Новини
Сторінка:12345678910
  • 20 секретів, які значно спростять роботу з Microsoft Word 20 секретів, які значно спростять роботу з Microsoft Word Пропонуємо 20 секретів, які допоможуть спростити роботу з Microsoft Word. Якщо ви часто користуєтеся цією програмою на роботі, то вони можуть добряче зекономити вам час.
  • Де вивчати мистецтво онлайн: реєстрація Де вивчати мистецтво онлайн: реєстрація Триває реєстрація на безкоштовний e-mail курс з мистецтва. З 10 серпня по 10 вересня «Поштова школа з мистецтва» надаватиме 15 уроків із мистецтвознавства.
  • Як ефективно вивчати мови: 10 порад Як ефективно вивчати мови: 10 порад Із року в рік все більше українців прагнуть оволодіти іноземними мовами. Добре знання мов відкриває нові можливості для подорожей та кар’єрного росту. Пропонуємо корисні поради від людини, яка знала 16 мов.
  • Роман «Улісс» Джойса вперше вийде українською Роман «Улісс» Джойса вперше вийде українською У «Видавництві Жупанського» готують до друку роман Джейса Джойса «Улісс». Класичний твір світової літератури вперше вийде українською мовою у повному обсязі. Книжку планують видати до цьогорічного Форуму видавців у Львові, який пройде 9-13 вересня.
  • Львівська школа джазу набирає учнів Львівська школа джазу набирає учнів Львівська школа джазу та сучасної музики оголосила додатковий набір учнів на 2015-2016 рр. Молодих талантів запрошують на навчання за спеціальностями вокал, барабани, клавіші, гітара, бас-гітара (контрабас), саксофон.
  • Правила життя Митрополита Андрея Шептицького. Відео Правила життя Митрополита Андрея Шептицького. Відео В Україні вшановують 150-річчя з дня народження Митрополита Андрея Шептицького. Tvoemisto.tv публікує 11 правил із життя Митрополита, які є актуальними донині.
  • Львів’ян запрошують на «Єврейські дні у Ратуші». Програма Львів’ян запрошують на «Єврейські дні у Ратуші». Програма У Львові відбудуться лекції, дискусії та бесіди під назвою «Єврейські дні у Ратуші: спільна спадщина та відповідальність», які проведуть науковці та дослідники з України, Польщі та Сполучених Штатів Америки.
  • Учені знайшли найстаріший у світі Коран Учені знайшли найстаріший у світі Коран Вчені університету у Бірмінгемі віднайшли те, що може вважатися найстародавнішим Кораном у світі. Знахідка свідчить про те, що людина, яка її створювала, імовірно, жила у часи пророка Магомета.
  • У мережі з’явився масивний архів історичного відео. Де переглянути? У мережі з’явився масивний архів історичного відео. Де переглянути? Інформаційна агенція Associated Press та документальний архів British Movietone відкрили доступ до величезного архіву документальних зйомок. Загалом оцифрували більше мільйона хвилин відеоматеріалів і завантажили їх на відеохостинг YouTube.
  • З’явились безкоштовні е-курси з вивчення польської та білоруської З’явились безкоштовні е-курси з вивчення польської та білоруської Польсько-український портал “Порт Європа” запустив безкоштовний е-курс білоруської мови для українців. Також на сайті функціонує е-курс польської мови, на який вже записалися понад 55 тисяч осіб.
  • У Львові буде відкритий університет. Де подивитись онлайн? У Львові буде відкритий університет. Де подивитись онлайн? 25 липня у Львові в межах християнського фестивалю "Вітер На-дії" "відбудеться Відкритий університет "Відкривай світ!", в межах якого фахівці прочитають лекції про натхнення, соціальні медіа та цінність вчення митрополита Андрея Шептицького. Відкритий університет проходитиме у конференц-залі УКУ з 12.00 до 18.00, онлайн-трансляцію заходів можна буде переглянути на сайті tvoemisto.tv.
  • Як правильно розпоряджатися персональними коштами? 5 порад від експерта Як правильно розпоряджатися персональними коштами? 5 порад від експерта Гроші люблять лік. Це правило стосується як фондів великих компаній, так і фінансів окремої людини. Тож правильно управляти особистими доходами й видатками мають не лише бізнесмени, а й пересічні українці. Як правильно розпоряджатися персональними коштами, Tvoemisto.tv вирішило дізнатися у фінансового директора Львівської бізнес-школи (LvBS) Українського католицького університету. Пропонуємо ознайомитися з 5-ма основними порадами експерта.
