ілюстративне фото: Depositphotos

ілюстративне фото: Depositphotos

Топ-12 онлайн-ресурсів, де можна вивчити безкоштовно англійську

377659 0
Для того, щоб «підтягнути» свою англійську, не обов’язково ходити на курси чи відвідувати репетиторів.Tvoemisto.tv підготувало підбірку ресурсів для безкоштовного вивчення мови онлайн.

BUKI — міжнародна EdTech компанія, що допомагає репетиторам по всьому світу знаходити учнів, а клієнтам підібрати собі найкращого викладача.

EnglishDom — сучасна екосистема для вивчення англійської мови. Для студентів доступні завдання на платформі на сайті та в мобільних додатках: цифровий підручник, додаток для вивчення нових слів, онлайн-тренажер, YouTube-канал, блог, розмовні клуби. На сайті можна залишити безкоштовну заявку та дізнатися про актуальні пропозиції для студентів.

BBC Learning English — масштабне відділення BBC, присвячене вивченню англійської мови. На сайті доступні навчальні курси для різних рівнів. Частина курсів поділяється за тематикою: англійська в університеті, на роботі, у новинах тощо.

British Council LearnEnglish — ресурс для вивчення англійської мови від Британських рад, департаменту уряду Великої Британії, що займається поширенням британської культури. На сайті можна вивчати граматику, лексику, покращувати навички з письма та вимови.

Читайте також: Do you speak English? 8 безкоштовних тестів для перевірки англійської

Duolingo — платформа для вивчення іноземних мов. Англійську можна вивчати як на сайті проекту, так і за допомогою мобільного додатку. Додаток зручний для початківців, які хочуть зрозуміти базові лексичну та граматичну структуру мови. Вправи для рівня Intermediate та Advanced також доступні.

Lingualeo — навчальний сайт, цілком присвячений вивченню англійської мови. Вивчення відбувається із використанням ігрової моделі з талісманом сайту левенятком Leo. На сайті є безкоштовні та платні навчальні курси.

engVId — сайт з відео-уроками для вивчення англійської, поділений за тематичним вивченням. Ті, хто хочуть здати міжнародний екзамен IELTS чи TOEFL, можуть скористатись спеціальними відео-лекціям для підготовки.

Memrise — оригінальна платформа для вивчення іноземних мов за допомогою системи карток. Контент також можуть створювати самі користувачі. У 2017 році додаток переміг у категорії “Найкраща програма року від” Google Play Awards.

TED — організація, присвячена мотиваційним пізнавальним лекціям англійською мовою. Чудово підійде для глядачів із уже наявними знаннями з англійської, які хочуть покращити свої навички сприймання мови на слух. На сайті доступні субтитри.

Loyal books — бібліотека безкоштовних електронних та  аудіокниг різними мовами. Ефективний спосіб вдосконалити збільшення свого словникового запасу.

Читайте також: Як вивчити німецьку за комп’ютером. Топ-8 ресурсів

Курс бізнес-англійської на Prometheus — онлайн-курс для тих, кому англійська необхідна в роботі. Навчання складається з трьох частин: необхідної лексики, розвитку практичних навичок та порад для подальшого вивчення мови.

Курси англійської на Coursera — набір навчальних лекцій з англійської мови на одному з найбільших у світі ресурсів з онлайн-освіти Coursera. На сайті можна знайти найрізноманітніші відео для підготовки: від основних принципів мови до спеціалізованого курсу з написання електронних листів англійською.

Tandem — месенджер для вивчення іноземних мов. Додаток створений для ентузіастів, які хочуть вивчити мову завдяки спілкуванню з іншими людьми, а також поділись своїми знаннями рідної мови.

Захар Процюк

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED​.

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав.

Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!