Справа Данкова. Тепер жоден лікар не почуватиметься в безпеці

65197 41
Фатальні збіги обставин бувають в усіх лікарів. І те, що покарали саме одного з найпрофесійніших, виглядає підозріло.

2 листопада Шевченківський районний суд виніс вирок відомому львівському акушеру-гінекологу Олегові Данкову: рік ув’язнення, позбавлення права на практику ще на рік і матеріальна компенсація постраждалим. Головлікарка лікарні «Охматдит» Мар’яна Возниця вважає, що від цього вироку буде більше шкоди, ніж користі. 

Мої двоє дітей народилися в Олега Данкова. Дочці скоро буде сімнадцять, синові нещодавно виповнилося десять. І я бачила, як Олег Веніамінович трактує жінок. Не лише пацієнток-колег – бо сама я медик – а й тих, що, як то кажуть, прийшли з вулиці. Мені не вкладається в голові, що він міг би не надати комусь із пацієнток належної уваги: Данков – професійний, чуйний і дуже комунікабельний лікар. Відгуки величезної кількості жінок, які в нього народжували, завжди найкращі. Страшно подумати про те, що він пережив за ці кілька років, що триває процес. До того ж, позбавивши права на практику, в нього забрали багато років, коли він міг бути потрібним дуже багатьом пацієнткам.

Справді, міг статись фатальний збіг обставин. Уявляю, яка це трагедія для батьків – не дай Боже комусь це пережити. Медицина – дуже складна наука, й бувають речі, які дуже важко передбачити. Я сама лікар, головний лікар і мама, і знаю, якою тонкою є межа, і як збоку важко оцінити, правильно чи ні вчиняє медик, роблячи свою роботу.

На жаль, статистика буває сумною. Ніхто не хоче потрапляти в той невеличкий відсоток, що припадає на трагедії, але таке може статися.

У цьому судовому процесі мене дивує реакція батьків: я не можу уявити, що хтось радіє, посадивши людину в тюрму на рік. Дивно й те, що за величезної кількості резонансних справ довкола – вбивці, хабарники, – засудили саме одного з найвідоміших лікарів у Львові. Я не вірю, що вони настільки самостійні в цьому процесі. В людей було велике горе, і я розумію, що вони хотіли пояснення, чому так сталося – але вендети, розправи? Та ще й матеріальної компенсації? Як на мене, батькам-позивачам хтось шепоче щось на вушко. Комусь це потрібно. Кому й для чого, я не знаю.

Найбільше мене бентежить у цій ситуації те, що лікарі, які щодня працюють у ситуації, де вирішуються питання життя і смерті, не є захищеними від таких випадків. Будь-що, що закінчується не так, як мало б закінчитись, буде трактуватись як їхня недбалість. Довести, що так сталося, що природа так повелася,  хвороба була важка абощо, виявляється практично неможливим.

Усі знають видатного українського кардіохірурга Миколу Амосова. Але ніхто не говорить про те, що величезна кількість його операцій на серці закінчувалась смертю пацієнта. Адже він робив дуже багато операцій, а що більшим є навантаження на лікаря, то більшою є ймовірність, що в нього станеться нещасний випадок на операційному столі. І статистика буде замкнена на ньому одному.

У західних країнах існують страхові фонди, які виплачують компенсації у разі лікарської помилки. В нас на таке поки що годі сподіватись, та й навряд чи страхові компанії захочуть укладати угоди з кожним лікарем, не бувши впевненими в його професійності. Поки що такої практики немає. Можливо, внаслідок медичної реформи, з посиленням лікарського самоврядування, колеги почнуть більше думати про те, щоб убезпечитись. Можливо, випадок Данкова стане приводом про це подумати, бо поки грім не вдарить, ми про це не говоримо, а потім – забуваємо до наступного трагічного випадку.

А поки що цей судовий процес принесе менше користі, ніж шкоди. Тепер дуже багато сумнівних організацій та людей можуть почати полювання на відьом серед лікарів. І полюватимуть передусім на лікарів із відомими іменами, бо на них можна пропіаритись. І зможуть використовувати для цього справді вбитих горем батьків і рідних пацієнтів.

