курсів Як потрапити в ІТ індустрію та побудувати успішну кар’єру, які онлайнові платформи та стаціонарні курси використовувати для того, щоб стати професійним програмістом, розповів керівник львівського ІТ Кластеру Степан Веселовський
  • Уроки архітектури Твого міста: Львів у мурах Уроки архітектури Твого міста: Львів у мурах Львів здавана приваблює туристів старими вуличками та своєрідною архітектурою різних часів. Хочете дізнатися, чому пам’ятки княжого міста є особливими? Або чи є у Львові бодай одна споруда, яку можна назвати готичною? Tvoemisto.tv продовжує спецпроект «Уроки архітектури Твого Міста», у якому демонструє на прикладі різних споруд Львова, які з них найкраще відображають чи поєднують той чи інший архітектурний стиль. Сьогодні ми розповімо про оборонні мури, які є родзинкою нашого міста для туристів. А колись – по-справжньому оберігали Львів від загарбників та навіть були своєрідним «соціальним бар’єром» між тодішніми львів’янами й мешканцями околиць.
  • 8 онлайн-платформ для навчання ІТ 8 онлайн-платформ для навчання ІТ У Львові дедалі більшої популярності набирає ІТ-індустрія. Результатом розвитку цієї галузі стала наймасштабніша в Західній Україні конференція Lviv IT Arena на якій зібрались 100 спікерів зі всього світу. Tvoemisto.tv зібрало онлайнові платформи на яких можна вивчити або вдосконалити свій рівень знань із програмування, веб-дизайну, HTML, CSS чи JavaScript.
  • Як стати позитивною людиною: 6 кроків Як стати позитивною людиною: 6 кроків Головна причина, через яку ми шукаємо шляхи покращення самих себе - це бажання бути щасливими. Але щастя – це ментальний стан, тому його «тренування» має важливе значення.
  • Керування автомобілем на ожеледиці. 11 порад Керування автомобілем на ожеледиці. 11 порад Хоча в ожеледь рекомендують відмовитися від використання автомобіля, багатьом все ж таки доводиться випробовувати свої навички водіння на слизькій дорозі.
  • Те, що ви не знали про прикордонну службу. 16 фактів Те, що ви не знали про прикордонну службу. 16 фактів При перетині українського кордону, не всі розуміють, які відмінності у роботі прикордонників та митників. Про себе працівники прикордонної служби говорять що «ми перші, хто зустрічає, і останні, хто проводжає». Tvoemisto.tv пропонує кілька цікавих фактів про тих, хто не лише стереже кордони.
  • 9 книжок, виданих у Львові, отримали премію «Книга року ВВС-2015» 9 книжок, виданих у Львові, отримали премію «Книга року ВВС-2015» ВВС Україна оприлюднила Довгі списки літературної премії «Книга року ВВС-2015» та «Дитяча Книга року ВВС-2015». Пропонуємо вам із ними ознайомитись.
  • Як підготуватися до співбесіди. 6 порад Як підготуватися до співбесіди. 6 порад На співбесіді, крім питань про досвід і навики, майже завжди можна почути серію більш загальних питань. Наприклад, у чому ваші сильні та слабкі сторони, чому ви вважаєте себе кращим кандидатом тощо. Зазвичай їх мета – зрозуміти вашу мотивацію, з'ясувати ваші амбіції, розібратися, які у вас переваги у порівнянні з іншими кандидатами. Ці питання, як правило, є типовими, проте варіацій таких питань може бути чимало. Якщо ви дійсно хочете проявити себе на співбесіді кращим чином, варто бути готовим відповісти на будь-який з варіантів. У цьому може допомогти невелика «домашня робота».
  • Львів’ян запрошують на виставку наукового мистецтва Львів’ян запрошують на виставку наукового мистецтва У Львові Державний природознавчий музей НАН України запрошує 1-13 жовтня на виставку Bio- і Science Art «Культивовані Культури», прем'єра якої відбулася у цьому році на 16-му Бієнале медійного мистецтва у Вроцлаві WRO 2015. Про це повідомляють у музеї.
