Фото: 112.ua

Фото: 112.ua

Хто з львів’ян іде в президенти та що обіцяє

3746 0
Tvoemisto.tv зібрало коротку біографію кандидатів зі Львова та їхні основні погляди на керівництво країною.

31 березня 2019 року в Україні відбудуться вибори президента України. У випадку, якщо ніхто з кандидатів не набере більшість голосів, другий тур проведуть 21 квітня. Новообраний президент має приступити до роботи 3 червня.

Читайте також: Відпустка за відпусткою. Хто дбає про Львів замість Садового

Зареєструвати свою кандидатуру на пост президента можна з 31 грудня по 3 лютого. ЦВК має оголосити остаточний список претендентів до 9 лютого. Серед львів’ян про намір йти в президенти заявили чинний міський голова Андрій Садовий, очільник «Народного контролю» Дмитро Добродомов та єдиний кандидат від націоналістичних сил Руслан Кошулинський. Загалом, до ЦВК подали документи 23 кандидати. Для цього вони внесли по 2,5 млн гривень застави кожен.

Підрахувати приблизні суми видатків окремих кандидатів неможливо. Втім, за дослідженнями Liga.net, в середньому передвиборча кампанія без джинси, але з телерекламою, агітаторами та мінімальним штабом обходиться кандидатам мінімум у 130 млн гривень.

Источник

Андрій Садовий

Об’єднання «Самопоміч»

Офіційно про намір іти в президенти Андрій Садовий заявив на зустрічі з організаторами молодіжного форуму «#Молодвіж» 3 жовтня, а документи до ЦВК подав 8 січня.

Андрій Садовий народився у Львові 19 серпня 1968 року. Навчався у Львівському технікумі радіоелектроніки. Також отримав освіту економіста та магістра державного управління.

Наприкінці 1980-х почав працювати регулювальником апаратури на заводі «Львівприлад». У 90-х роках він працював заступником директора Львівського відділення Фонду соцадаптації при Кабміні та був членом наглядової ради ЗАТ ІК «Галицькі інвестиції».

Читайте також: 60 грн на добу. Хто заплатив за турне Андрія Садового Україною. Інфографіка

У 1993 році, разом із журналістами Олександром Кривенком та Ігорем Копистинським заснував радіостанцію «Люкс», яка зараз входить до холдингу ТРК «Люкс», разом із каналом «24» та сайтом Zaxid.net. Нині ж телерадіокомпанією володіє його дружина Катерина Кіт-Садова. 

Політичну діяльність Андрій Садовий розпочав у 2004 році, коли ініціював створення громадського об’єднання «Самопоміч». Через два роки його вперше обрали міським головою Львова, а 2010 — вдруге. У 2012 Андрій Садовий створив політичну партію «Самопоміч». 

У 2014 році він вперше заявив, що балотуватиметься на посаду президента. Того ж року «Самопоміч» вперше пройшла до парламенту. Втім за рік Андрій Садовий утретє став міським головою Львова, а торік заявив, що більше на посаду очільника міста не претендувуатиме.

У програмі Андрія Садового вказано, що він пропонує реформувати оборонну галузь, зокрема підвищити зарплатню для військових до тисячі доларів та змінити систему управління в ЗСУ відповідно до стандартів НАТО. Крім цього, він пропонує контролювати надра та природні ресурси України, а також дозволити купувати землю лише українцям. Пріоритетним він називає відновлення роботи аеропортів у всіх областях та ліквідацію обласних і районних держадміністрацій.

Дмитро Добродомов

Громадський рух «Народний контроль»

Наприкінці жовтня Дмитро Добородомов оголосив, що планує балотуватися у президенти України, а 22 січня партія «Народний контроль», лідером якої він є, висунула його кандидатом у президенти.

Дмитро Добродомов народився 13 січня 1977 року у Львові. За освітою — журналіст, яким почав працювати із 1999 року у газеті «Експрес». Пізніше він став генеральним продюсером телеканалу ZIK, а згодом — генеральним директором медіа-холдингу ZIK, автором і ведучим програми журналістських розслідувань «Народний Контроль».

Читайте також: Скромні та багаті. Що задекларували нардепи-мажоритарники зі Львова

Тричі балотувався до Верховної Ради, з 27 листопада 2014 року — нардеп України VIII скликання, позафракційний. Секретар Комітету ВРУ з питань запобігання і протидії корупції. У 2015 році балотувався на саду міського голови Львова.

Повної президентської програми Дмитро Добродомов не оприлюднив. Однак на сайті його партії йдеться, що він пропонує відновити економіку завдяки інвестиціям у власні підприємства, відмовитися від співпраці з МВФ та створити сприятливі умови для розвитку малого та середнього бізнесу.

Крім цього, у програмі Дмитра Добродомова — довічне ув’язнення топ-корупціонерів, автоматизація проходження митниці та відсторонення олігархів від управління.

Руслан Кошулинський

Об’єднані націоналістичні сили

Про свій намір іти в президенти на виборах 2019 року Руслан Кошулинський заявив у листопаді торік. 22 січня на з’їзді ВО «Свобода» його представили як єдиного кандидата від націоналістичних партій.

Він народився 9 вересня 1969 року у Львові. Має техногологічну та юридичну освіту. Працював у бізнесі, зокрема був керівником на виробництві ДП АТК «Турист», а у 2006 році почав працювати як ФОП.

Читайте також: Найбагатший депутат міськради Львова Козловський тримає у готівці понад 17 млн грн

У 2008 році Руслан Кошулинський став заступником голови ВО «Свобода». У 2010-2012 роках був депутатом Львівської міської ради та членом постійної комісії з фінансів та планування бюджету. Після цього він став народним депутатом VII скликання та заступником голови Верховної Ради. На перевиборах у жовтні 2014 року ВО «Свобода» до Верховної Ради не потрапила, після чого він тимчасово служив у АТО.

На виборах міського голови у 2015 році пройшов у другий тур, де поступився Андрію Садовому. Восени того ж року він став депутатом у Львівській облраді. Торік він ініціював мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області.

Читайте також: Скільки кандидатам в мери Львова коштували вибори

Руслан Кошулинський поки що не оприлюднив своєї передвиборчої програми, однак на з’їзді партії, як пише Вголос, розповів про те, що зробить, якщо стане президентом.

Пріоритетними він називає боротьбу з олігархами. Також він пропонує запровадити перевірку держслужбовців на детекторі брехні, дати роботу в Україні, аби населення не виїжджало на роботу закордон та зробити українську мову зробити єдиною державною в усіх сферах і перевіряти чиновників на знання мови на спеціальному іспиті. Для молодих сімей пообіцяв безвідсоткові кредити, а для старшого покоління — скасувати пенсійну реформу.

Вікторія Ейсмунт

Фото 112.ua, Христини Процак, Днепр Час, vezha.org

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав.

Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!