Я сподіваюся, що Олег Данков подасть апеляцію і наступна інстанція перегляне та змінить вирок. Вірю у верховенство права.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.


Читайте також:
20 Травня, 2018 21:08
тор Думаю, що апеляційний суд залишить вирок у силі. Поясню чому. Вина лікаря доведена. Пом"якшуючи обставини враховані судом 1-ї інстанції.Строк покарання обраний мінімальний. Суд 1-ї інстанції нічого не порушив. А Данкову можу тільки порадити відійти від лікувальної роботи. Він вже немолодий. Є сенс переглянути своє життя і зайнятись іншою справою.Наприклад- піти в патологоанатоми. Завдатки у нього є.
8 Листопада, 2017 23:16
Анна Все повторюється,зауважте що вже декілька років у змі продовжується травля медиків.
Тепер по суті для прикладу у будь який більш розвиненій державі так само є дитяча і материнська смертність.Це ФАКТ.Пологи були і є дуже складною подією. Стан здоровя наших жінок нажаль ускладнюється щороку.У любому стаді є паршива овца,але тут вибрали першу ЛЮДИНУ!!! Ця ЛЮДИНА ЗАВЖДИ ТІКАЛА КОЛИ ЇЙ НАМАГАЛИСЬ ТИЦЬНУТИ ГРОШІ! ЦЯ ЛЮДИНА ЗАВЖДИ ПОКАЗУВАЛА МАМОЧКАМ ЯК ТРИМАТИ НЕМОВЛЯ,ЦЯ ЛЮДИНА НІКОЛИ НЕ ХОТІЛА СПІШИТИ З КЕСАРСЬКИМ ,ТОМУ ЩО ЗНАЄ ЩО ЦЕ ДАЄ БІЛЬШЕ УСКЛАДНЕННЬ.ЦЯ ЛЮДИНА БУКВАЛЬНО ПРИЙНЯЛА В МЕНЕ ТРЬОХ ДІТЕЙ,ЗАВДЯЧУЮЧИ ОЛЕГУ ВЕНІАМІНОВИЧУ МОЯ ЛЯЛЯ КОТРА БУЛА ОБМОТАНА ПУПОВИНОЮ ТРИЧІ З ВУЗЛОМ —ЖИВА ,БО ВІН ВЗЯВ ОДРАЗУ НА СТІЛ.ЦЯ ЛЮДИНА НЕ МАЛА АНІ ОСОБИСТОГО ЖИТТЯ ,АНІ СНУ,АНІ НОРМАЛЬНОГО ВІДПОЧИНКУ,АНІ ВЛАСНИХ БАЖАННЬ.САДІТЬ МЕДИКІВ-НЕХАЙ ЮРИСТИ ТА МЕХАНІКИ ПРИЙМАЮТЬ ПОЛОГИ.
8 Листопада, 2017 02:57
Іванка Без такого лікаря буде набагато більше фатальних випадків,поки лежала в лікарні 1,5 місяця бачила професіоналізм і дії цього лікаря,не розумію як його можна звинувачувати,скільком він допоміг і спас.Сподіваюся лікар Данков подасть на апеляцію та справедливо переглянуть справу.
7 Листопада, 2017 17:17
13 апостол За протоколом діяв чи його порушив, де все інше не є порушенням-злочином!
5 Листопада, 2017 12:20
Іван Треба обєднуатись лікарям і виходити на протест!!! Бо інакше всіх пересадять, цікаво хто працювати захоче. Можливо тіщо наклепи зводять, хай підуть до роддому прицмуть роди, а потім садять. Скоро лікарів у роддомах не буде,ХТО ХОЧЕ У ТЮРМУ СІДАТИ ТА ГРОШІ СПЛАЧУВАТИ.
5 Листопада, 2017 08:52
Євген Я не спорю, можливо він сильний спеціаліст, але ми своїм минталітетом рабів пр нижуєм свою гідність ми поставили лікпрів перед собою як богів, він зробив помилку знаючи зо він безкарний, батьки молодці, і він повинен відповідати і всі лікарі будуть знати що вони не безкарні, скільки лікарів по свої недюалості довели о гробу людей ніхто ще не відповів, а скільки некомпетентних і не професіоналів, до 50%. Кожен повинен відповідати за свої вчинки.