  • 10 затишних та маловідомих європейських міст 10 затишних та маловідомих європейських міст Ми звикли до Львова і його атмосфери. Та все ж часом хочеться побачити інші місця і міста, котрі були би схожі на Львів. Таких міст і містечок в Європі чимало, та не всі про них знають. Tvoemisto.tv пропонує Вам зануритися в атмосферу історичної Європи та дослідити маловідомі факти затишних міст.
  • Як замінити запозичене слово рідним Як замінити запозичене слово рідним Щодня ми використовуємо у своєму мовленні купу запозичень. Проте багато людей навіть не здогадуються, що ці слова мають чудові власне українські відповідники. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитися із часто вживаними.
  • Українці на шляху до щастя: 9 тез Євгена Головахи Українці на шляху до щастя: 9 тез Євгена Головахи Соціолог Євген Головаха пояснив різницю між особистим і колективним щастям та розповів, чого бракує українцям, щоб стати щасливими.
  • Де львів’яни можуть навчатися англійської безкоштовно? Де львів’яни можуть навчатися англійської безкоштовно? Британська Рада запустила безкоштовний онлайн-курс «Exploring English: Language and Culture» для вивчення англійської мови. Он-лайн навчання триватиме займатиме близько двох годин часу на тиждень, а триватиме усього півтора місяця.
  • Львівська бізнес-школа запрошує обговорити нову міфологію України Львівська бізнес-школа запрошує обговорити нову міфологію України Завтра, 9 липня, Львівська бізнес-школа УКУ запрошує на відкриту зустріч з Тетяною Ждановою, координатором проекту «Нова міфологія України», експертом із брендінгу.
  • Як обрати хобі до душі. Шість порад Як обрати хобі до душі. Шість порад Хочете проводити вільний час приємно і з користю? Знайдіть заняття до душі. Хобі допоможе відволіктися від буденних справ, зніме напругу і позбавить від стресу. Tvoemisto.tv підготувало 6 порад, які допоможуть обрати захоплення.
  • Мінкульт шукає креативні ідеї. Як запропонувати львів Мінкульт шукає креативні ідеї. Як запропонувати львів'янам? Міністерство культури України запустило онлайн-опитування «Креативна Україна». Із його допомогою планують відшукати ініціативи, які б сприяли розвитку сучасної української культури.
  • Як удосконалити своє мовлення. 5 порад Як удосконалити своє мовлення. 5 порад Мова для людини – це не лише спосіб висловлення думок, але й інструмент формування власного іміджу. Tvoemisto.tv підготувало 5 порад, які допоможуть стати красномовнішим.
  • Прочитати і не забути книжку: 4 корисні поради Прочитати і не забути книжку: 4 корисні поради Як саме наш мозок зберігає інформацію, які є рівні читання, та як досягти того, щоби прочитана книжка дійсно відкладалася в пам'яті – Tvoemisto.tv подає для цього пояснення та поради експертів.
  • Електронні книжки українською: де придбати? Електронні книжки українською: де придбати? Про піратство у галузі авторського права сьогодні говориться багато, але не завжди потенційним споживачам такої продукції відомо, де можна купити її ліцензійні відповідники. Навіть Google при пошуку книжки, фільму, музики тощо видає у першу чергу купу піратських сайтів, де їх можна скачати безкоштовно. Тож для тих бібліоманів, які не хочуть порушувати авторські права, пропонуємо книгарні, де можна придбали ліцензійні електронні книжки. І так: там є навіть безкоштовні примірники.
  • Топ-5 лекцій та дискусій у Львові цього тижня Топ-5 лекцій та дискусій у Львові цього тижня Цього тижня у Львові відбудеться багато цікавих подій у рамках проекту «ДонКульт». Пропонуємо вам підбірку лекцій, які допоможуть розкрити Донбас по-новому.
  • Безкоштовне вивчення польської онлайн. Де зареєструватись Безкоштовне вивчення польської онлайн. Де зареєструватись Польський інтернет-портал «Порт Європа» організував безкоштовний онлайн-курс вивчення польської мови для українців та української для поляків.
