Тим – можна, а тим – ні або Де логіка у рішеннях влади через карантин

5861 0
«Бережіть себе, коронавірус не жарти. Але вся ситуація навколо все-таки не дуже надихає».
Фото:  FootBoom

Фото: FootBoom

Український карантин  це, коли спочатку кажуть, що піків COVID-19 у нас не буде, а потім їх прогнозують ледь не кожного тижня. Коли щораз змінюються рекомендації від МОЗ. Коли усім непродуктовим магазинам заборонено працювати, однак гіпермаркетам, які продають будівельні матеріали – ні. Коли уряд обіцяє послаблення обмежень для бізнесу, натомість хоче відкрити музеї та бібліотеки. Про те, як це виглядає з боку пише адвокат, партнер юридичної фірми Dexis Partners та директор Школи права УКУ Іван Городиський.

Піку в Україні не буде. Точніше він буде через 5-10 днів, і всі ці жарти і мемчики припиняться. Він буде 5-10 квітня. Ні, він буде на Великдень. Після Великодня. На початку травня. Аспірант-медик, як джерело анонімного Telegram-каналу, каже, що це буде початок-середина літа і це зрозуміло навіть двієчникам медінститутів! Враховуючи, що проєкти законів в нас пишуть студенти-юристи, змушує задуматися.

Ефективна і належна комунікація? При чому тут це, головне вижити! А мемчики продовжуються.

При чому тут пік взагалі: ми на карантині, доки не буде вакцини. До 2021. 2022. Британці кажуть, до 2025. До речі, вакцина може бути у вересні. Ні, не раніше ніж за рік. За два роки, клінічні дослідження не менше тривають. Тепло не допоможе: ультрафіолет не врятує! Взагалі це все доти, доки не буде колективного імунітету. Колективного імунітету не буде: вірус інфікує повторно. Це не повторне інфікування, це залишкова вірулентність. А он є вітчизняний препарат... це фуфломіцин, не допоможе! Там 90% спирту, точно легше стане. Ну, по своєму легше

Логіка? Яка логіка? Головне вижити!

Маски носити не потрібно, тільки хворим. Потрібно всім, навіть саморобні! ВООЗ про це нічого не каже. Супрун написала. На думку Комаровського.. Маски слід носити лише у громадських місцях! Вулиця – це не громадське місце! А в законі пише... Сім’я з двох дорослих та трьох дітей переходить вулицю у невстановленому місці, але всі в масках. Якщо буде ДТП, а водій буде у масці, то головне, що карантин не буде порушено. При чому тут ПДР?!

Здоровий глузд? Ви хочете, щоб в нас було як Іспанії чи Італії? Так в нас по цифрах динаміка як в Польщі чи Чехії. А буде як в Іспанії! Головне вижити!

На вихідні усім сидіти вдома, комендантська година. Це карантин, а не відпустка! Закон не передбачає цього під час пандемій. Так надзвичайний стан введуть. Так навіть при НС, у випадку пандемій це не передбачено. Закон... при чому тут закон?! Он адвокат, митець добра і справедливості каже, що Конституцію можна скрутити в трубочку. Колеги лайкають цю тезу, хоч присягали працювати відповідно до неї. Ну, Ви ж пам’ятаєте про студентів, які пишуть нам законопроєкти?

Верховенство права? Що-що? Не менш важливе ніж публічне здоров’я? Головне вижити!

Економіка загнеться, нас чекає жорстока криза! Про це подумаємо потім, зараз головне вижити! Забороняємо працювати всім. Ні, цим можна! Так це ж не продуктові гіпермаркети? Їм можна! Складаємо протокол на продавчиню, яка продала зошит в продуктовому магазинчику! Але... Тим можна! А іншим не можна: це карантин, а не час ремонтів! Але будівельні роботи можна! А Ляшко сказав... Я за Ляшка ще на тамтих виборах голосував! То інший Ляшко?..

Головне вижити!

Мораль: Бережіть себе, коронавірус не жарти. Але вся ситуація навколо все таки не дуже надихає.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.
 
Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!