5 Листопада, 2017 08:51
Євген Я не спорю, можливо він сильний спеціаліст, але ми своїм минталітетом рабів пр нижуєм свою гідність ми поставили лікпрів перед собою як богів, він зробив помилку знаючи зо він безкарний, батьки молодці, і він повинен відповідати і всі лікарі будуть знати що вони не безкарні, скільки лікарів по свої недюалості довели о гробу людей ніхто ще не відповів, а скільки некомпетентних і не професіоналів, до 50%. Кожен повинен відповідати за свої вчинки.
5 Листопада, 2017 03:05
Оля Кожен має право на свою думку. Ви думаєте тим мамам не шкода батьків. Коли я навіть зараз бачу інтерв'ю з Мар'яною то теж плачу . Але чому я захищаю і буду захищати Данкова. Кілька коротких тез з чого формується моя думка з якою теж можуть не погоджуватись, але я прошу глянути якщо когось цікавить без емоцій.
1. В нас не дозволені КР за бажанням як в США наприклад,що значно спростило б насправді багато проблем і батькам, і лікарям.
2. По словах батька Мар'яна не могла витужитм дитину,бо в якісь зі статей він казав ,що в неї аж судини здається полопались так тяжко їй було( я не перекладаю на неї винну,бо таке мали і інші мої знайомі і при менших ускладненнях) але до чого я веду, тобто в неї не припинилась родова діяльність, вони вже дійшли до потуг.знасить було більш менш нормальне відкриття. Та й знову батьки казали ,що вагітність проходила добре, тобто будь який інший лікар насправді пустив би в такій ситуації в роди жінку. І що лишається робити в такій ситуації? коли вже потуги, лишати дитину в середині матері, щоб померли обоє?чи давайте будемо всіх кесерити підряд на 38-40 тижні з показанням чи без. точно не буде ускладнень, тільки всі порізані.
Від такої ситуації не застрахований ніхто ,жодна жінка, жодний лікар. Сказати,що була допущена халатність я не можу. Бо лікар робив все,що можливо ,щоб спасти обох. В багатьох жінок лікарі деколи таке понаробляють навіть після нормальних родів,що вони з трудом потім знов вагітніють і мають купу проблем зі здоров'ям. Тут же Мар'яна майже зразу вагітніє знову . Навіть після того всього ужасу. Як на мене це теж показ того ,що Данков старався якнайменше зашкодити ,щоб вразі чого жінка могла ще мати дітей. Для мене це дійсно настільки прикрий випадок ,що я просто розриваюсьміж жалем до Маряни,бо я навіть на секунду не можу уявити собі, який це біль. Я б напевне вже б сама не жила після такого з моїм характером. І між ОВ.
Повторююсь це все мої власні думки і мої переконання.
Я не переконую я просто висловлюю свою позицію і на чому вона базується. Я акож не вважаю,що світ зупиниться без Данкова ,але якщо часто на допомогу його кликали інші лікарі з ненабагато меншим стажем,він нікому не відмовляв, якщо нема ускладнень давав своїх породіль іншим лікарям і біг куди він був потрібен. Купу жінок так само пишуть обіди, типу я домовлялася,але він пішов до іншої жінки на роди. Тому теж не можна казати, що він не передає знання, ти думаєш в кого інші там вчаться. Ти думаєш хто домовлялася про обімн досвідом в приватному шпиталі в Польщі. Якраз Данков і їхав не сам, а брав і інших акушерів, та й потім вони приїжджали і теж ділились своїм досвідом. На тому буду закінчувати. Хотіла в двох словах , а вийшло на півсторінки. Але кажу то моя думка, яка базується теж на різних спостереження і історіях знайомих про їхні роди, і на форумах і тд і тп. Я не прийшла переконувати, я прийшла пояснити чому для мене так. Надіюсь я нікого не образила.
