Фото: lviv1256.com

Фото: lviv1256.com

Дочекатись останню маршрутку. До котрої години курсує транспорт у Львові: Інфографіка

143962 0
У соцмережах львів’яни нерідко скаржаться, що, не дочекавшись своєї маршрутки чи трамвая, їм доводиться йти пішки чи викликати таксі, аби дістатися додому у вечірній час. Tvoemisto.tv з’ясувало, коли відправляються у останні рейси автобуси, трамваї та тролейбуси Львова та склало перелік маршрутів, які найдовше курсують містом.

До Сихова у вечірню пору найзручніше доїхати трамваєм №8, останній із яких відправляється з площі Соборної о 23:17. Приблизно в цей час у район Сихова також їдуть маршрутки №16 (із Залізничного вокзалу), з площі Кропивницького — №42, та з вулиці Миколайчука — №46. Також допізна з Шота Руставелі до Санта Барбари курсує тролейбус №24.

У Брюховичі їздить лише маршрутка №8, остання з яких відправляється з площі св. Теодора о 21:10. У район вулиці Миколайчука найдовше курсує маршрутка №26 (до 22:28), до Галицького перехрестя — №31 №51, яка також найдовше їздить до ТРЦ Victoria Gardens через ТЦ «Південний» та вулицю Наукову.

Читайте також: На що (не) мають право львівські контролери. Інфографіка

До ТРЦ King Cross Leopolis до 22:50 із центру курсує автобус №3а та маршрутка №25 — із Знесіння, а до автовокзалу на Стрийській — тролейбус №3 (з вулиці Ряшівської).

До Залізничного вокзалу з району Замарстинова після 23:00 можна доїхати автобусом №31, із Винників — №29. Із центру до вокзалу найдовше курсують трамваї №1 та №9.

Читайте також: «Передайте на два повні». Сім способів оплатити проїзд у електротранспорті Львова

Із центральної частини міста до Левандівки у пізній час можна дістатися маршруткою №20, що їде з Підзамче, або маршруткою №43, яка курсує через Зелену та район Цитаделі.

До Рясне з центру найдовше курсує автобус №6а, до Пасічної — трамвай №2. У район кільцевої дороги по Городоцькій допізна їздить маршрутка №21, яка проїжджає вулицю Сахарова, Княгині Ольги, Володимира Великого та Виговського

До Аквапарку ввечері можна дістатися трамваєм №3, маршрутками №25, №32 та №45. Із центру через Кульпарківську до Хуторівки допізна курсує тролейбус №2, а у район аеропорту — тролейбус №9.

Додамо, що повний графік руху львівського електротранспорту можна переглянути за посиланням. Крім цього, до основних спальних районів Львова курсують нічні маршрутки, зокрема:

  • 1Н (Залізничний вокзал — Галицьке перехрестя) 23:40 / 4:50;
  • 2Н (пл. Різні — вул. Городоцька ТЦ «Метро») 23:40 / 5:23;
  • 3Н (Залізничний вокзал — ТРЦ King Cross Leopolis) 23:45 / 5:00;
  • 4Н (Залізничний вокзал — ТЦ «Зубра Центр») 23:45 / 4:50;
  • 5Н (Залізничний вокзал — вул. Медової Печери) 23:45 / 4:55;
  • 6Н (пл. Різні — вул. Величковського) 23:40 / 4:40;
  • 7Н (пл. Різні — вул. Наукова) 23:40 / 5:00.

Виконання рейсів останніх трамваїв та тролейбусів контролює диспетчер служби логістики та організації руху ЛКП «Львівелектротранс». Якщо трамвай чи тролейбус поламався, його, за правилами, має замінити інший транспорт. Наразі у ЛКП «Львівелектротранс» не розглядають можливість продовження часу курсування електротранспорту в нічний час.

Інформацію про графіки руху транспорту надали у відповідь на інформаційний запит Tvoemisto.tv в управлінні транспорту ЛМР та ЛКП «Львівелектротранс».

Вікторія Ейсмунт

Візуалізація Марії Стахів

Ілюстрацію створено на основі зображень Designed by iconicbestiary / Freepik

фонове зображення Andrii Podilnyk on Unsplash 

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав

Львів'яни та їхній транспорт

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!