  • 7 помилок під час вивчення англійської: як уникнути? 7 помилок під час вивчення англійської: як уникнути? Вивчення англійської мови – процес нескладний, проте коли щось пішло не так, задоволення та прогресу від набуття нових знань ви можете і не отримати. Пропонуємо вам найпоширеніші помилки тих, хто таки взявся вивчати іноземну мову, а також кілька рецептів, як цих помилок не допустити.
  • Львів’ян кличуть на гру-симуляцію «Евакуація з планети Земля» Львів’ян кличуть на гру-симуляцію «Евакуація з планети Земля» Молодих львів'ян запрошують взяти участь в унікальному проекті інноваційних методів освіти із посиленим профорієнтаційними елементами. Найактивнішій із команд обіцяють винагороду.
  • Конкурси для творчих особистостей. 5 пропозицій червня Конкурси для творчих особистостей. 5 пропозицій червня Пропонуємо вам 5 конкурсів, на участь в яких ще можна податися цього місяця. Серед переліку ви знайдете варіанти для молодих літераторів, режисерів, журналістів, художників та інших людей, які не уявляють свого життя без творчості.
  • В Інтернеті з’явилась українська заміна соцмережі "Вконтакте" В Інтернеті з’явилась українська заміна соцмережі "Вконтакте" В українському Інтернет-сегменті з'явилася нова соціальна мережа "Козакам". Її інтерфейс дуже нагадує російську соціальну мережу "Вконтакте". Вона має практично й ті самі розділи, але орієнтована на справжніх українських козаків і козачок
  • Львів’ян запрошують на лекцію, що допоможе зрозуміти Донбас Львів’ян запрошують на лекцію, що допоможе зрозуміти Донбас У Львові відбудеться лекція найбільш цитованого в Україні дослідника Донбасу, американського професора Гіроакі Куромії "Еніґма Донбасу: як зрозуміти його минуле й сучасне". Послухати лекцію охочі зможуть вже 16 червня.
  • Як жінкам збудувати кар’єру в  IT-сфері. П’ять порад Як жінкам збудувати кар’єру в IT-сфері. П’ять порад IT -сфера в Україні - найдинамічніша за розвитком. Вона постійно залучає нових фахівців, і цим збільшує попит для програмістської освіти. Утім, цю сферу переважно асоціюють із чоловіками, поширюючи стереотип, що жінкам, особливо без IT-освіти, нічого у ній шукати. Галина Ружитська із компанії LEZGRO розповіла про стереотипи та дала поради як їх подолати. На виставці Career4IT, яка відбулась у Львові, вона говорила про п’ять важливих ідей для жінок-працівників IT-сфери.
  • У липні з’явиться 10 версія Windows. Хто зможе встановити? У липні з’явиться 10 версія Windows. Хто зможе встановити? Учора в Microsoft офіційно оголосили дату релізу наступної версії своєї операційної системи Windows 10 – вона з’явиться 29 липня цього року.
  • У Львові обговорять найактуальніші питання оподаткування У Львові обговорять найактуальніші питання оподаткування Завтра, 21 травня, у Львові відбудеться безкоштовний семінар для платників податків-юридичних осіб.
  • 25 закордонних програм, на які варто податись у травні 25 закордонних програм, на які варто податись у травні Якщо не знаєте чим зайнятись на вихідних, яких у травні доволі багато – зареєструйтесь на щось цікаве і ваше літо стане незабутнім. Пропонуємо перелік форумів, фестивалів, конкурсів та ще багато цікавих можливостей, які можуть стати вам у нагоді.
  • Сьогодні – День святого Юрія. 5 фактів про покровителя Львова Сьогодні – День святого Юрія. 5 фактів про покровителя Львова Християни східного обряду 6 травня вшановують пам’ять святого Юрія. Із особливою увагою це свято відзначають львів’яни, адже святий Юрій – покровитель нашого міста.
  • Топ-10 безкоштовних ресурсів для вивчення англійської Топ-10 безкоштовних ресурсів для вивчення англійської Вивчити англійську мову онлайн стає простіше. Пропонуємо вам підбірку ресурсів, де можна безкоштовно слухати аудіо-книги, спілкуватись з іноземцями та підтягнути граматику.
  • Як сформувати цікаву стрічку у Фейсбук. Шість кроків Як сформувати цікаву стрічку у Фейсбук. Шість кроків Як зробити так, щоб ваша стрічка новин у Фейсбук не була перевантажена зайвою інформацією, а набридливі додатки не присилали вам сповіщень? Перше, що треба зробити – відписатися від тих, хто засмічує вашу стрічку непотрібною інформацією.
