Зимова олімпіада з Юрієм Турянським. День третій

1570 0
Українські олімпійці продовжують змагатись за медалі на зимових XXIV Олімпійських іграх-2022 в Пекіні.
фото: фото REUTERS

фото: фото REUTERS

Чудовий дебют 16-річної фігуристки, найкращий результат в українській історії виступів санкарів-чоловіків від представника Львівщини – про ці та інші результати сьогоднішнього олімпійського дня йтиметься в блозі голови відділення Національного олімпійського комітету у Львівській області Юрія Турянського.

Фігурне катання

Сьогодні в Пекіні представники фігурного катання продовжили командну першість короткою програмою у жінок. Україну представляла 16-річна дебютанка Олімпійських ігор Анастасія Шаботова.

Юна фігуристка одягла для свого виступу вбрання з елементами національного орнаменту, а для музичного супроводу обрала відомий на весь світ твір українського композитора Миколи Леонтовича «Щедрик». Однак попри хороший виступ Анастасії, оцінки суддів виявилися нижчими, ніж очікували фігуристка, її тренерський штаб та українські вболівальники. У підсумку Шаботова посіла 7-е місце.

Нагадаю, що в першій половині командного турніру кожна збірна представляла по одній короткій програмі в чотирьох дисциплінах: чоловічому й жіночому одиночних катаннях, спортивних парах і танцях на льоду. Через позитивний тест на коронавірус у одиночника Івана Шмуратка Україна була представлена лише в трьох із чотирьох дисциплін: у танцях – Олександрою Назаровою та Максимом Нікітіним, у парах – Софією Голіченко та Артемом Даренським, а в жіночому одиночному катанні – Анастасією Шаботовою. На жаль, Шмуратку забракло всього одного дня, щоб встигнути взяти участь у командних виступах, адже фігурист уже отримав 2 негативні тести й зможе представити країну в особистих змаганнях.

Санний спорт

Сьогодні в санно-бобслейному центрі Сяохайто завершився третій заїзд чоловіків у одномісних санках на XXIV зимових Олімпійських іграх 2022 року. Ще вчора львів’янин Антон Дукач після двох заїздів перебував на 23-му місці, зберігаючи шанси потрапити до 20 найкращих, тобто в четвертий заїзд.

Львівський санкар проїхав у третій спробі швидше, аніж у перших двох. Але цього все одно трішки (0,336 сек) забракло для потрапляння до 20-ки. Дукач за підсумками заїзду 22-й. Приємно, що це найкращий результат в українській історії виступів санкарів-чоловіків на Олімпіадах. Щодо представника Тернопільщини, Андрій Мандзія, то санкар став 27-м. А для Антона Дукача Олімпійські ігри в Пекіні ще не завершились. 10 лютого санкар візьме участь у командній естафеті.

Стрибки на лижах із трампліна

Сьогодні відбулися також фінальні змагання особистого турніру серед чоловіків у стрибках зі звичайного трампліна. У першому раунді молодому українцеві Євгену Марусяку вдалося показати найкращий особистий результат за підсумками спроб обох днів – він стрибнув на 91, 5 м.

Набрані 97.4 бали не дозволили Марусяку пройти до 30-ки кращих атлетів, які продовжать боротися за нагороди у цьому виді. Але український спортсмен, для якого змагання такого масштабного рівня є дебютними в кар’єрі, задоволений виступом і сподівається показати кращий результат на великому трампліні.

Скіатлон

Сьогодні також розіграли комплект нагород у лижних гонках серед чоловіків у скіатлоні 15 км + 15 км. На снігову трасу Національного лижного центру в Чжанцзякоу вийшли наші лижники – Олексій Красовський та Руслан Перехода. Українці відзначили складні умови траси – перемерзлий сніговий покрив та високогір’я  – змагання проводяться на рівні 1800 м – це робить Олімпійські ігри в Пекіні «найвищими».

Зважаючи на такі обставини, українці, на жаль, не втримали швидкість лідерів гонки, маючи відставання від них в одне коло, змушені були достроково припинити боротьбу.

Розклад на завтра

7 лютого (8 комплектів медалей).

05.35 – Фігурне катання. Командний турнір.

06.54 – Сноуборд. Чоловіки, слоупстайл.

07.45 – Гірськолижний спорт. Жінки, гігантський слалом.

10.30 – Ковзанярський спорт. Жінки, 1500 метрів.

11.00 – Біатлон. Жінки, 15 км, індивідуальна гонка.

14.46 – Шорт-трек. Жінки, 500 метрів.

14.51 – Стрибки на лижах з трампліна. Змішані команди.

14.58 – Шорт-трек. Чоловіки, 1000 метрів.

Попереду ще багато днів Олімпійських ігор, які мають принести українським уболівальникам чимало позитивних емоцій від виступів «синьо-жовтих». Уболіваємо за них і сподіваємось на високі результати.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!