Фото Michał Lis для Unsplash

Фото Michał Lis для Unsplash

Вибори до Львівської міськради. Перша «десятка» Європейської солідарності

5554 0
У Львівській ОТГ виділено шість виборчих округів, на яких оберуть 64-х депутатів ради громади. На кожному з округів політичні сили можуть висунути від 5 до 12 кандидатів за своїм порядковим списком. До міськради зможуть потрапити представники політсил, що подолають виборчий бар’єр у 5%.

Tvoemisto.tv знайомитиме своїх читачів із кандидатами у депутати ради Львівської ОТГ. Сьогодні пропонуємо першу «десятку» виборчого списку партії «Європейська солідарність».

Читайте також: Новий рядок у паспорті та єдиний транспорт. Що буде у Львівській ОТГ

Львівська територіальна виборча комісія зареєструвала 64 кандидати в депутати міськради від «Європейської солідарності». Перша десятка партійного списку виглядає так:

  • Петро Адамик
  • Уляна Пак
  • Сергій Івах
  • Остап Доскіч
  • Олена Пасевич
  • Володимир Гой
  • Лейла Мелесова-Вальчак
  • Анастасія Окряк
  • Іван Рудницький
  • Оксана Маруняк.

Петро Адамик є депутатом міськради цієї каденції від Блоку Петра Порошенка. На минулих місцевих виборах, у 2015 році, він також був лідером партійного списку. Загалом Петро Адамик є депутатом ЛМР із 2006 року і спочатку представляв партію «Пора». Двічі балотувався у Верховну Раду України – у 2012 року від партії УДАР, у 2014 – від «Європейської солідарності», але не пройшов. У парламенті, як ідеться на сайті руху «Чесно», Петро Адамик побував у ролі помічника народної депутатки Оксани Юринець.

Кандидат народився у 1969 році на Тернопільщині, у 2007 отримав фах юриста-міжнародника у Львівському університеті. Починав кар’єру у Львові Петро Адамик із вантажника на фабриці «Світоч» (1989-1991 рр.). А вже у 1992 році став директором СП «Увіко ЛТД». З 2004 року займається бізнесом, зараз є засновником і заступником директора ТзОВ «Британський дім», що займається діяльністю ресторанів та послугами мобільного харчування.

У 2018 році Петро Адамик посів 5-те місце у топ-10 найбагатших депутатів міськради Львова із доходами у 4,25 млн грн, згідно з даними його податкової декларації. Усі ж активи сім’ї Адамиків тоді становили 8,82 млн грн. З 2008 року Петро Адамик також набув у власність (одноосібну або спільну) кілька земельних ділянок у Львові та у селі Лиманка на Одещині.

Також Петро Адамик у 2007 році став співзасновником ГО «Гільдія рестораторів Львова». Ще він відомий у Львові своїм захопленням регбі – із 2004 року він є президентом Федерації регбі Львівщини, а з 2015-го – президентом ГО «Західноукраїнська асоціація регбі».

Петро Адамик одружений і має трьох дітей.

Під час цієї каденції у міськраді Петро Адамик відзначився ініціативами з висловлення недовіри міському голові Львова Андрієві Садовому, що, утім, двічі завершились тихо і непомітно.

Читайте також: Україна після 25 жовтня. Як житимуть громади за новими правилами

Уляна Пак є чинною депутаткою міськради Львова від БПП. Раніше в політиці присутня не була, окрім того, що в 2010-2015 рр. була помічницею депутата ЛМР Юрія Мартинюка, а з 2019 року – помічниця народного депутата Миколи Княжицького.

Кандидатка має юридичну освіту і працює за спеціальністю на різних посадах з 2007 року. Народилась у 1985 році у Львові, закінчила Львівський університет. До 2019 року працювала у юридичному відділі «Арени Львів».

Уляна Пак одружена, має двох дітей. Нерухомості кандидатка, згідно з минулорічною декларацією, не має, зареєстрована в маминій квартирі. Але сім’я має три автівки (1997, 1999 і 2008 року), одна з яких – зареєстрована на громадянина Польщі.

За час каденції займалась ініціативами, пов’язаними з материнством і дитинством: відкриття дитячої кімнати у Ратуші, серія наліпок у громадському транспорті про те, що потрібно поступатись місцем вагітним тощо.

Сергій Івах – чинний депутат міськради Львова від БПП, підприємець і голова Радехівської районної державної адміністрації у лютому-серпні 2019 року.

На парламентських виборах 2019 року Сергій Івах балотувався в Раду як самовисуванець у 119 окрузі, але поступився Михайлові Бондару, висунутому «Європейською солідарністю».

Кандидат є власником ТзОВ «Діамант Аурум». А починав роботу із маляра-штукатура на заводі електровимірювальних приладів, де працював 9 років (із 1990 року). Потім був на керівних посадах у різних приватних компаніях. Закінчив Львівську комерційну академію та Львівський університет (економіст – 2010, та юрист – 2014).

У 2018-му році Сергій Івах посів 6-те місце у топ-10 найбагатших депутатів міськради Львова за грошовими активами – 8,17 млн грн. Водночас він не задекларував жодного житла.