  • У Львові розкажуть про "комуналки" та їх вплив на ментальність У Львові розкажуть про "комуналки" та їх вплив на ментальність 21 квітня усіх бажаючих запрошують на лекцію професора Іллі Утєхіна «Антропологія радянської комунальної квартири і пострадянське місто». Захід відбудеться у приміщенні УКУ (вул. Козельницька, 2а, аудиторія 405). Початок о 16.00.
  • 20 тисяч історичних карт зі всього світу. Де завантажити? 20 тисяч історичних карт зі всього світу. Де завантажити? База містить понад 20 тисяч історичних карт. Львів’янам можуть бути особливо цікаві детальні топографічні карти Галичини у складі Австро-Угорщини.
  • Як поворожити на книжках онлайн? Як поворожити на книжках онлайн? В українському інтернет-просторі з'явився сайт, де можна поворожити на книжках у режимі онлайн. Серед авторів як улюблені українські, так і відомі закордонні майстри слова.
  • У Львові проведуть майстер-клас для дівчат-айтішниць. Як долучитись У Львові проведуть майстер-клас для дівчат-айтішниць. Як долучитись Проектування, прототипування та кодування стане ближчим для львівських дівчат, які хочуть спробувати себе в ІТ-сфері. Воркшоп, метою якого є залучення жінок до світу програмування, пройде у Львові у суботу, 18 квітня.
  • 5 можливостей для навчання у Львові в квітні 5 можливостей для навчання у Львові в квітні У Львові весна розпочинається цікавими ініціативами і можливостями. Пропонуємо вам ТОП-5 пропозицій квітня, що допоможуть здобути корисні знання у рідному місті.
  • 5 причин, чому громадським організаціям варто започатковувати стартапи 5 причин, чому громадським організаціям варто започатковувати стартапи Громадські організації в Україні функціонують переважно на волонтерських засадах або працюють точково, реалізуючи проекти за кошти донорів. Їх часто називають «грантоїдами» і непрофесіоналами, які неефективно використовують ресурси.
  • Facebook вводить нові правила публікації матеріалів Facebook вводить нові правила публікації матеріалів Найбільша соціальна мережа у світі Facebook, якою регулярно користуються 1,4 млрд. осіб, розширила список контенту, забороненого до публікації на сторінках користувачів. Як повідомляє Financial Times, зміни представлені у вигляді розширеної версії "Норм спільноти", яка поки не з'явилася в російській версії.
  • Як економити під час кризи: 5 порад Як економити під час кризи: 5 порад Нестабільність гривні, підвищення цін на комунальні послуги та продукти харчування змушують кожного українця суттєво задуматися над своїм бюджетом. Ми підготували декілька порад, які дозволять не лише контролювати вміст свого гаманця, але і економити під час кризи.
  • Музика на ніч. Що краще слухати перед сном Музика на ніч. Що краще слухати перед сном Кожен з нас в різні періоди пересвідчується в користі від музики: хтось займається під музику спортом, хтось любить вчитись/читати під музику, комусь приємно мати гарні звуки на фоні робочого процесу, дехто надихається звуками, а дехто шукає в них розраду в непростий час.
  • Тарас Прохасько у Львові говоритиме про старість Тарас Прохасько у Львові говоритиме про старість У четвер, 12 березня, після тривалої перерви продовжує свою діяльність львівський клуб інтелектуалів «Кабінет». Тема зустрічі «Старість» письменника, перекладача, публіциста Тараса Прохаська.
  • Духовні настанови на піст від владики Бориса Ґудзяка. Відео Духовні настанови на піст від владики Бориса Ґудзяка. Відео Піст, молитва, милостиня, солідарність – те, що єднає людей у цей нелегкий час, каже владика Борис Ґудзяк, відповідальний єпископ для українців візантійського обряду УГКЦ у Франції, країнах Бенілюксу та Швейцарії.
  • Як досягти спокою: 10 заповідей від святого Івана Павла ІІ Як досягти спокою: 10 заповідей від святого Івана Павла ІІ Папа Іван Павло II перебував на чолі католицької церкви протягом двадцяти шести з половиною років. Він ввійшов в історію як перший понтифік, який умів вибачатися. Світ запам’ятав його як мудру та великодушну людину. Пропонуємо вам рецепт гармонії та спокою від Івана Павла II.