5 Листопада, 2017 02:17
Оксана Я вдячна лікарю Олегу. У 2008 р.у мене народився син.Якби не лікар Олег В.напевно нас з дитиною уже не було.Велике дякую.
5 Листопада, 2017 00:47
Людмила Якщо так послухати, то в Україні взагалі лікарі не помиляються.Пацієнт не може спитати у лікаря, чому він вирішив саме так, не може перевірити його кваліфікацію і не може захистити свої права! Тому лікар може дозволити собі недбальство! І це наша дійсність! Від таких історій стає страшно народжувати в Україні.
4 Листопада, 2017 18:24
Людмила Кожна людина має право на помилку.Не помиляється той,хто нічого не робить.Моя донечка народилася2013р.Данков О.В.-чуйний,добрий,срраведливий-професіонал своєї споави!Дякую Вам лікарю!Надіюсь що справедливість переможе
4 Листопада, 2017 15:28
Роман Лікарі іноді помиляються,таке буває коли він пользується великою популярністю а особливо серед жінок сьогодні народ'ти дитину дуже дорого
4 Листопада, 2017 15:00
Аня Скільки позовів у судах і скільки лікарів засуджено хтось цікавився? А тут такий піар показовий
4 Листопада, 2017 13:24
Anastasia Це якраз таки нормально, коли за помилку несуть відповідальність. Це признак цивілізованого суспільства. За кордоном нікого б не здивувало таке. Хай би яким найпрекраснішим лікар не був, він сам знає, що зробив помилку - плати. А наші обурюються, як так. Тому то нашій країні до цивілізованості ще дуже дуже далеко.
4 Листопада, 2017 12:32
Анна Одна справа фатальний збіг обставин, а зовсім інша лікарська недбалість. І складно щось довести якраз пацієнтам, а не лікарям. А як показує дійсність, то мало того, що складно прорвати кругову поруку, то ще й інші, вдячні, пацієнти заклюють.
4 Листопада, 2017 12:25
ольга А ніхто не задумувався над тим,що природа створила жіночий організм виношувати і народжувати дитину природнии .Алешляхом,без будь-чиєї допомоги.,,Працювала на полі,народила там же,і пішла далі працювати!,,.А тепер на когось надіються,і не вони винні,що ведуть неправильний спосіб життя,їдять і п'ють всяку гидоту,ро[***] те,що може нашкодити в майбутньому.. Але треба ж знайти винних інших.Це називається Природа.Щось не склалось,бо так розпорядилась Природа,а не лікар,який завжди бажає тільки допомогти,а не нашкодити.І не треба обливати брудом всіх лікарів.Є,звичайно,поодинокі випадки непорядності ,,випадкових,,в медицині людей,які ,як правило,в ній надовго не затримуються.Тільки по них не треба судити,бо скоро прийдемо з усіма реформами до того,що нікому буде надавати допомогу там де вона необхідна,не підуть нові люди в медицину,щоб там отримувати інфаркти біля операційного столу за 3000 гривень без вихідних,і вдень,і вночі,жертвуючи своїм здоров'ям,своєю родиною!Задумайтесь всі ненависники медиків над цим нерадісним майбутнім!...
4 Листопада, 2017 11:57
Юрій І перестаньте гнати на лікарів хто скільки бере))))))
Самі привчили а тепер жалієтесь.
4 Листопада, 2017 11:56
Юрій Чхати на позитивні відгуки, якщо він допустив такої помилки. Весь досвід і професіоналізм нівелюється
Читаю такі коментарі і дивуюсь. Сталась б така ситуація з кимось з ваших близьких або друзів, ви б по іншому говорили. А попадіть ви в таку ситуацію, ви б на кожному куті кричали який ви хороший спеціаліст.
Грош ціна таким словам.
По всьому світу лікарі з великим досвідом допускають помилки, це життя.