  • Як безпечно їздити з дитиною в авто. 5 порад Як безпечно їздити з дитиною в авто. 5 порад Кожен водій рано чи пізно стає батьком, і з цього щасливого моменту він стає відповідальним за самих вразливих пасажирів в своєму автомобілі - дітей.
  • Як швидко вивчити мову: 10 порад від поліглота Як швидко вивчити мову: 10 порад від поліглота Бенні Льюіс – один з найвідоміших сучасних поліглотів, який об’їздив півсвіту, виступає з промовами на конференції TEDx, веде семінари та власний сайт «Вивчити мову за три місяці». Ця людина вражає та надихає взятись за навчання просто зараз. Бенні має свої методи та корисні поради для тих, хто бажає швидко та ефективно вивчати мови. Пропонуємо вам кілька з них.
  • Три рецепти медової випічки від галицьких господинь Три рецепти медової випічки від галицьких господинь На Галичині віддавна лікувалися медом, споживали його у їжу, готували хмільні напої, а також із ним випікали різноманітну здобу, що смакувала і дітям і дорослим. Пропонуємо вам кілька рецептів медової випічки, переписаних від файних господинь.
  • Як (само)організуватися: 8 важливих законів тайм-менеджменту Як (само)організуватися: 8 важливих законів тайм-менеджменту Пропонуємо вам кілька законів самоорганізації, завдяки яким не тільки підвищується ефективність діяльності, а й відкриваються нові резерви. Наприклад, з'являється більше часу для відпочинку.
  • Чому доброта – ключовий фактор щастя. 15 фактів Чому доброта – ключовий фактор щастя. 15 фактів Дослідження свідчать, що доброта – ключовий фактор щастя та найголовніший фактор для щасливого шлюбу та довгої дружби.
  • Для тих, хто хоче вивчати англійську. Топ-8 підручників онлайн Для тих, хто хоче вивчати англійську. Топ-8 підручників онлайн Щороку Британська Рада нагороджує найкращі англомовні освітні ресурси премією ELTons. Пропонуємо 8 найцікавіших номінантів та переможців премії останніх років. Ці сторінки та додатки будуть корисними як викладачам, так і тим, хто опановує мову самостійно.
  • 11 безкоштовних онлайн-інструментів для створення інфографіки 11 безкоштовних онлайн-інструментів для створення інфографіки Пропонуємо вам підбірку безкоштовних онлайн-ресурсів, які допоможуть створити інфографіку на потрібну тему, намалювати інтерактивні графіки та навіть візуалізувати резюме.
  • Коли варто перепочити в дорозі за кермом. 5 ознак Коли варто перепочити в дорозі за кермом. 5 ознак Олег Радул – досвідчений мандрівник, який написав текст-попередження про те, коли варто зупинитися на перепочинок, а не продовжувати рух за кермом автомобіля.
  • Як їздити восени: поради автомобілістам Як їздити восени: поради автомобілістам Переважна більшість водіїв осінь не дуже люблять – надто вже багато проблем вона створює: вічно пітніє скло автомобіля, через дощі у великих містах постійно утворюються затори, варто лиш трохи додати газу на вільній ділянці дороги, як виникає підвищений ризик потрапити в аварію. Поради про те, як восени їздити без пригод.
  • Лекція про відповідальність суддів у Львові. Де переглянути онлайн? Лекція про відповідальність суддів у Львові. Де переглянути онлайн? У середу, 16 вересня, о 16:00 у конференц-залі Українського католицького університету відбудеться Відкрита лекція старшого слідчого Комісії з суддівських кваліфікацій штату Джорджія (США) Річарда Хайда на тему «Стандарти суддівської дисципліни: що є дієвим». Зацікавлених у темі львів’ян запрошують відвідати лекцію, а переглянути подію онлайн можна буде на Tvoemisto.tv.
  • Як досягнути більшого? 12 тез Шимона Переса до українців Як досягнути більшого? 12 тез Шимона Переса до українців 92-річний Шимон Перес, дев'ятий президент Ізраїлю, виголосив один з найбільш мотивуючих, на думку учасників, спічів Ялтинської Європейської Стратегії (YES), яка завершилася сьогодні у Києві. Він говорив про лінощі, сміливість і сподівання.