  • Духовні настанови на піст від Оксани Караванської. Відео Духовні настанови на піст від Оксани Караванської. Відео Одна з найкреативніших українських дизайнерок Оксана Караванська вважає, що під час посту варто більше вірити та займатися самовдосконаленням.
  • 5 порад, як не зіпсувати свої шанси на працевлаштування 5 порад, як не зіпсувати свої шанси на працевлаштування Попит на хорошу роботу є актуальним завжди, а не тільки в період кризи. Учасниця програми MA in Human Resources Львівської бізнес-школи УКУ Дзвінка Завалій узагальнила основні види помилок, яких припускаються ті, хто шукає роботу, та сформулювала поради, як себе подати, аби стовідсотково отримати гарну посаду.
  • У Львові відкрили квест-кімнату. Як це працює? У Львові відкрили квест-кімнату. Як це працює? У Львові запрацювала квест-кімната «Підпільна лабораторія». Нова популярна гра серед інтелектуальної молоді полягає в тому, щоб командою вирішити спільні завдання та вибратись з кімнати. Ми дізнались, як це працює та кому цікаво буде взяти участь у квесті.
  • У Львові стартує Курс письменницької діяльності. Як долучитись У Львові стартує Курс письменницької діяльності. Як долучитись Двомісячний «Курс письменницької майстерності» вперше стартує у Львові 23 березня. Відомі письменники та літературознавці поділяться зі слухачами теоретичними засадами літератури і практичним інструментарієм письма. Твори кращих випускників курсу видадуть окремою книжкою.
  • 7 важливих тез Любомира Гузара про те, що буде з Україною 7 важливих тез Любомира Гузара про те, що буде з Україною Часто чуємо клич "Ідемо вперед у краще майбутнє". Та чи справді рухаємося вперед? Старожили, які пам’ятають минулі часи, кажуть, що, властиво, мало що змінюється.Справді? Може, так. Але чому? Бо хочемо рухатися вперед, але йдемо задивлені в минуле.
  • ТОП-5 музейних подій Львова ТОП-5 музейних подій Львова Весняний Львів, по-особливому, жвавий, енергійний та активний, адже пропонує своїм відвідувачам численні привабливі пропозиції та акції. Tvoemisto.tv публікує для вас програму дозвілля у львівських музеях на перші два тижні весни.
  • У Львові скасували зустрічі із лондонським професором
У Львові скасували зустрічі із лондонським професором Із огляду на незаплановані обставини, приїзд професора Філіппе Сендса до Львова перенесли на невизначений термін.
  • У Львові навчатимуть, як вийти на ринки ЄС У Львові навчатимуть, як вийти на ринки ЄС Практичний семінар "Як вийти на ринки Європейського Союзу" у Львівській бізнес-школі УКУ (LvBS) відбудеться 3 березня. Для участі обов'язковою є попередня реєстрація, яка закінчуєть 26 лютого.
  • У Львові розкажуть про ціноутворення та курси валют. Як долучитись У Львові розкажуть про ціноутворення та курси валют. Як долучитись Львівська бізнес-школа УКУ в рамках Open House програми Key Executive MBA запрошує відвідати відкритий майстер-клас Михайла Колісника. Дізнатися більше про ціноутворення в умовах стрімких змін валютних курсів можна буде у середу, 18 лютого.
  • Найцікавіше для саморозвитку: ТОП-20 відео TED Найцікавіше для саморозвитку: ТОП-20 відео TED Чи вбиває школа креативність? В чому сила інтровертів? Як викрити брехуна? Що нам заважає досягти успіху? Чи все ми знаємо про оргазм? Найяскравішими виступами конференцій TED мільйони інтернет-користувачів продовжують ділитися і кілька років після їх проведення.
  • Зелене світло для українських видавців - Рада скасувала ПДВ Зелене світло для українських видавців - Рада скасувала ПДВ Виготовлення й поширення книг українського виробництва звільнили від оподаткування податком на додану вартість.
  • Як триматися у важкі часи: 6 порад від священика й психолога Як триматися у важкі часи: 6 порад від священика й психолога Інформаційний потік часто вибиває нас із колії та приголомшує. Кожен розуміє, що треба вірити у перемогу, однак тримати себе постійно «на позитиві» стає все важче. Tvoemisto.tv підготувало для вас поради психолога, який пропонує знайти у собі місце для віри, та отця, котрий закликає не лише молитися, а й діяти.
Сторінка:12345678910
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!