Uber у Львові: перші враження

17742 2
Поки що «На жаль, водієві довелося скасувати поїздку» – найпопулярніше повідомлення від сервісу.
фото: www.fayerwayer.com

фото: www.fayerwayer.com

23 лютого у Львові почав працювати мобільний додаток Uber – альтернатива традиційному таксі, на яку львів’яни чекали з нетерпінням. Щоб залучити потенційних клієнтів, компанія надала всім охочим п’ять безкоштовних поїздок на суму до 75 гривень кожна та встановила дешеві тарифи: 4 гривні за подання автомобіля, 5 гривень за кожен кілометр, 14 гривень – мінімальна вартість замовлення.

Це спричинило закономірний ажіотаж: у перші три дні на авто доводилось чекати від години до трьох, а часом можна було й не дочекатись – особливо ввечері та вночі. Тішить, коли по тебе приїжджає охайний автомобіль із увічливим водієм, проте не настільки, щоб чекати на нього годинами. Сподіваюся, так було лише в перші кілька днів, коли водії Uber не могли обслужити всіх охочих використати безкоштовні поїздки.

У перший день, коли сервіс запрацював, я чекав на синій Suzuki. Приїхав, натомість, червоний Lanos.

«Сьогодні до дванадцятої дня так буде часто – писатиме, що по вас приїде Suzuki чи Mitsubishi, а приїжджатиме інший автомобіль», – пояснив водій. Його колега припустив, що така ситуація могла виникнути, якщо водій їздить не на тому автомобілі, який вказав під час реєстрації в системі.

Іншим разом я вже побачив автомобіль, проте він проїхав повз мене. Коли я зателефонував водієві, він перепросив: мовляв, не розібрався з додатком.

«На жаль, водієві довелося скасувати поїздку. Надішліть запит на нову поїздку, і ви вже скоро вирушите в дорогу». Такі повідомлення масово отримували користувачі, чекаючи на машину Uber. Чому водії спершу приймають, а потім скасовують замовлення? Виявляється, не приймати вони не можуть, адже через це в них падає рейтинг. Тим часом, багато хто з водіїв воліє їхати на ближчі замовлення. За словами одного з водіїв, замовлення від клієнта мали би приймати водії, що перебувають у радіусі двох кілометрів від нього; натомість, у Львові замовлення отримують навіть ті, що на іншому кінці міста.

Після півночі замовити Uber важко. Як пояснив один із водіїв, уночі не діють бонуси, що нараховуються водіям за виконані замовлення. Тож зникає мотивація працювати. Ще один водій Uber рішуче заявив: не буде бонусів – ніхто не буде працювати.

У понеділок, коли перестали діяти промокоди на безкоштовну поїздку, замовити машину стало значно простіше. За п’ять хвилин після замовлення водій був на місці. Він працює на Uber у Києві, до Львова ж приїхав на кілька днів. На запитання про те, як діють тарифи, відповів, що вони динамічні – діють коефіцієнти, що залежать від часу та локації замовлення. Тому за поїздку, яка в день запуску Uber я міг заплатити 14 гривень, у понеділок уранці коштувала мені 80. У традиційній службі таксі за таке замовлення беруть 60…

Читайте також: Uber у Львові: чого чекати від сервісу таксі, який стартує наступного місяця

Ймовірно, з такими тарифами та без безкоштовних поїздок охочих скористатись сервісом поменшає, тож і замовити машину стане легше. Безперечною перевагою навіть за високих тарифів залишається якість послуги: автівки охайні й чисті, водії не курять, спілкуються ввічливо й охоче. Деякі водії, отримавши замовлення, телефонували й казали, за скільки хвилин будуть на місці. А щоб водії не втрачали мотивації бути чемними, не забувайте ставити їм рейтинг. І пам’ятайте, що вони також оцінюють пасажирів. 

Петро Ткачишин, журналіст


Читайте також:
18 Січня, 2019 20:28
Сергій Привіт чи варто працювати з убером на своему авто
1 кліен замовляе авто до нього ізди 20хв 12 км ,взявши кліента він проіде 3-5 км і заплатить 35-50 грн
Чи варто така робота
2 Шануйте своі сили і роботу і бережіть свій автомобіль
2 Березня, 2017 16:19
Олександр 8v8qp - Промокод Uber на 2х 30 грн!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!