Сергій Івах одружений, має сина.

Під час каденції працював у депутатській комісії архітектури та містобудування.

Читайте також: Що обіцяє Садовий зробити для Львова. Аналіз програми

Остап Доскіч – також чинний депутат ЛМР від БПП. Наразі це його єдиний досвід у політиці. Кандидат – безпартійний.

Остап Доскіч закінчив Львівську політехніку, працює фінансовим директором ПП «Фірма «Галич-Кабель».

У 2018 році увійшов посів 7-ме місце у топ-10 найбагатших депутатів ЛМР за доходами (3,13 млн грн).

Остап Доскіч одружений, має трьох дітей. Він також є членом виконавчої ради ГО «Відродження Знесіння». Окрім того, разом із братом Юрієм є засновником БО «Фонд Доскічів».

Під час своєї каденції Остап Доскіч став відомим через пропозицію збільшити суму допорогових закупівель для комунальних установ міськради в обхід ProZorro до мільйона гривень. Її розкритикували. Окрім того, у травні 2020 року виконком Львівської міськради дозволив розбудувати модерністичний будинок на вулиці Івана Франка, 129, що навпроти Стрийського парку, ОСББ «Альтанка-1», засновниками якого є Ганна, Остап та Юрій Доскічі. Ідеться про двоповерхову прибудову до споруди.

Читайте також: На голову Львівської ОТГ подалися 16 кандидатів. Хто вони?

Олена Пасевич – теж чинна депутатка ЛМР. Проте обрана вона була від «Самопомочі». Депутатка вийшла із відповідної фракції наприкінці травня 2020 року разом із ще кількома депутатами.

Кандидатка – доцентка кафедри економіки та управління персоналом Львівського інституту банківської справи, кандидатка економічних наук, закінчила Львівську політехніку.

Олена Пасевич відома у Львові своєю волонтерською діяльністю для допомоги українським військовим. У міськраді вона працює у гуманітарній комісії і активно займається питаннями військових – житла, фінансової допомоги, пільгового кредитування тощо. Вона – вдова учасника АТО, виховує двох дітей.

Володимир Гойспівзасновник ГО «Рідний Сихів». У 2015 році вже балотувався до міськради Львова від ЄС, але не був обраний. У 2019 році він кандидував до Верховної Ради від «Української стратегії Гройсмана» та не пройшов.

Окрім активізму на Сихові, Володимир Гой займається підприємництвом, що, згідно з його декларацією за 2018 рік, принесло йому 910 тисяч гривень.

Кандидат народився 1987 року у Львові, закінчив Львівську комерційну академію, одружений.

Читайте також: Що обіцяє Синютка зробити для Львова. Аналіз програми

Лейла Мелесова-Вальчак – також активістка. Вона – заступниця голови і співзасновниця ГО «Громадська надія», що зареєстрована у Шевченківському районі. Іншим засновником є Віталій Свіщов – депутат міськради Львова від БПП. Лейла Мелесова-Вальчак – його помічниця.

Кандидатка – авторка проєкту громадського бюджету із облаштування спортивного майданчика у школі №33. Проєкт посів 4-те місце і отримав кошти на реалізацію.

У 2005 році вона Лейла Мелесова-Вальчак закінчила Львівський фінансово-економічний інститут. Походить зі Львова.

Анастасія Окряк – 26-річна активістка ГО «Солідарної молоді Львівщини». До ЄС долучилась у грудні 2019 року, як зазначено на її фейсбук-сторінці.

Кандидатка закінчила Львівський торговельно-економічний університет – товарознавчо-комерційний факультет.

Читайте також: Як корова на льоду, або Чому цитування Шептицького може не всім допомогти

Іван Рудницький – депутат міськради п’яти скликань: 1994-2006, 2010 – до нині (Наша Україна, За Україну, БПП). Ще з 2013 року він є помічником нардепа Михайла Хміля, а раніше був помічником нардепа Василя Куйбіди (2006-2007рр.).

Народився 1957 року на Жовківщині, вивчав прикладну математику у Львівському університеті. Потім – працював у фізико-механічному інституті НАН України. Був директором школи упродовж 10 років, очолював Сихівську районну адміністрацію, а згодом працював на керівних посадах, пов’язаних з будівництвом. Також був директором департаменту з питань поводження з відходами ЛМР – близько року.

Одружений, має двох дітей.

Оксана Маруняк – львівська журналістка. Працювала на телеканалах ZiK, НТА, СТБ, у пресслужбі ГО «Розвиток громади», у команді Володимира Квурта, а потім – у пресслужбі «Європейської солідарності».

У 2013 році закінчила факультет журналістики Львівського університету.

Нагадаємо, кандидатом на голову Львівської ОТГ від Європейської солідарності є нардеп, колишній голова Львівської ОДА та ексзаступник Андрія Садового Олег Синютка. Tvoemisto.tv проаналізувало виборчу програму Олега Синютки.

Місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня. Керівництво держави запевняє, що вони відбудуться навіть попри пандемію коронавірусу.

Олександра Бодняк

 

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!