4 Листопада, 2017 11:28
Олена Незахищені лікарі... смішно, чесне слово! Багато лікарів було покарано за їхні лікарські помилки? В інших країнах до цього відносяться дуже серйозно, й суди й матеріальне відшкодування й позбавлення ліцензії, й там не дивляться який ти хороший чи поганий, зробив помилку - відповідай за неї. Взагалі лікарі піднесли себе до недоторканної касти, дозволяють собі випивати на роботі, хаиити пацієнтам..звертаєшся до них а на тебе дивляться як на сміття поки в карман не покладеш, і їм байдуже чи є вони в тебе ті гроші чи нема, давай і все... Скажіть, а як захищені пацієнти? А ніяк(( якби наше правосуддя дійсно було справедливе, то половина лікарів вже не сиділи б у своїх кріслах . Можливо він і був хорошим лікарем, та померла дитина, й він повинен за це відповісти. Чи життя дитини вже нічого не варта? Подумаєш, що померла одна, за то яка він чудова людина.. Всі такі хвалебні оди йому пишуть, доки самі не стикнулися з таким горем. Кожна людина повинна відповідати за свої вчинки й він не виняток.
4 Листопада, 2017 10:26
Олена Я мати трьох дітей. Після оперування в онко на шийці матки я була позбавлена можливості народжувати самостійно. Тільки кесарево. Коли в мене почались треті передчасні пологи було два варіанти або кесарево я жива а дитина скорішвсього мертва бо не перенесе загальний наркоз або намагаємось народити самостійно аби врятувати дитину, але є загроза того що обірветься шийка матки і потім буде важко рятувати і мене і дитину. Ризик на який ми пішли можна зрозуміти. Ми як батьки намагались врятувати дитину. Як зрозуміти ризик на який йшли лікарі? Це я сьогодні розумію що це був подвиг без жодного перебільшення.
Я народила за допомогою тих чудових рук лікарів, які були поряд зі мною впродовж 6 годин на столі для породіль. Нажаль в дитини були недорозвинені легені і моя донька не змогла самостійно дихати. Все що не робили потім не відкрило легені. Дитина прожила лише 14 годин.
Чоловік давав згоду на відключення від апарату дихання. Легені не відкривались.
Це було не лише наше горе. Не плакали а ридали всі. І лікарі і медсестри і санітарки.
Ми з чоловіком пережили це один раз. А хто задумується скільки болю пропускає через своє серце лікар? Ця біль кудись дівається чи вони з нею живуть?
Завдячуючи тому що ці чудо лікарі своїми руками привели мою шийку матку в такий стан що я народила сама я через 4 роки народила чудового сина.
Не дивлячись на те що донька не змогла жити я безмежно вдячна всій бригаді яка була поряд зі мною всі дні мого життя.
Хочу зауважити що народжує жінка, а лікар лише допомагає жінці. Багато чого в родах залежить від поведінки жінки. Якщо лежати і чекати що все минеться і зробіть так щоб не боліло і пройшло швидко то як бути лікарю? Хіба він може тужитись за жінку? Він може підказати як це краще зробити, але замінити породіллю в її діях не може ніяк.
Кожні роди особливі по своєму. Це так як кожна породілля особлива посвоєму.
Я не хочу судити ні перших ні других. Не маю на це повноважень, але як мати яка народжувала чотири рази можу сказати впевнено що професія лікаря акушера це героїчна професія.
4 Листопада, 2017 08:19
Вікторія Те що лікар хороший-це прекрасно. А те що всяке у житті буває-це факт. Померла малесенька дитинка-чиясь надія і життя. І це страшно!! Що робиться в пологовому чи хірургії?? Гроші,гроші і ще раз гроші. Всім. В тому числі і санітаркам.Має виплачувати матеріальну компенсацію? Вибачте, та так як акушери-гінекологи деруть гроші то він швидко їх заробить.Чи вже заробив... Я не кажу що він хапуга чи поганий лікар!! Але гроші беруть всі! Дехто нагло вимагає, хтось ходить біля тебе "кругами"поки не заплатиш. Яка тепер "такса"за фізіологічні пологи?Правильно-лікарю 100$.Лікарі не захищені? Вибачте,а люди захищені? У нас немає правової системи яка б захищала обидві сторони.Медицина і правда складна наука,особливо для лікарів які впевнені в тому що їхні дії не перевірять і навіть якщо виникнуть питання то колеги по солідарності дивитимуться крізь пальці. Шкода що у показовий процес втягнули хорошого лікаря(вірю вашим враженням,бо сама не знайома з ним)та це буде наука для менш досвідчених і більш наглих ескулапів.Якщо лікар хороший і професіонал то через 2 роки знову спокійно працюватиме бо жінки йому довіряють і ніхто й не гляне на ту судимість.Тоді і буде все зрозуміло. Думаю що батьки раділи не грошовій компенсації чи арешту лікаря. А тому що Феміда щось таки зробила для того щоб всі лікарі знали що можуть у випадку помилки нести відповідальність. Ну в такий цікавий спосіб. Хто зна,можливо саме це вбереже вас чи вашу дитину від смерті через лікарську недбалість...
