Чому онлайн-уроки дітям мають транслювати антиукраїнські канали

7411 0
Транслювати уроки для дітей під час карантину повинні нейтральні канали, а не ті, які мають бути заборонені в Україні.
Фото: Промисловий портал

Фото: Промисловий портал

Для українських школярів з 6 квітня запускають «Всеукраїнську школу онлайн». Утім, серед телеканалів, які транслюватимуть онлайн-уроки, є також неоднозначні «112 Україна», News One та ZIK. Львівська школа «Будокан» уже виступила із чіткою позицію та рекомендацією учням не дивитися уроків на цих антиукраїнських каналах, а вчителям не використовувати контент для дистанційного навчання зі згаданих ресурсів. Адже, як вважає директор школи Олександр Козловський, діти не повинні дивитися канали, які є рупорами Медведчука та Рабіновича.

Якщо у нас є День вишиванки і всі, поклавши руку на серце, співають «Ще не вмерла Україна», то абсолютно нелогічним виглядає те, що хтось віддає трьом абсолютно антиукраїнським каналам освітній дитячий контент. Адже ці канали несуть яскраву протиукраїнську позицію і тут навіть політика ні до чого.

Хтось їм віддав прерогативу, чи то за гроші чи ні. Я переконаний, що ініціатива йде не від Міністерства освіти і науки, яке тепер очолює Любимира Мандзій, чи що таке могли зробити такі люди як Юрій Полюхович (заступник міністра освіти) чи Сергій Бабак (голова комітету з питань освіти, науки та інновацій у Верховній Раді), але ж хтось це зробив.

Серед тих, хто навчається у нашій школі, є і діти волонтерів та АТОвців. У нас викладають учасники АТО. І тут нам кажуть: «Є такі ось канали – візьміть звідти освітній контент». Я абсолютно чітко розумію, що він зроблений не ними, але разом з тим, скоріш за все, в голови дітям і батькам буде закладатися і після того, як пройде карантин та онлайн-навчання, позиція Рабіновичів, Медведчуків та інших людей, які мають бути у в’язницях, а не розповідати з телевізора, яким чином розбудовувати цю країну.

Моя позиція як вчителя і громадянина – логічна і проста. Є всеукраїнські канали, які дивляться незалежно від політичних уподобань – запропонуйте їм транслювати. Не розумію, чому канал «Рада» не може цього робити майже у цілодобовому режимі, адже йдеться, як на мене, про національну стратегію. Діти не повинні постраждати від коронавірусу, їхні знання не мають скотитися вниз. І це має бути однією із стратегічних цілей нашої держави.

Уже декілька разів депутати Верховної Ради порушували питання про закриття цих каналів в Україні, а тепер їм надають трансляцію освітніх програм. Чому цю проблему не озвучують люди, які повинні це робити? У нас чимало методистів, управлінців освіти, починаючи від міністерства і закінчуючи районами. Чому вони мовчать? Я не знаю. Може заговорять, коли їм дадуть команду стати патріотами держави.

Де логіка? Ми воюємо з Росією і при цьому віддаємо трансляцію освітніх програм каналам, де ввечері «казки розповідають Медведчуки і Рабіновичі». Ну, це ж маразм.

Чи ми звикли бути патріотами за командою? Нема команди – нема патріотизму?

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.
 
Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!