Паркан посеред лісу. Чому Козловський у Винниках загороджує лісову дорогу

19077 0
Мешканці містечка просять втрутитися в ситуацію голову Львівської ОДА Максима Козицького.

На завершення Великого посту, крім карантину, громада Винників отримала ще одне випробування. Львівський депутат Григорій Козловський розпочав огородження лісової дороги, яка веде до комплексу, який він зводить на березі озера. Мешканці містечка просять втрутитися в ситуацію голову Львівської ОДА Максима Козицького – для цього ініціативна група розпочала збір підписів. Членкиня цієї групи Наталія Максимович про те, що саме відбувається та який компроміс запропонував Козловський.

Посеред лісу робота кипить, заливають фундамент. Запитуємо у робітників: «На якій підставі, де дозвільні документи». Розводять руками.

Читайте також: Без паспорта ні ногою. Чому ми втрачаємо Винниківське озеро

А все розпочалося з інформації, що на лісовій дорозі почали зводити огорожу. Тож з кількома сусідами вирушили на місце будівництва.

Для розуміння, через ліс проходить ґрунтова дорога, якою мешканці Винників добираються з вулиці Руської до Богдана Хмельницького – це найшвидший та найбезпечніший шлях сполучення, яким можна перейтись пішки чи проїхати велосипедом.

Телефонуємо депутатам Винників, які займаються земельними питаннями – ті відмовляються їхати, кажуть, що ми провокатори. І все ж, оскільки ми підняли на ноги ще мешканців прилеглих вулиць та викликали поліцію, на місце прибув і сам Григорій Козловський.

Каже, що для будівництва тренувальної бази має забезпечити протипожежну безпеку, а для цього мусить загородити ліс. При цьому не зрозуміло, чому дорога для цього має іти саме через ліс, а не ділянкою, де ведеться будівництво.

До того ж, згідно затвердженого розпорядженням голови ЛОДА від 19 квітня 2019 року №372/0/5-19 детального плану території, тут не передбачалося жодного огородження частини лісу та обмеження пересування ґрунтовою лісовою дорогою.

Читайте також: Зміни території біля Винниківського озера. Чому в мешканців немає довіри

Компроміс, який запропонував Григорій Козловський, полягав в тому, що він все ж загородить ліс, а мешканцям за сіткою проведе доріжку шириною два метри.

З обох сторін дороги ми нарахували мінімум 100 дубів, а це означає, що у випадку такої огорожі їх знищать або заберуть у власність Козловського.

 

На малюнку схематично зображено «компромісний план» Григорія Козловського. Заглиблення паркана в ліс 20-50 метрів, довжина понад 1 км.

Зі слів юриста, який приїхав із Григорієм Козловським, вони нічого не порушують, оскільки глибина фундаменту до 50 см, а це дозволено законодавством. Наші заміри показали понад метр. Також виявили кілька викорчуваних дерев, ями від яких засипані листям – аналогічно будівельники «мецената» вирубують дерева протягом усього будівництва цього комплексу.

Важливо розуміти, що Винники не завершуються Винниківським озером, а вулиця Богдана Хмельницького у місті тягнеться аж до пам’ятника Лева, що на трасі Львів – Київ. Так от, Козловський чомусь вирішив спочатку перекрити цю вулицю, без будь-якої можливості переміщення по ній, а тепер ще загороджує ліс і відбирає у місцевих мешканців дорогу.

Читайте також: Як змінювалося Винниківське озеро з роками. Раритетні фото

Станом на зараз огородження території триває. Досить уже бетону і парканів, залишіть нам наші ліс і природу.

«Оскільки ця ділянка території є у підпорядкуванні ЛОДА (Кадастровий номер: 4610137200:09:001:0012), просимо голову Львівської ОДА Максима Козицького «втрутитись у з’ясування ситуації та унеможливити самозахоплення земель державного лісового фонду».

Також закликаємо депутатів Винників та міського голову Володимира Квурта згадати, що вони мають захищати інтереси громади, а не лише окремих «меценатів».

Фото Наталії Максимович

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!