  • Уроки архітектури Твого міста: пам’ятки княжого Львова Уроки архітектури Твого міста: пам’ятки княжого Львова Львів здавана приваблює туристів старими вуличками та своєрідною архітектурою різних часів. Хочете дізнатися, чому пам’ятки княжого міста є особливими? Або чи є у Львові бодай одна споруда, яку можна назвати готичною? Tvoemisto.tv розпочинає спецпроект «Уроки архітектури Твого Міста», у якому покаже на прикладі різних споруд Львова, які з них найкраще відображають чи поєднують той чи інший архітектурний стиль. Сьогодні ми розповімо про споруди, які пам’ятають часи, коли Львів був величним княжим містом.
  • 20 заповідей Матері Терези 20 заповідей Матері Терези Мати Терезу називають найвпливовішою жінкою світу, а її життя – найбільшою подією ХХ століття. Досягнення маленької тендітної черниці справді вражають, а її особистість виняткова за значенням для всього людства.
  • Переселенців та львів’ян запрошують на курси української мови Переселенців та львів’ян запрошують на курси української мови У Львові стартують безкоштовні курси української мови для переселенців, долучитися до яких можуть і львів’яни.
  • 10 правил бізнесу від митрополита Андрея Шептицького 10 правил бізнесу від митрополита Андрея Шептицького Про соціальне підприємництво митрополита Андрея, та правила, на які він опирався.
  • Що ви не знали про книги? 30 маловідомих фактів Що ви не знали про книги? 30 маловідомих фактів Читати про книги так само цікаво, як і читати самі книги. Часто одна деталь може змінити сприйняття оригінального тексту. У підбірці – книжкові факти, яких ви могли не знати.
  • Користування залізницею в Україні. 7 базових прав Користування залізницею в Україні. 7 базових прав Дотримуючись цих прав, та вимагаючи їх виконання зі сторони працівників залізниці, можна значно полегшити користування послугами Укрзалізниці
  • Тиждень без підзарядки: для iPhone розробили новий акумулятор Тиждень без підзарядки: для iPhone розробили новий акумулятор Британська фірма Intelligent Energy заявила, що їй вдалося розробити акумулятор, що дозволяє iPhone 6 протягом тижня працювати без підзарядки.
  • Де шукати гранти? Список фондів та порад Де шукати гранти? Список фондів та порад Для багатьох організацій грант - це можливість перейти на якісно інший рівень роботи. Саме тому важливо вміти цієї можливістю користуватися та дивитися на потенційних грантодавців з позиції довгострокового партнерства. Власне так і є – грантодавці за умови успішної співпраці стають Вашими важливими клієнтами – клієнтами на інтелектуальний продукт, який Ви пропонуєте своїми проектами, рішеннями.
  • Кого послухати під час Днів модернізму у Львівській ратуші: 5 виступів Кого послухати під час Днів модернізму у Львівській ратуші: 5 виступів Із 25 до 29 серпня у Львові відбудеться просвітницький проект «Дні модернізму у Ратуші: архітектура, урбаністичні візії, спадщина», під час якого лектори з Амстердаму, Києва, Львова, Москви та Роттердаму розповідатимуть про містобудування у ХХ столітті, а також демонструватимуть найкращі світові зразки переосмислення модерністської спадщини.
  • Що почитати? 80 найкращих українських книг останнього десятиліття Що почитати? 80 найкращих українських книг останнього десятиліття Оприлюднено список найкращих українських художніх книг за останні десять років.
  • У Львові Школа соціального підприємництва запрошує на навчання	У Львові Школа соціального підприємництва запрошує на навчання Інститут міста оголошує набір у Школу молодіжного соціального підприємництва, яка відбуватиметься в рамках створення Інкубатора Молодіжного Підприємництва (Youth Entrepreneur Incubator (YEI). До участі запрошують студентів останніх років навчання, комерційні підприємці, соціальні підприємці-початківці, соціальні активісти.
  • Які російські книжки заборонили ввозити в Україну. Перелік Які російські книжки заборонили ввозити в Україну. Перелік Україна склала "чорний список" заборонених до ввезення книг. Держкомтелерадіо заборонив ввезення в Україну 38 книг з метою запобігання застосування Росією проти українців "методів інформаційної війни".
Сторінка:12345678910
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!