4 Листопада, 2017 07:39
Анастасія Чхати на позитивні відгуки, якщо він допустив такої помилки. Весь досвід і професіоналізм нівелюється. А ви зараз займаєтеся маніпулюванням. Це все одно що ґвалтівника виправдовувати тим, що колись він був добрим. Ну подумаєш раз зґвалтував, зате раніше був добрим і чорним. Це безглуздо, розумієте? Злочин є злочином і відповідати має кожен!
4 Листопада, 2017 02:02
Мар'яна Народжувала свою дочку у 2013 році у Данкова.Можу сказати що це прекрасний лікар,і за пацієнтами він спостерігав тому як лежала на збереженні.Я вважаю що справу переглянуть і вона буде на користь лікаря. Одним словом дякую за мою доцю.
4 Листопада, 2017 02:02
Мар'яна Народжувала свою дочку у 2013 році у Данкова.Можу сказати що це прекрасний лікар,і за пацієнтами він спостерігав тому як лежала на збереженні.Я вважаю що справу переглянуть і вона буде на користь лікаря. Одним словом дякую за мою доцю.
4 Листопада, 2017 00:36
Евгения Мы живем в далеко не идеальном мире, но называть БОРЬБОЙ за СПРАВЕДЛИВОСТЬ - взыскание средств с роддома и с врача, и при этом не поддерживать запрос на проведение независимой экспертизы - ЭТО Справедливость???????????? Жто кощунство. Горе - смерть ребенка, но наживаться на этом,.... это кощунство.
3 Листопада, 2017 23:53
Зоряна Салiева Я у Олега Венеамiновича народжувала три рази, в мене е три чудових синочка дякуючи Данкову! Дiткам 8,2 i 1рочок i всi дiтки здоровi за що я йому дуже вдячна, i якби прийшлось народжувати то я би йшла тiльки до нього! Це не справедливо таким як вiн треба памятники ставити! В практицi кожного хiрурга кожного лiкаря в лiкарнi бувають летальнi випадки, в яких лiкар нажаль нiчим зарадити не може:( я думаю що хтось скористався цим страшним випадком для того щоб зайняти його мiсце!!!!!
3 Листопада, 2017 23:51
Надія Мене глибоко вразив вирок такому чудовому лікарю. Надзвичайно вдячна йому за легкі пологи і народження двох синів. Прикро, що карають найкращих.
3 Листопада, 2017 23:42
Олена Це доктор від Бога..
Народжувала у нього..і багато моїх знайомих ...Уважний,ввічливий.
Його викликали до самих важких вагітних ,породіль..
Не хотів брати гроші за роди),бігав за мною по палаті(говорив,що від колег не має права))..сама стоматолог..
В паліті зі мною лежала бідна дівчинка із Закарпаття,СунулА йому гроші і коробку цукерок,а він з обуренням кричав:"Тобі більше цього треба!!Тримай на хрестини!!"..нічого не взяв...ставлення до нас було одинакоВісіньке....
Чи часто ви таке зустрічаєте серед сучасних медиків!!!??
Скільки ніжок бігають по цій землі завдяки цій людині і скільки б він міг ще врятувати малениких життів!!!!!
Обуренню немає меж...
