фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Єгипет і Мальдіви. Куди їдуть львів`яни взимку і що вигідніше в час пандемії

6015 0
Нині популярними, як і влітку, залишаються Туреччина, Єгипет, Об’єднані Арабські Емірати, а також екзотичні країни та острови, як-от Мальдіви, Шрі-Ланка, Занзібар, Домінікана тощо.

Для України й надалі залишаються закритими кордони країн Європейського союзу. Туди можуть поїхати лише окремі категорії громадян з метою навчання або ж на роботу. Багато людей взимку все одно вибирають теплі морські країни. Дехто зустрів там Новий рік, а хтось збирається на різдвяні свята. Tvoemisto.tv розпитало у менеджерки туристичної агенції «Rafail Travel» Руслани Очкусь про те, куди найвигідніше їхати в час пандемії і що для цього нині потрібно.

Про зміни та перелік необхідних документів

Відпочинок за кордоном дещо змінився, якщо порівнювати з докарантинним періодом. І йдеться не лише про потребу мати негативний ПЛР-тест, аби кудись поїхати, а й внутрішні зміни в самих країнах та їхніх готелях.

«Прості готелі стали ще простішими, а от готелі високого рівня намагаються підтримувати сервіс та догоджати своїм туристам. Деякі пропонують знижки на проживання. Шведські столи тепер виглядають так, що кухар за склом подає вам їжу. Дехто каже, що так навіть зручніше. Більшу увагу приділяють дезінфекції приміщень. Більшість готелів заповнені на 50%, щоби зберігати дистанцію між тими, хто проживає», – розповідає Руслана Очкусь.

Читайте також: Вікенд у Львові. Скільки коштує оренда помешкання і де його шукати

Для зручності туристів кожен оператор має перелік лабораторій, з якими співпрацює. Ціни для туристів пропонують у такому разі вигідніші – здавати ПЛР-тест самостійно у приватній клініці вийде дорожче. Наприклад, «Rafail Travel» співпрацює з мережею «Ескулаб». Зранку турист здає тест і упродовж дня отримує результат. Це швидко і зручно, орієнтовна вартість – 799 або 950 грн.

«Деякі оператори можуть безкоштовно робити ПЛР-тести своїм клієнтам. Потрібне буде лише скерування оператора в лабораторію. Тест потрібно зробити за 72 години до вильоту. Він повинен бути англійською та мати відповідну печатку від лабораторії і штрих-код», – додає менеджерка.

Руслана Очкусь уточнює, що не в кожну країну потрібен ПЛР-тест. Приміром, на Мальдіви, Шрі-Ланку, у Єгипет, Туреччину – так, а ось в Домініканську республіку – ні. Окрім цього, слід пам`ятати, що по приїзді з країни червоної для України зони доведеться проходити обсервацію з додатком «Дій вдома» або ж знову здавати тест на коронавірус. Жодної ізоляції з негативним тестом в країні відпочинку проходити не потрібно.

Читайте також: Німеччина вводить жорсткий локдаун до 10 січня

Додамо, що станом на вчора, 3 січня, у «червоному» списку країн є Чорногорія, США, Грузія, Угорщина, Португалія, Туреччина, Румунія, Кіпр, Польща та ще 40 інших. Водночас до «зеленої» зони входять 194 країни. Детальний перелік можна дізнатися за посиланням, а стежити за змінами – на онлайн-мапі від Міністерства закордонних справ, яка постійно оновлюється.

Загалом для подорожі потрібен закордонний паспорт, гроші і туроператор. Також кожна фірма запропонує пакет страхування своїм туристам. Наприклад, у «ВУСО» він стартує від 400 гривень, багато залежить від країни та кількості днів на відпочинку. Видів страхування є достатньо, і вони, за словами менеджерки, дієві.

Про вигідні варіанти відпочинку і погоду

Нині популярними, як і влітку, залишаються Туреччина, Єгипет, Об’єднані Арабські Емірати, а також екзотичні країни та острови, як-от Мальдіви, Шрі-Ланка, Занзібар, Домініканська республіка тощо. Львів’яни віддають перевагу вильоту зі Львова, тому найчастіше обирають Єгипет, також полюбляють Занзібар та Домінікану.

Читайте також: Що у Львові можна буде побачити на свята. Підбірка вистав, концертів та атракцій

«У порівнянні з іншими роками, екзотика дуже вигідна в ціні. Часом Туреччина влітку так коштує, як нині відпочинок в екзотичній країні. Окрім цього, там зараз дуже тепло. А от в Туреччині – 18-22 градуси, краще в Єгипті – 24-28 градусів з позначкою «+», проте ввечері вже доводиться вдягатись тепліше», – додає Руслана Очкусь.

Про ціни на відпочинок

Стосовно цін, то, якщо обираєте Занзібар, відпочинок коштуватиме орієнтовно 600 доларів, від 700 до 2 тисяч доларів на двох осіб коштує Єгипет (6-8 ночей), де «все включено». Шрі-Ланка – 1200 доларів на двох за повноцінних 8 днів поблизу океану.

«Для відпочинку на Шрі-Ланці дуже вигідні ціни, але люди туди бояться летіти, бо треба два тести. Перший турист має зробити перед вильотом. Другий – у готелі, де житиме і відпочиватиме. Його вартість 45 доларів, які ви заплатите зі своєї кишені. Якщо тест негативний – відпочиваєте, коли позитивний – обсервація у готелі», – розповідає менеджерка турагенції «Rafail Travel».

Читайте також: Єгипет безкоштовно лікуватиме українців, якщо вони захворіють на Covid-19

Мальдіви обійдуться від 2 600 доларів на двох. У ціну буде входити 10 ночей та харчування «все включено». Водночас відпочити двом у Домініканській республіці можна за 2 500 доларів (ціна за 5-тизірковий готель). Усе інше залежить від кількості днів та умов.

Окрім цього, Руслана Очкусь радить пошвидше приглядати відпочинок на літо, оскільки зараз для цього теж дуже вигідні ціни. Туристи, які щороку їздять на море, уже це роблять. Авіакомпанії, що прямують зі Львова, відновили 20 рейсів до різних країн світу. Перелік усіх рейсів можна переглянути за посиланням на Tvoemisto.tv.

Ольга Коваль

Ольга Шведа

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!