Зловтіха пахне гірше за львівське сміття

23488 5
Кілька слів для тих, хто вважає, що львів’яни самі винні й самі повинні розібратися зі своїм сміттям.
Фото: mistovechirne.in.ua

Фото: mistovechirne.in.ua

Як добре, що з вами такого нізащо не станеться!

Адже ви надійно застраховані. Мер вашого міста (для зручності назвім його N) давно подбав про спорудження сміттєспалювальних заводів. Декількох, аби навіть аварія на одному з них нічим не загрожувала місту. 

Заводи прибуткові, адже відомо, що сміття - це вигідний бізнес. Сміття горить добре й не шкодить довкіллю. 

Те, що не горить, вивозиться на кілька добре облаштованих полігонів, убезпечених від пожеж, потопів та інших форс-мажорів. Полігони так гарно рекультивовані, що люди з навколишніх сіл ходять туди на шашлики і просять побудувати ще парочку.

Ви давно й сумлінно сортуєте сміття: скло, папір і пластик окремо, органіку окремо. Тому ви не будете виглядати так кумедно, як львів'яни, які пізно схаменулись і екстрено вчаться сортувати, аби приносити свої відсортовані відходи до загальних куп.

Читайте також: Гройсман готовий виділити 50 млн грн на полігон для сміття у Львівській області 

Адже ваш мер не має політичних амбіцій. Він не пішов і ніколи не піде в опозицію (справді, дурниця з боку мера), тому центральна влада сприятиме йому завжди і в усьому. Ділянку? Нема питань. Щось кудись вивезти? Зелена вулиця! Надзвичайний стан? Та хоч два.

Вам не влаштують блокади і не скажуть, що мер сам винен. І ваш мер не буде влаштовувати ніяких блокад у відповідь. Ваш мер набере будь-який номер і просто скаже: прийміть сотню-другу тонн, і приймуть усюди, від Чопа до Мілового. Ви не почуєте від нього ні порожнього пафосу, ні спроб перекласти провину на когось іншого: мер міста N бере і робить. Це ж ваш мер, ви його обрали.

І взагалі, ви захищені від ігор політиканів: ніхто не інсценує у вашому місті який-небудь свинячий грип, щоб привезти рятівне таміфлю.

Якщо ж ваш мер налажає, ви просто оберете іншого, і все буде добре. 

Але до того не дійде, адже всі комунальні проблеми у місті N у минулому. Вода, каналізація, тепло, транспорт, дороги – все надійно, все зроблено на віки, ніде не репне. А в разі чого ви знаєте чарівне закляття: «що заважало розв'язати цю проблему раніше?», яке допомагає від усіх негараздів. Відомо, що запитання «хто винен?»  – чудова заміна відповіді на запитання «що робити?».

Читайте також: Садовий розповів, чого хоче від Гройсмана і Порошенка

Ви ніколи не будете, як ті львів'яни, ходити посеред сміттєвих куп і робити з них барикади, вимагаючи у місцевої влади вивозити ці купи швидше, дарма що нема куди.

Ваше сміття не повезуть світ за очі. Ви не потребуватимете нічиєї допомоги. Ніхто не організує на трасі блокпост і не скаже вам «нам не потрібне тут Nське сміття, нам вистачає свого».

Здається, ваше сміття навіть пахне трохи краще за львівське.

Вам можна лише позаздрити, шановні мешканці міста N. 


Читайте також:
20 Червня, 2017 13:45
Варіант А я прропоную фатастичний варіант,нехай міська рада виділить під сміттєпереробний завод землю в межах міста і все ! Я навіть знаю, де саме, за Лівандовкою :)
20 Червня, 2017 12:43
Тарас Фуууу! гімно, а не стаття.мені стидно таку фігню читати. Ні*уя не робив Садовий, і тепер ще його виправдовувати. Корупціонер, як в всі інші.
19 Червня, 2017 22:31
Місто Тернопіль Окей, а що ти пропонуєш? Щоб інші мери міста подзвонили пану Андрію і сказали щось на кшталт "Вези до нас сміття в будь-який час та в будь-яких обємах".
Я щось не чув щоб Садовий нормально домовився з якимось містом чи селом. Він хоче щоб замість нього домовивмся Порошенко, Гройсман, але не він особисто з офіційним візитом, перемовинами. Він не вміє знаходити компроміси і це факт. Те що йде якась блокада це навіть коментувати смішно. Коли ти ведеш себе як [***], з тобою ніхто не хоче дружити, і винен в цьому тільки ти. Все можна вирішити нормальним спілкуванням.
19 Червня, 2017 18:43
otar Караул, братуха.
19 Червня, 2017 18:37
Манисто А чего ты так обижаешься , парнишка? Разве не правда? Садовому предложили 17!!! мест для мусора-площадок… И? А Почему до сих пор у нас во Львове то тут то там нет света? а почему нет воды постоянно? А музеи в страшном состоянии- кто должен об этом заботиться? Как ты еще оправдаешь бездействие Садового ?
Что, материальчик поди заказной? Оно и видно!
А вобщ… Стыдно что Львов позиционирует себя культурной столицей- а сам засрался по уши((( Стыдно за наш город!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!