3 Листопада, 2017 23:27
Марта Народжувала у Олега Вініаміновича три роки тому.Це лікар від Бога.Я йому вдячна за свою дитинку. Надіюсь усе буде добре.
3 Листопада, 2017 23:27
Марта Народжувала у Олега Вініаміновича три роки тому.Це лікар від Бога.Я йому вдячна за свою дитинку. Надіюсь усе буде добре.
3 Листопада, 2017 22:53
Марія Якби не Олег Вініамінович не знаю, як би вижили ми з сином в 2010 році!!! Та в цей період були випадки набагато складніші, усі жінки та діти були врятовані, саме ним.
3 Листопада, 2017 21:51
Оксана Не можу повірити, що це сталося з Олегом Веніаміновичем. Чудова людина, професіонал і новатор. Я народжувала у нього 12 років назад. Це все як жахливий трилер, де отак можна перекроїти людині життя.
3 Листопада, 2017 21:48
Надія Я теж втратила дитинку і знаю, що це таке - не зі слів. Але в мене і в думці не було вимагати грошей від лікарів. Ці гроші - заробіток на смерті дитини. Це чорний заробіток. Нам пропонували знайомі допомогу, але ці гроші нас пекли. Тому цих батьків я не розумію. Вони хочуть заробити на смерті дитинки. Я теж можу звинувачувати лікарів, але на то була воля Божа. Якщо лікарка в моєї дитини була хороша, то судити її не буду. Хоча в душі її звинувачую. А Данков просто суперовий лікар. Я в нього родила, він мене кесарив вночі, після того як вже прийняв 5! родів. І від "подяки" категорично відмовився. Прошу журналістів стати на сторону всіх, хто підтримує Данкова. За ці 2 роки багато матерів можуть втратити своїх дітей без нього. Не забирайте в них шанс.
3 Листопада, 2017 21:13
Оля Я нарожувала в Данкова 3 роки тому і дуже вдячна що мала нагоду познайомитися з таким чудовим лікарем і людиною я повністю довірила своє здоровя і здоровя своєї дитини!Посадити такого лікаря це просто ....я співчуваю тим батькам ...але для чого лишати інших людей в допомозі!!!!зараз мало лікарів які так ставляться до своєї роботи і живуть нею!!! Просто хтось захотів його місця і комусь він помішав!!!
3 Листопада, 2017 21:10
Наталя "У цьому судовому процесі мене дивує реакція батьків: я не можу уявити, що хтось радіє, посадивши людину в тюрму на рік. " А хто сказав, що батьки радіють ? В батьків невимовне горе !!! Хто зна,як ви б поступили у цій ситуації. Не відчувши те, що пережили батьки, не судіть .
3 Листопада, 2017 21:10
Оля Я нарожувала в Данкова 3 роки тому і дуже вдячна що мала нагоду познайомитися з таким чудовим лікарем і людиною я повністю довірила своє здоровя і здоровя своєї дитини!Посадити такого лікаря це просто ....я співчуваю тим батькам ...але для чого лишати інших людей в допомозі!!!!зараз мало лікарів які так ставляться до своєї роботи і живуть нею!!!
3 Листопада, 2017 20:36
Ксенія Як на мене дуже показово коли лікарі-колеги висловлюють отак свою думку. Данков чудовий лікар від Бога, прекрасна людина і насправді професіонал своєї справи. Народжувала у нього 4 роки тому.
3 Листопада, 2017 20:23
Оксана Так грубо усунути одного з найкращих лікарів Львова - велика помилка...
Скільки добра він міг ще зробити!
Цілком згідна з п.Мар'яною.
В цій справі є "глибший зміст". Якщо діяти такими методами, скоро в Україні не залишиться лікарів. Комусь це вигідно, а програють тільки українці.
Тому, покладаємо великі надії на апеляцію.
3 Листопада, 2017 18:52
Назар Погоджуюсь на всі 100%
3 Листопада, 2017 18:33
Ірина Дякую п.Мар'яна за коментар! Дуже віримо що апеляція все змінить!
Ми всі вдячні О.В і при такій ситуації поважаєм його ще більше.
Дорогий наш лікарю ми з вами
Сторінка:12
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!